עצוב

שמלת תחרה1

Well-known member
בהודעה הרשמית נמסר כי במהלך מבצע של כוחות אוגדה 98 בהובלת חוקרי ורכזי השב״כ בשטח, חולצה גורן, שנרצחה בטבח שביצע חמאס בעוטף, וכן גולדין, אחימס וברודסקי, שנפלו בקרבות מול המחבלים, וגופותיהם נחטפו לעזה. החילוץ בוצע אתמול על-ידי כוחות שב״כ יחד עם צוות הקרב של חטיבת הקומנדו, כוחות יהל״ם ואגוז, בפיקוד אוגדה 98.

אם איני טועה דיברגנט אמר שלקבל שבויים חיים, הם קטנים מאד.

מקסים 45

Well-known member
בהודעה הרשמית נמסר כי במהלך מבצע של כוחות אוגדה 98 בהובלת חוקרי ורכזי השב״כ בשטח, חולצה גורן, שנרצחה בטבח שביצע חמאס בעוטף, וכן גולדין, אחימס וברודסקי, שנפלו בקרבות מול המחבלים, וגופותיהם נחטפו לעזה. החילוץ בוצע אתמול על-ידי כוחות שב״כ יחד עם צוות הקרב של חטיבת הקומנדו, כוחות יהל״ם ואגוז, בפיקוד אוגדה 98.

חייל צה"ל גרם לבהלה
צילם את עצמו עם הגופות וסימן 5. משפחות הכניס את משפחות החטופים לבהלה.

שמלת תחרה1

Well-known member
עפ"י התמונה, הוא מילואימניק.
מצאתי קישור לשמועה.

פולגאר

Well-known member
מצאתי קישור לשמועה.
בטוח שמשפחתו תישמח לקבל אותו חזרה, שלם ובריא וגם הוא יוכל לחזור לשיגרת חייו.
אולם הצבא הפסיד לוחם איכותי וגם ככה חסרים הרבה לוחמים, לכן לא ברור לי, איך אפשר לוותר על לוחם כה איכותי שבסה"כ שמח בהצלחת המבצע להשבת הגופות ללא פגיעה בכוחותינו.

Harrington

Well-known member
מנהל
חייל צה"ל גרם לבהלה
צילם את עצמו עם הגופות וסימן 5. משפחות הכניס את משפחות החטופים לבהלה.
הטעות שלו הייתה בשחרור הסרטון מוקדם מדי. אבל באמת בעקרון אפשר לגמרי להבין את שמחתו (היחסית כמובן) ואת גאוותו על שיחידתו הצליחה לאתר את החללים ולהביאם לקבורת ישראל ולתת סגירת מעגל נחוצה מאוד למשפחותיהם.

שמלת תחרה1

Well-known member
הטעות שלו הייתה בשחרור הסרטון מוקדם מדי. אבל באמת בעקרון אפשר לגמרי להבין את שמחתו (היחסית כמובן) ואת גאוותו על שיחידתו הצליחה לאתר את החללים ולהביאם לקבורת ישראל ולתת סגירת מעגל נחוצה מאוד למשפחותיהם.
אי אפשר להבין את התנהגותו.

משתפרת1

Well-known member

הבן שלי שם, בחאן יונס, בקומנדו.
הגופות חולצו אתמול בבוקר. לפני הצהרים המשפחות ידעו על החילוץ. הבן שלי חיכה שדובר צה"ל יעלה לשידור. הוא לא עלה כל היום, הוא לא עלה בערב, רק בלילה כשרוב האנשים ישנים התחילו לטפטף הידיעות, כל פעם על חטוף אחר שגופתו חולצה. אם דו"צ היה עולה לשידור עם הידיעה המרעישה הזו- הוא היה גונב את ההצגה לנתניהו. אז הידיעה הזו עוכבה.
הבן שלי עדכן אותי רק כשהתחילו להופיע פרסומים באתרי חדשות. היו הרבה שמועות כבר מהצהרים (כי המשפחות מארגנות לוויות וכל קרוביהן כבר שמעו), בכל זאת בני שתק עד לפרסום הרשמי.
פולגר, לוחם זה לא רק מיומנויות מלחמה, אלו גם מיומנויות התנהגותיות. אלה שמזלזלים בפקודות נוהגים גם לזלזל בנהלים.
חלק מחללי צה"ל נהרגו בגלל שנהגו אחרת מהנהלים. למשל- אלה ששינעו חומרי נפץ ("רק למרחק קצר") ברכב איתו נכנסו ולא לפי הנהלים. למשל- אלה שהתקבצו במקום להתקדם בזוגות בלבד תוך שמירת מרחק בין זוג לזוג. למשל אלה שניסו להפעיל גנרטור בתוך האוהל. ויש עוד הרבה למשלים כאלה בהם חיילים לא הקפידו על הנהלים ולמרבה הצער והכאב שילמו בחייהם. אז באמת חבל על ההשקעה בלוחם הזה, אך כמי שמזלזל בנהלים ובפקודות הוא מסוכן לעצמו ולסובבים אותו.

למעלה