עצוב לי

עצוב לי ../images/Emo7.gif

מישהי שעובדת עם האיש (ליתר דיוק מנהלת משאבי אנוש של החברה) היתה בהריון עם תאומים, בן ובת. בשבוע שעבר, אחרי שהיא סיימה 41 שבועות להריון - הישג מכובד מאד עם תאומים, נקבע לה ניתוח ליום ששי אחה"צ. כולם בעבודה אחלו לה לידה קלה וכו'. הבוקר באה הבשורה: הבן נפטר בלידה
אני לקחתי את זה די קשה, בעיקר לאור העובדה שכל הזמן הערצתי אותה על זה שהיא מצליחה לסחוב הריון תאומים עד הסוף, ועוד בתוך הקיץ וכו', ואילו אני פיתחתי רעלת חריפה בשבוע 32, והחליטו להוציא לי את הילדות במיידי. פתאום אני מסתכלת ואומרת: רבאק, אצלי הן אמנם נולדו מאד מוקדם, ובילו חודש + בפגיה, אבל ברוך השם יש לי היום שתי ילדות בריאות לגמרי, שחוץ מבעיית עיניים (שעוד לא ברור אם היא בגלל הפגות או בגלל הגנטיקה) אין להן שום בעיה רפואית
- והנה הבחורה הזו, שסחבה את ההריון עד סופו, חטפה כזו סטירה מצלצלת. מה אגיד לכם? כשהאיש סיפר לי את זה, אימצתי את הילדות חזק חזק לחיקי, ובירכתי על כמה שאני בת מזל שיש לי אותן.
 

17205

New member
מאוד עצוב,

במיוחד שהם עכשיו צריכים לעזור כוחות ולטפל בילדה, וקשה לגדל ילדים בלי שמחה. שיהיו רק בשורות טובות.
 
ומלבד הילדה שאך נולדה, יש

עוד שתיים בבית. כך שאין הרבה צ'אנס להתאבל ולתת לגוף ולנפש להתגבר על הטראומה. מה שמעניין הוא, שהם מתארגנים עכשיו כדי לעשות מעין טכס אשכבה לתינוק. אגב, אתה בדיוק הכתובת לשאול את השאלה הבאה: היה לי ויכוח קל עם האיש לגבי מה קורה ביהדות במצב כזה. עד כמה שזכור לי, מתאבלים רק על תינוק שכבר מלאו לו 30 יום. האיש חושב שמדובר ב-7 ימים. מי מאתנו צודק (אם בכלל)? ומה קורה לגבי תינוק שעוד לא מתאבלים עליו - האם הוא נקבר בתוך בית הקברות, או מחוץ לגדר?
 

17205

New member
מתאבלים בכל גיל,

אבל יושבים שבעה ונוהגים מנהגי אבלות רק מגיל 30 יום, כמו שאני יודע אין כתוביות על מצבות של עוברים, שמעתי על מנהגים ביהדות שכן נותנים שם במקרים כאלו, מקווה שלהבא תשאלי על דברים פחות עצובים.
 

Boston Guy

New member
אכן עצוב... ומוזר מאוד.

למה נתנו לה לסחוב עד שבוע אחרי ה DUE DATE בהריון שבין כה וכה היה מסתיים בניתוח קיסרי? זה לא משנה עכשיו - זה מאוחר מדי... וכל תביעות ה MALPRACTICE שבעולם לא יחזירו את הילד. אבל זה מצלצל חזק מאוד כטעות בשיקול.
 
למעלה