עצוב מאוד... אבל זה קורה להמון...

עצוב מאוד... אבל זה קורה להמון...

מכירה כל כך מקרוב..אבל מהצד השני..בעבר הייתי כאן כדי לתרום ולתת ולסייע והנה הגעתי לצד השני..
אספרר בקצרה את סיפורי,לצערי נישאתי צעירה וטיפשה סוג של בריחה מהבית לגבר שמבוגר ממני ב15 שנה לא מלומד לא מבוסס ..פשוט "לא" בכלום.
ברבות השנים נולדו לנו שלושה ילדים אחת מהם עם בעיה נדירה בעינה,כיום בת 13 ועברה כבר 10 ניתוחים ועוד ממשיכה בטיפולים ממושכים...
אמא שלו [חמתי] היתה אישה מקסימה פשוט נשמה טהורה, האבא קלפן,מובטל שכל חייו הסתובב ברחובות ונכנס לחובות הימורים וכו'... יש לו אח אחד,ואחות אחת..משפחה ממש מרוחקת ולא בקשרים, כשהאמא נפטרה הכל הפך לגרוע יותר והוא,שכל חייו הקדיש עבורה התחיל להשתטות ולשחק קלפים והימורים בדיוק כמו אביו.
לצערי הרב משחקי הקלפים הפכו למחלה מטורפת והוא נעדר מהבית ימים ולילות... לאחר נסיונות רבים להחזירו למוטב ויעוץ נישואין וכו נפרדו דרכנו בצורה קשה ביותר.
הוא איים לעשות כל מיני דברים לא שגרתיים ואמר שהוא לעולם לא ייתן לי ללכת וכו' נאלצתי להרחיקו ע"י משטרה..
חמש שנים אני בלעדיו, גרה עם ילדיי בלבד, הוא אינו משלם מזונות ולא מועיל לחינוכם ולמחייתם, בכל פעם שהם אצלו הוא ממלא להם את הראש בהסתות נגדי וכשהם חוזרים הביתה אני רק בוכה, הוא כל עולמם כי סיפר להם שהוא מסכן ואין לו כסף למחייה וכו.. בנוסף פיטרו אותו מהעבודה הוא גר אצל משפחתו,אין לו שום נכס או הכנסות, רק לפני כחצי שנה הסכים לתת לי גט ורק לאחר שכנועים רבים של גישור ועורכי דין.
הגעתי למצב שבו אין לי אפשרות לסגור את החודש...
מרוב הטרדות שלו ברחתי מאזור המגורים שגרנו התרחקתי ממנו העברתי את הילדים בתי ספר ואפילו החלפתי עבודה. אני במרדף קבוע שלו ובכל פעם הוא מצליח בדרך לא דרך להתחמק ממעצרים וממשטרה. לאחרונה אישפז את עצמו במחלקת פסיכיאטרית בשל מחשבות אובדניות ואני חוששת לשלום ילדיי הנושא בפעילות רצופה מול גורמי רווחה ועורכי דין.
מה שכעת מציק לי הוא ההתמודדות היומיומית בבית, הוצאות הכנסות..לאחרונה קיבלנו הצעת מחיר למשקפיים של הילדה 1150 שח
הילד צריך לעבור טיפול שיניים בהרדמה כללית בעלות של כמעט 2000 שח
חסר להם ביגוד הנעלה וציוד לבית ספר אני אפילו לא מעלה בדעתי לשלוח את הילדה לסרט קולנוע כמו בני כיתתה או לרכוש לה מכשיר טלפון וכו' [מה שמאוד נחוץ לפחות לבכורה]
רכיבה טיפולית של בני הקטן שנאלצתי להפסיק לו בגלל העלויות וכו'
בידי מסמכים ואישורי גורמי רווחה ורופאים וכו' לכל הפרטים הנ"ל
ניסיתי וניסיתי להתמודד לבד והתביישתי לפנות ולבקש עזרה אבל לצערי במדינה הזו אין הקלות והתחשבות והעזרה לאימהות במצבי [ויש המון] היא מינימאלית לחלוטין.
]
אשמח לקבל הנחיות/ תגובות/ כל סיוע שיוכל להקל על מצבינו רק בכדי שאוכל לגדל את ילדיי בגאווה וללא חסרים בסיסיים.
[תודה לכל מי שהגיע עד הלום

