עצוב

inbal38

New member
עצוב

היום יש לנו החלפת גבס ליודי ואין לנו מים ! יש פיצוץ, ובכל היישוב אין מים מהלילה ! זה אומר שלא עשינו לו אמבטיה שבועיים, ועכשיו נחליף לו את הגבס ורק עוד שבועיים נוכל לעשות אמבטיה ! 4 שבועות בלי אמבטיה באמצע הקיץ. פשוט עצוב. ומה שעוד נורא שפורת יצטרך לנסר את הגבסים. מקווה שזה לא יהיה טראומתי ליודי. ענבל.

אנגלה3

New member
ענבל שלום

חייכי והכל יסתדר
קצת מהניסיון שלי, את האמבטיות היינו עושים עם ניילון על הגבס, מניילנים טוב טוב את הגבס, שמים גומיה בחלק העליון, כדי שלא יחלחלו המים ומקלחים, ממש לא נורא - אפילו נחמד. אז כן אפשר לעשות אמבטיות
, גם עם ה"מגבלה". לגבי הניסור של הגבס - אנחנו לא הורדנו את הגבסים בבית, את כל 8 הגבסים הורדנו בביה"ח, בניסור, לא נעים ואפילו מלחיץ את הקטנטנים, אבל אני הייתי מחבקת את שחר חזק חזק ומרגיעה אותו עם מילים מרגיעות - אצלנו זה עבד
בטוח שיעבוד גם אצלכם, כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא....
. הכל תלוי בשדר שתשדרי לו - מניסיון. בהצלחה
אנג'לה

אירנה ק

New member
שלום, עינבל

גם אנחנו הורדנו כל הגבסים בבית חולים. היתי מקלחת אותה גם שם: ביקשתי גיגית שמתי אליה שקית ניילון גדולה וקילחתי את הפיפונת שלי
יותר טוב מכלום.

inbal38

New member
למה הייתם צריכים להוריד בבי"ח ?

אנחנו את הגבס הראשון הורדנו בבי"ח, והוא היה קטן מדי להבין. בגבס הזה הוא ממש נכנס להיסטריה של פחד. מעניין שהם כאלו קטנים, אבל מסתבר שהם מבינים כ"כ הרבה. הבן הגדול שלי (בן שנה וחצי) לא מדבר עדיין, אבל כל פעם מחדש אני בהלם מכל הדברים שהוא מבין.

PizzaGuru

New member
שלום ענבל

אנחנו היינו עושים לאייל אמבטיות רגילות ללא ניילונים מיותרים וכו'. ניסינו את הניילונים בהתחלה אבל לטעמי זה לא היה אפקטיבי. מה שכן עשינו בסופו של דבר, אני החזקתי את אייל עם יד תומכת בעורף/כתפיים וביד השניה החזקתי את הרגל המגובסת מחוץ למים. דאגתי להשאיר מרווח של 2 אצבעות מהמים ומיקמתי את היד כך שאם המים יגיעו קרוב מדי לגבס אני ארגיש את המים באצבעות לפני שירטיבו את הגבס. בזמן שאני החזקתי את אייל, ליאת רחצה אותו. כך עשינו במהלך כל התקופה. בהצלחה. רפי.

inbal38

New member
בכל דבר יש גם משהו טוב.

אז חזרנו מהבית חולים. אשר הגבסן ניסר לנו את הגבסים ומה שגילינו זה מחזה מחריד. הרגליים אדומות אדומות ונפוחות ויש מלא סימנים כחולים נפוחים. יודי שלנו בכה בלי, אבל בלי הפסקה במשך השבועיים האחרונים, ועכשיו מתבררת הסיבה לכך. כשהגענו הביתה האדמומית ירדה ונשארו רגליים כחולות. פורת אמר לא לגבס במשך שבוע. אז הדבר הטוב שיש לנו שבוע שלם לאמבטיות, מסאז'ים, אבל הדבר הקשה שיודי לא מפסיק לבכות. הרגליים כחולות. נראה שהוא כ"כ סבל וסובל. למישהו קרה מקרה כזה ? מה עשיתם ? העיניים דומעות לראות את הרגליים ככה. ענבל. נ.ב. - תודה לכולכם על העצות לאמבטיה. אני מהאמהות הלחוצות מפחדת שתיכנס טיפת מים אחת, אבל אוטוטו הסיוט נגמר - גבס אחרון לפני ניתוח שבוע הבא, ואח"כ גבס אחרי הניתוח ונפרדים בעז"ה מהגבסים !

