עצומה בפייסבוק לסגירת כבישים לרוכבי אופניים בשבת בבוקר

dkgoin

New member
עצומה בפייסבוק לסגירת כבישים לרוכבי אופניים בשבת בבוקר

שלום אני קורא שלכם, נהנה מהחומרים הכתובים. לידיעה יזמתי קבוצה בפייסבוק למען סגירת כבישים לרוכבי אופניים בשבת בבוקר. אין לי כוונות פרסום או רווח כלל, זה לא מעניין אותי - אני רק רוצה לרכב בשבת בבוקר (סליחה - אני חילוני) עם פחות סיכוי להיהרג מנהגים עייפים...וע"י כך למנוע 3-4 הרוגים כל שנה ועשרות פצועים. אשמח אם עוד אנשים יצטרפו למטרה חשובה זו ותפרסמו הקישור/עדכון בנושא. בתודה דן קנטר. https://www.facebook.com/groups/766628006727916/

אילון22

New member
זו לא הדרך

יוזמה עם בסיס מוסרי רעוע...
אתה לא יכול לפגוע בציבור שלם מכיוון שאתה רוצה לרכב בביטחה.
מחר יחליטו חרדי בית שמש שמפריע להם שאתה רוכב בכבישים לידם וייסגרו אותם.
ומחרתיים יחליטו שגם בשכונה שלך שיש עדיפות לאופניים וייסגרו את כל כבישים לתנועה בשבת...
הדרך שיש לה סיכוי היא: חינוך הציבור + אכיפה מחמירה על הנהגים שאינם נותנים זכות קיום לרוכבים.

יעקב 471

New member

dkgoin

New member
כן אבל...

מכבד את דעתך אבל יש מספר מועט של נהגים בשעות אלו, המהירויות גבוהות וכמה שלא נחנך את הציבור - תמיד יהיו חריגים. עד שלא יהיו מאות שבילי אופניים סלולים כמו בחו"ל, אני לא רואה ברירה אחרת לצערי

יעקב 471

New member
אם יש לך רכב יש כבישים ממש ריקים בשבת בבוקר

כביש 9 לפני חדרה , 10 ק"מ של כביש חדש כמעט ריק . כביש אחר ליד בית העלמין החדש בהרצליה , 2 ק"מ לכל כיוון והכביש הזה כמעט ריק באמצע השבוע לא כל שכן בשבת . ויש עוד.

ItsikH

Member
9 מסומן כמהיר למיטב זכרוני, והיותו כמעט ריק
רק מגדיל את הסכנה כי עומד בכל המדדים לכביש מסוכן [ישר, דו מסלולי].
דווקא כבישים צרים ומפותלים בטוחים יותר...

יעקב 471

New member
יכול להיות שהוא נחשב לכביש מסוכן ואני לא מתעסק בהגדרות .

העובדה היא שבשבת בבוקר הוא ריק .
אני רוכב בכבישים לפי שיקול דעת שלי ולא לפי צבעים. אם מתנהגים ורוכבים בשיקול דעת הסיכוי להפגע יורד . בנוסף וזה מאוד חשוב, כשאני רואה איך רוכבים מתנהגים בכביש לפעמים אני לא מתפלא שיש להם סיכוי להפגע.

asherme

New member
יוזמה ברוכה !

סגירת כבישים משניים , בשעות בוקר מוקדמות של סופי שבוע , לזמן קצוב - לא יפריע לאף אחד.רק לשומרי השבת מותר לסגור שכונות שלמות לתנועה ?!תחיה (באמונתך) ותן לחיות (לרוכבים).

ItsikH

Member
סגירת כבישים גם מסוכנת לספורט עצמו וגם לא ריאלית
מסוכנת - כי תעורר התנגדות חריפה מצד אחד, ומצד שני מסכנת עוד יותר את הרוכבים מחוץ ל"שמורה".
לא ריאלית - כי אפילו בתחרויות, שהן בתשלום, המשטרה גובה סכומי עתק על סגירת הכבישים.

יוזמה ריאלית יותר שגם מנסים להפעיל היא נוכחות מוגברת של משטרה בכבישים אלו בשעות המתאימות, אזהרת נהגים ואכיפה מוגברת של החוק באמצעות שוטרים אלו.