אדרת2

New member
ליבלובית ערב טוב

קראתי את דבריך פעם ועוד פעם, בפעם השלישית כשקראתי אמרתי לעצמי, איזו אישה אמיצה וחזקה את. אז ראשית כן, לא פשוט ולא קל אבל דבריך כל כך כנים ואמיצים הם.
איני יודעת מה בדיוק קורה איך ולמה , וזה אולי בכלל לא חשוב.
אם את שואלת את דעתי האישית אז ישנם כמה מישוריים ואת בהחלט פועלת נכון כשאת מערבת גורמי מקצוע כמו הרווחה והמשטרה. כלפי ילדייך היי חזקה וגם אם קשה לא להרים ידיים.

לגבי עזרה מעשית לך ולילדיך מבקשת שתעלי לכאן רשימה כמו רשימת מכולת של מה את צריכה. כמו בגדים אז מידות וכו'...בסדר??
ואז נראה מה כן ניתן לעשות ולהעביר אליך ואולי במסר מהיכן את? בכדי שנדע מאיזה איזור להעביר אליך ומה להעביר, ביגוד מזון ן, מה שאת צריכה.

אדרת 2

תודה על החיזוקים..אני חייבת לפעול במישורים הספציפיים בייחוד מאחר והאיש הגיע למצב פסיכיאטרי אני לא יודעת אם בצורה אמיתית או כתרגיל כדי לדחות את תשלומי המזונות-מה שאני רואה מולי זה רק את שלום ילדיי וההתמודדות היומיומית על גידלום.
לגבי רשימת מכולת אנחנו בהחלט לא מתפנקים אני קונה מוצרים בסיסיים שמן חלב סוכר קפה עוגיות נייר טואלט מעט מאוד חטיפים הפסקנו עם שתיה מתוקה ושתיה מוגזת מצידי שייתרגלו רק למים [ככה גם בריא יותר] שמפו אבקת כביסה ועוד כל מיני שיש בבתים רגילים . .. מותרות ו"אמא תקני לי" כבר מזמן יצא מהתמונה...
המידות של הילדים זה
16- בנות
14 -בנות
14 בנים
מידות נעלים 36, בנות
35 בן-בת
לבית הספר הם צריכים ציוד כללי מחברות שורה, דפדפות, ספירלה בעברית,חשבון וכו
תודה רבה רבה מראש על כל סיוע שיתקבל.

שלום לליבלובית

הסיפור נוגע ללב (באמת) אבל אני רוצה לעשות קצת סדר ומעין רשימת מכולת של הצרכים.

אנא פרטי שוב את גילאי הילדים, המין ואת מידות הבגדים והנעלים שלהם

כמו כן איזה ציוד לבית ספר (ממש "רשימת מכולת).

האם מי מהפורום יודעים על אפשרות מימון מוסדית של המשקפיים לילדה והשיניים לילד?
ושאלה לך ליבלובית: מיהם הגופים שאצלם את קונה משקפיים לילדה ומטפלת בשיניים של הילד.

ושאלה אחרונה: מהיכן את? (אם את חוששת לפרסם, אנא העבירי לי בהודעה פרטית כדי לבדוק אפשרויות שינוע)

יעלי1232

New member
אין כמוך בני

sarin42

New member
תשובות לסיוע

1 עם לילדתך יש בעיה בעינה מן הסתן אמורה לקבל קצבת נכות
2 ישנם טיפולי שיניים ידוע לגילאי בית ספר עאל חשבון בית הספר, עם בקריות אני יכולה לסדר לך מסובסד , בבית הספר לפנות ליועצת יש קרן אברהם לאע יודעת עם עדיין פעילה ישנם כל מיני מילגות, יש קרן נשיא המדינה על ידי רווחה פנייה
מקווה שעזרתי
צו הרחקה ניתן הערכה עד חצי שנה , עם לא היתה דירה בבעלותך זכאית 1170 שכר דירה השתתפות, משקפיים פני לרווחה יכולים לסייע ברכישה 2 הצעות מחיר , כמו כן יש לי מרפאה בחיפה תצייני היכן גרה תודה
'

