עצומה- טיפול דיאלקטי התנהגותי באיזור חיפה.

Martin McFly

New member
עצומה- טיפול דיאלקטי התנהגותי באיזור חיפה.

טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT), היא גישה שפותחה ע"י מרשה מ. לינהן, לטיפול בהפרעת אישיות גבולית. הטיפול הוכח כאפקטיבי גם בשיפור הפרעות מצב רוח, הפרעות אכילה ופציעה עצמית.

נכון לעכשיו, רוב מקומות הטיפול, הן אלו שבתשלום והן אלו החינמיים, ממוקמים באיזור המרכז. אנו קוראים להקמת מקום טיפול במחיר שווה נפש, באיזור חיפה והצפון, משום שניתן,אפשר, לחיות חיים יציבים יותר, טובים יותר.

Philip Jr

New member
לא ברור

א. למי העצומה פונה? מאיזה גוף אתם מצפים לפתוח קליניקה כזו?

ב. איפה ניתן לראות רשימת מרפאות המטפלות ב - DBT כדי לבחון את הטענה שלכם?

ג. צירוף קישור לויקיפדיה לא מהווה מבחינתי ביסוס מדעי לטענות שלכם לגבי היעילות של הטיפול להפרעות מסוימות, עם כל הכבוד לויקיפדיה.

Martin McFly

New member
-

אין דרישה מגוף ספציפי, כי כמעט שאין כאלה.
בספק אם אני יכולה, נגיד, לדרוש מבני ציון לפתוח מרפאה שכזו. ובארץ יש בערך מכון אחד שמתמחה בטיפול שכזה, מכון אופק, נמצא באבן יהודה.

זו פנייה למטפלים. לאנשים שלמדו את השיטה. אולי מישהו ירים את הכפפה. אולי רופא כלשהי בפוזיציה בכירה יחליט לעשות מעשה. משהו.

לגבי בתי חולים שיש בהם דיביטי- זיו בצפת (צפון, אבל לא עד כדי כך קרוב לחיפה), ואני יודעת גם על שלוותא ושיב"א. יש סכוי שיש גם בבתי חולים אחרים.

אין בית חולים חיפאי שיש בו מרכז דיביטי. יש במרכז לנפגעות תקיפה מינית אפשרות להשתתף בדיביטי, אך, למרבה הצער, עלייך להיות נפגעת תקיפה מינית...

katzeran

New member
משרד הבריאות

אם כבר, אז להפנות את הבקשה למשרד הבריאות וקופות החולים - זה התפקיד של המשרד (ובעוד שנתיים קופות החולים) לדאוג לשירותי בריאות נפש.

ובנימה זו, בשנה האחרונה המשרד מאוד מקדם הקמה של צוותי דיביטי במרפאות הציבוריות, לפחות באיזור המרכז אבל אולי גם בצפון

Philip Jr

New member
מסכים עם katzeran

לגבי הפנייה למשרד הבריאות וקופות החולים. נשמע שהוא גם מעודכן לגבי הקמת צוותי DBT.

בכל מקרה אני בהחלט מסכים עם רוח העצומה, אבל כפי שהיא נראית כעת אני לא הייתי חותם. צריך להציג לאנשים את הנתונים הבסיסיים של מה היעד שלך, למי אתם מפנים את הבקשה, מה הסטטוס כרגע בדיוק ולאילו אוכלוסיות נמצא הטיפול היעיל עם סימוכין לכך. זו ההמלצה שלי לפחות.. אני גם לא מכיר עצומה או מאבק שחתמו עליו 850 איש וזה הספיק להביא לשינוי במערכת גדולה כמו משרד הבריאות, אבל אולי אני טועה (וזה אם תשיגו את החתימות כמובן).

למעלה