אילון22

New member
אם כל הכבוד, יוזמות כאלה עלולות לפגוע בתדמית שלנו

אנחנו מבקשים מהציבור להתחשב בנו ומצד שני כופים סגירה של נתיבי תעבורה.
לא טוב. לא מעשי.
מציע להמשיך ולהופיע על הכבישים ה"בטוחים", לשמור על הכללים, לא לרכב לרוחב הכביש, לא לחתוך, ל"התידד" עם הנהגים בצמתים ולחזור הביתה בשלום

dkgoin

New member
מצטער לא מסכים

מצטער לא מסכים. בעולם כבר הבינו מזמן שיש ליצור הפרדה פיזית בין רוכבים לנהגים, מה לעשות תאונות קורות והבדל המאסה לרעתו המוחלטת של הרוכב כמובן. עד שזה יקרה ויסללו מאות ק"מ של שבילי אופניים - לא רואה דרך אחרת, יש לסגור כבישים שאינה עמוסים בשעות זניחות קרי שבת בבוקר. עדיף להסתכן בפגיעה בתדמית - מאשר לשלם בהרוגים ופצועים כל שנה, מחיר כבד מאד. שבוע טוב שיהיה

מה שאתה מבקש פשוט לא יקרה , בזבוז זמן .

הויכוחים האלו נטחנו כאן עד דק , בעיקר ע"י כאלו שרואים רק את הישבן שלהם ולא מעניין אותם טובת הכלל .

ItsikH

Member
מדי שנה משקיע האיגוד מאמצים עילאיים באיתור כבישים נידחים
במיוחד לעריכת תחרויות, ועדיין נדרש לשלם סכומי עתק לכיסוי פעילות המשטרה בארועים אלו - והגרוע מכל, השוטרים לא תמיד עומדים במצופה. המחיר מגולגל כמובן בחלקו הגדול על המשתתפים בתחרויות אלו, הרי אין נדבנים עלומים שיממנו את העלויות האלו - ואנחנו מדברים על ארועים חד פעמיים ולא קבועים כמו שאתה מציע.
אתה מוזמן בשמחה רבה ליזום כזה מהלך, תאלץ למצוא לו מימון, ואפילו אז לא תוכל לתת מענה לכל מליון רוכבי האופניים בארץ, אלא רק לקומץ שירכבו בדיוק באותם ימים ושעות שתבחר בכבישים שתקצה להם.

"בעולם כבר הבינו מזמן שיש ליצור הפרדה פיזית בין רוכבים לנהגים" - על כך אין שום ויכוח, אלא רק על המימוש וההשלכות - אין איש בעולם שמציע סגירת כבישים שכזו, מה שפועלים הוא לשבילי אופניים במידת האפשר, אבל מצד אחד - בשום מקום בעולם אין רשת שבילים כאלו בכל הארץ, כך שלרבים אינם מהווים פתרון, ומצד שני - לרכיבה ספורטיבית אינם מספקים מענה ממילא, והיא עדיין מתבצעת בכבישים פתוחים - בסה"כ בוחרים במידת האפשר כבישים משניים.

ואצלנו, פועלים כבר עכשיו לחירוץ השוליים להפרדה פיזית מהמכוניות, פתרון טריוויאלי ממש וקל כל כך למימוש, ודאי שהגנתו מוגבלת אבל מצד שני זמינותו מירבית.

foggy1

New member
סגירת כבישים לא ריאלית

קח לדוגמא את המשולש, נראה לך סביר כי התושבים באזור יהיו בעוצר כל X שבועות?
הפתרון הוא נוכחית משטרתית, בדיקת אלכוהול או אפילו רשיונות לכל נהג שנכנס לאותם מתחמי רכיבה שציינת, תעשה פלאים בהקטנת הסיכון.
גם הטיפול בתאונות פגע וברח חייב לכלול ענישה חמורה יותר שתמנע את המוטיבציה לברוח כדי לשבש ראיות

dkgoin

New member
ריאלית מאד בעיני

ובעיני 8 אנשים נוספים שהצטרפו לעצומה שלי. המטרה לפחות 5000 חותמים. אם נרצה ונאמין - נצליח. חג שמח דן

למעלה