תודה על התגובות sarin

לשאלתך-הבעיה של בתי אינה מוכרת למולדים ולכן לא מוצהרת כסעיף רשום בביטוח לאומי, וכמו כן יש לי בעית ראיה ולא עיוורון, לצערי המדינה דורשת במצב שלה "עיוורון מלא" לפחות בעין אחת, בכדי שתוכל לקבל קיצבה. ויתרתי..ואני ממש לא מייחלת להיות שם. ברוך ה' על מה שזה-כמו שזה. רק מה-שהמשקפיים שלה עלותן גבוהה בגלל המספר הגבוה ועובי העדשה.
בנוגע לטיפולי השיניים - אנחנו חברי קופ"ח מכבי יש השתתפות משמעותית בטיפולים,אבל לא להרדמה כללית. בהרדמה משלמים על חדר ניתוח,רופא מרדים וכו'
שכ"ד - מעולם לא בעלי דירה ,לאחר הפרידה היינו מקבלים [הילדים ואני ] השתתפות של 1180 בגלל שבאנו מבית אלים , אבל לצערי יש חוק טיפשי שמבחינת המדינה לאחר שנתיים אנחנו כבר לא במצב "מאיים" של אלימות מצד האבא ולכן הסיוע מתקטן משמעותית.
אנחנו גרים במרכז.
מקווה שעניתי על הכל

Jen74

New member
סיוע שכ"ד ממשרד השיכון

ניגשים לאחת העמותות כמו "עמידר" "עמיגור" "מתן-חן" יש להם סניפים בכל הארץ. מגישים מסמכים ובקשה בתשלום 70 ש"ח אגרה לפתוח תיק זכאות.
אני הגשתי במשך שלוש-ארבע שנים ובשנה האחרונה קיבלתי 930 ש"ח סיוע שכ"ד על דירה של 2500 ש"ח שכירות.
בינתיים הייתי צריכה לחדש את תיק הזכאות (צריך לחדש כל שנה או שנתיים, לא הבנתי איך זה הולך).
לשלם 70 ש"ח ולהביא מסמכים כמו תלושי שכר, פירוט בנק, תעודת גירושין וחוזה שכירות - זה כלום לעומת סיוע כספי של קרוב לאלף שקל כל חודש והבנתי שיש דירוג וניתן לקבל גם יותר מזה.

בני-

בתגובה ל SARIN ולאדרת הגבתי לגבי מידותיהם וכו'
בנוגע למשקליים הילדה מטופלת אצל רופא בכיר בתל השומר וממנו אנחנו מזמינים משקפיים במהלך כל השנים, אשתקד "ניסיתי לחסוך" בעלויות והזמנתי משקפיים זולות יותר אצל אדם פרטי ורק לאחר שנה התברר שהיתה טעות נוראית בכיוון המידות מה שגרם לילדה לריצוד לא רצוני של העין...
חזרתי לאותו רופא מוכר שלי שעלות המשקפים אצלו יקרות יותר-אבל במידה מדוייקת.
ללגלבי מגורים אענה לך בפרטי
תודה.

לגבי מימון מוסדי של משקפיים וטיפולי שיניים

אם יש לך ביטוח משלים כלשהו באחת מהקופות - את זכאית להנחה בשני הסוגים.
אני במכבי כך שבמכבי, למשל בברודצקי 40 בת"א (ליד הקניון ברמת אביב) יש מרפאת שיניים לילדים. הטיפול שם מעולה (מניסיון עם הילדה) והמחירים מסובסדים מאוד. לדוגמה, טיפול משמר עלה 23 ש"ח.
אופציה אחרת - נסי ליצור קשר עם החוגים לרפואת שיניים שבאוניברסיטאות. נותנים שם טיפול בזול ובהשגחת המרצים.
לגבי המשקפיים - יש אפשרות לקבל משקפיים ועדשותבחינם דרך מכבי מבט ראשון. כדי להיעזר בפונקציה הזו, יש גוף שנקרא עמותת חברי מכבי שפנייה דרכו מוזילה עוד יותר את העלות.
בהצלחה

ofd1

New member
ניסיתי לשלוח במסר, אבל לא הצלחתי. להלן הודעה.