אנגלה3

New member
ענבל, פורת אמר לכם

ממה נוצרו הסימנים הכחולים? לא קרה לנו ונשמע לי קצת מוזר, איזה סיבה יש כבר שיופיעו סימנים כחולים? בררת עם הרופא?

inbal38

New member
הוא לא ידע להסביר ממה זה

הוא רק אמר שלא נשים גבס לשבוע לתת לזה להחלים. זה ברור שזה מלחץ של הגבס, ככה לי לפחות זה נראה.

inbal38

New member
לא היה לחץ על האצבעות אבל

הרגשתי שיש לחץ של הגבס עצמו על הרגל, ככה היתה התחושה שלי כל הזמן.

אנגלה3

New member
../images/Emo7.gifמסכן קטן, לא נורא עכשיו יש לו שבוע

חופש מהגבסים, תהנו כמה שאפשר, הרבה בריכות
אמבטיות, כל מה שאפשר שיהנה קצת בחום הנוראי הזה. החלמה מהירה, ורק בריאות.

inbal38

New member
אנחנו אכן ננצל את זה

להמון מסאז'ים ואמבטיות, וחופש מהגבסים האלו ! תודה על העידוד. אני קצת חוששת. פורת אומר שהרגלים כבר מתוקנות, כך גם בעלי וההורים חושבים. לי קשה לראות אותם כמתוקנות. אני לחוצה עוד יותר שהרגליים משוחררות ככה ושהתיקון ייהרס. מקווה בעז"ה למאוד טוב. ענבל.

פרלמנים

New member
לנו תמיד היו סימנים וחבורות כחולות

כל זרימת הדם ברגליים משתנה מהגבסים, ותמיד הרגליים נראו נורא, זה המשיך עד בערך שבועיים אחרי הגבס האחרון... פורת לא נלחץ? כנראה שאין סיבה ללחץ... נדבר בבוקר ג'סיקה

באלי23

New member
היי עינבל... ( איזה שם חמוד ../images/Emo6.gif)

אצל פאר אנחנו נוהגים להוריד את הגבסים בבית. הרגל אדומה אבל אחרי האמבטיה הממושכת היא חוזרת לעצמה. קיבלתי טיפ בפורום לבדוק תמיד את האצבעות לאחר הגיבוס ועל כך אני מקפידה. אנחנו לא נתקלנו בסימנים כחולים ב"ה , אבל גם לנו היה שבוע חופש כי עשו את הגבס לא טוב והרגל פשוט נלחצה למעלה ( בירך) , שכפגשנו את פרופ' הרצנברג בחודש שעבר הוא העיר על כך , ולכן קיבלנו "פטור" לשבוע , זה פשוט נראה כאילו הירך נחצה לשניים חלק אחד דק וחלק נפוח, וכשנגעתי במקום הרגל היתה ממש דקה וחלשה כאילו שאין שם שרירים בכלל. במשך השבוע עשיתי לה המון המון אמבטיות ומסג'ים, וב"ה זה נראה יותר טוב. מאז ד"ר בור ומאיר הגבסן פשוט עושים את הגבס קצת יותר רחב בחלק העליון. אין מילים לתאר את תחושת חוסר האונים והכאב שלנו כאמהות. אבל זה חלק מהעניין, ואנחנו פה בשבילם. טיפ קטן, כשאני מרגישה שהדעות פורצות להן, אני פשוט מביטה בה , מלטפת ומחבקת זה עוזר לי להירגע (מקווה שיעזור לך...) שיהיה בהצלחה . יצא ארוךךךךךךךךךךך לילה טוב . עינבל.

באלי23

New member
והנה הסוכרייה שלי ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

יומולדת ארבעה חודשים לפאר.

אנגלה3

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gifאיזה בובה, ../images/Emo214.gif ממש

והחיוך, אח איזה חיוך מדבק, אי אפשר להשאר אדישים

inbal38

New member
איזה מותק !

איזה כיף לראות אותה. תינוקות שמחים תמיד עושים טוב כזה על הלב. אני כבר מחכה שיודי שלי יחייך, ויפגין נוכחות. יכול להיות שגם אצלנו זה מאוד לחץ לו על הירך. בגבס אחד למעלה יש טביעות אצבעות, שכאילו לחצו עליו, ואז לא היה מקום לרגל לגדול, כי רואים שהוא השמין, וקיבל "פולק'עס" ומהחלק של הגבס הרגל צרה. ממש נראה ההבדל: ירך עבת בשר, ומיד אחרי רגל רזה כזו. אני לא יודעת מה הסיבה לכך, אבל אני יודעת שהלילה הוא ישן יותר טוב. אם כי אי אפשר לקרוא לזה טוב. לאורך כל השינה הוא השמיע "רעשים" של סבל. עכשיו אנחנו הולכים לרופא לראות אם יש איזה משחה שאפשר למרוח על זה. תודה, ענבל.

למעלה