שלום רב,

איני יודעת בדיוק מה מצבך האישי, אבל יש אולי עוד כתובות שבהן תוכלי להיעזר, למשל לגבי בירורים לגבי זכויותייך או מקומות שניתן לקבל מהם מידע:

1. אולי יש ביישוב שלכם ש.י.ל. (שירות ייעוץ לאזרח) - ככל הידוע לי ניתן שם ייעוץ על ידי עו"ד וסטודנטים למשפטים. תוכלי אולי לנסות לפנות לשם ולברר לגבי חלק או כל הבעיות, סביר להניח שיש להם שם מידע ואולי יוכלו לסייע.

2. איני יודעת מה מצבך הבריאותי, אבל אם את סובלת (חלילה) מבעיה רפואית מסויימת (שלא תדעי) ומגיע לך סיוע/קצבת נכות , יש מס' מרכזים בארץ - המרכז לחיים עצמאיים. ואם איני טועה גם באיזור המרכז (אפשר לחפש מידע על כך באינטרנט), ששם ניתן לקבל מידע וסיוע לגבי מיצוי זכויות (אני לא יודעת אם גם לבני פחות מ-18, אבל ככל הידוע לי מעל ל-18 כן. ייתכן גם שאולי יש מקומות שמסייעים לילדים (או שדרכם תוכלי לקבל מידע), וגם ייעוץ או סיוע לגבי מציאת עבודה מתאימה, הפניה לגורמים מתאימים בכל מיני תחומים, קורסים וכו'.
שוב, איני יודעת אם את בעצמך (חלילה) סובלת מבעיה רפואית כלשהי, אבל אם כן, (ל"ע), אז אפשר לפנות גם לשם ולקבל סיוע/ייעוץ.

3. לגבי סיוע לאנשים בעלי מוגבלויות - אולי אפשר גם לפנות לאחת העמותות שמסייעות למיצוי זכויות (גם מול הביטוח הלאומי ומול כל מיני מוסדות) ולבקש ייעוץ וסיוע לגבי הילד וכו'. (יש מס' עמותות כאלה בארץ, אפשר לחפש באינטרנט. (אם איני טועה עמותת "בזכות" ויש גם עוד,). אם את מתגוררת באיזור תל אביב תנסי אולי לברר האם במסגרת המחלקה ללימודי משפטים באוניברסיטה מופעלת קליניקה לסיוע לאוכלוסיה בכל מיני נושאים, אולי גם דרכם ניתן לקבל ייעוץ/סיוע מתאים.

4. בנוסף אפשר לנסות לברר גם דרך בית חב"ד הקרוב אליך, לפעמים יש להם מידע עבור אנשים שפונים אליהם, ושכבר יצא להם אולי לסייע או לשמוע ולעזור לאנשים או להפנות לגורמים שיכולים לסייע, לכן אולי גם יש להם מידע מתאים עבורך ועבור הילדים.

5. יש באינטרנט מידע לגבי ארגונים, עמותות, מתנדבים בכל מיני מקומות בארץ . כדאי לערוך חיפוש (דרך גוגל) ולהוציא רשימה עם מידע ומספרי טלפון וסניפים. בהתאם לנושאים שאת מעוניינת בהם.

6. תנסי לברר אם באיזור מגורייך יש חנויות מהסוג של "הכל בשקל" . יש חנויות כאלה, ובהם ניתן להשיג פריטים במחיר נמוך יחסית, ב"ה. (למשל: 1 או 2 ש"ח לפריט). בחנויות אלו ניתן להשיג גם ציוד לבית הספר (מחברות, בלוק ציור, קלמר, כלי כתיבה וציוד משרדי), וכמו"כ לפעמים גם ממתקים (רק צריך לבדוק שם שהכל כשר, כי חלק מהמוצרים מיובאים), הפתעות ליום הולדת, ציוד לאמנות (צביעה, שרטוט, וכו'), מוצרים לשיער, כלים מסויימים לבית , ועוד מוצרים . כדאי לברר. בפרט אם יש לך חנות כזו שקרובה אליך שלא תצטרכי להוציא כסף על נסיעות. ואם יש חנות כזו בעיר שלך אולי תוכלי לנסוע עם מישהי שיש לה רכב (סביר שגם היא תשמח להכיר חנות כזו).

מקווה שיעזור.

בהצלחה!

ofd וואווווו

כמה המלצות ומכל הלב! תודה.
בחלק גדול מהרעיונות שלך אני משתמשת יש לנו חנות של שקל ליד הבית וכו'
ובאלה שעדיין לא- אני אאמץ בהחלט!
תודה!

למעלה