עצומה למען חתולי הרחוב-חשוב

עצומה למען חתולי הרחוב-חשוב ../images/Emo53.gif

בימים אלו אנו בעיצומו של מאבק למען האכלת חתולי הרחוב בארץ. במטרה להכחיד את חתולי הרחוב, הנתפסים כמטרד על ידי ציבור קטן הנרתע מהם, מבקשת עיריית ראשון לציון להתקין חוק עזר האוסר על האכלה של חתולים בלא היתר מיוחד. אפילו מתן מים לחתול צמא בלא אישור הוא עבירה על חוק דרקוני זה, הגוזר מוות אכזרי ברעב ובצמא על חתולים רבים החיים בעיר, והופך תושבים המגלים כלפיהם חמלה לעבריינים. לא רחוק היום בו רשויות אחרות יבקשו להתקין חוק זה. נודה לכם אם תכנסו לחתום נגד חוק היתרי האכלה ותעבירו הלאה לחבריכם. תודה רבה- בשם החתולים. העצומה http://www.free-cats.org

Cobe Anan

New member
החוק לא אוסר על האכלה של חתולים,

הוא פשוט בא להסדיר את הנושא, עקב העובדה שחתולי רחוב הפכו למפגע תברואתי, ולא סתם "מטרד". בתור מי שקיבל בגיל 4 סדרה של 7 זריקות נגד כלבת, אני יכול להבין את החוק, ואפילו לתמוך בו. אולי החתול המסכן נראה לך רזה וחלש, אבל מספיק לראות אדם אחד החולה בכלבת כדי להבין איזו פצצה מתקתקת מהווים חתולי הרחוב. שלא תבינו אותי לא נכון, אני דווקא מאמץ חתולי רחוב רבים, מחתים אותם, ודואג להם. אבל יש הבדל בין האחריות שאני יכול לגלות בחצר הבית הפרטי שלי, לבין האחריות שיכול לגלות מי שמשאיר לחתולים עזובים עצמות ושיירים בפינה קבועה בחצר הבית המשותף. אני תמיד אומר- אסור לפגוע באף יצור חי, אבל מצדי שימותו מיליון חתולים אם זה יציל את חייו של אדם אחד. זהו.

לא מדויק

כל מה שהחוק החדש אומר זה שצריך רשיון. כלומר אם תשלם תהיה לך אפשרות להאכיל. בקיצור, עוד דרך להוציא כסף.

Cobe Anan

New member
ושוב,

זה נועד להסדיר את העניין. אתה תשלם רק אם אכפת לך מהחתולים, אם באמת תדאג לרווחה שלהם, אבל אם אתה מחפש דרך להיפטר משיירי מזון- תמצא דרך אחרת. אה, וכן- זאת באמת אחלה דרך לעשות כסף קל על הגב של האזרחים..

אתה מבין שמה שאתה אומר, לא הגיוני?

הרי מה אכפת להם הסיבה שנותנים אוכל לחתולים? (דאגה או סתם דרך מקורית להיפטר משיירי מזון). כל אדם שירצה יקבל רשיון, לכן ההסבר היחיד לחוק הוא בעצם עוד דרך להרוויח כסף.

Piren

New member
הוא דווקא צודק

הרעיון זה להרתיע אנשים שמאכילים סתם חתולים מלעשות את זה, כי עכשיו זה נגד החוק. רוב האנשים שכביכול "דואגים" לחתולים יפסיקו ברגע זה, כי בשביל מה להם לשלם? אל תצפה לרווח מטורף שלהם.. גם הם לא מצפים לרווח. השאלה המעניינת זה איך בכלל יאכפו כזה חוק. בכל מקרה, בתור חובב חתולים בעצמי, אני מסכים עם מה שהם עושים. חתולי רחוב זה מטרד וסכנה, בנוסף לזה שחתול רחוב זה טבעי בערך כמו פרת עיר. לא יודע בדיוק מה אתם מחשיבים כיותר סבל... לא להתקיים, או להתקיים בתנאי רעב מתמיד בסביבה עויינת עם משך חיים ממוצע של שנה. להאכיל אותם לא ממש עוזר, רק מאריך את הסבל.

אתה חוזר על החוסר הגיון

אין להם סיבה למנוע מהאנשים האלו להאכיל חתולים. או שהם לא רוצים שיאכילו אותם, בכלל! (ואז למה לחלק רשיונות תמורת כסף?). או שכמושכבר אמרתי הם רק מנסים להרוויח כסף, וזה ההגיון היחידי. אחלה, אני מסכים שחתולי רחוב מסוכנים, אז מה ההבד לבין מי שמאכיל כי הוא דואג להם, לבין מי שמאכיל כי נשאר לו אכול?

Cobe Anan

New member
מי שדואג להם

לא רק מאכיל, אלא גם דואג להם. אבל בגדול- כן, גם אם הרעיון הגיוני וטוב מיסודו, הרי שביצועו נעשה בצורה טיפשית וכרגיל- ביורוקרטית.

עם כל הכבוד

אבל כנראה שלא שמת לב אבל רוב חתולי הרחוב חיים די טוב אומנם האידאל יהיה שכל אחד יאמץ חתול או שניים במקום "לסלק" אותם מהרחוב ומה זאת אומרת "מסוכנים"- אין שום סיכון כל עוד אתה לא מתגרה- עדיין משפחת החתוליים -כל הנמרים והאריות הגיעו מהם אני רוצה לראות אדם שפוי בדעתו מתגרה באריה או נמר כשאין איזה קיר חוצץ ביניהם. ובקשר לאנשים שמאכילים חתולים זה אצלם בדם אין מצב שהם יחפסיקו קנסות רשיונות וואטאבר למה כל האוכל הזה שהם נותנים לחתולים עכשיו זה בחינם? יש אצלי ברחוב מישהי מאוד מבוגרת שכל בוקר קמה ב630 ונוסעת עד לת"א בשביל לקנות שק ענקי של בשר כל פעם שהיא רק עוברת סתם ככה אתה יודע איזו תהלוכת כבוד נערכת לכבודה...

Piren

New member
לא נראה לי הבנת

חתולי רחוב חיים טוב? איך בדיוק לחיות בסביבה שלא נועדה להם זה לחיות טוב? בתור אחד שגר בישוב שנשלט על ידי חתולים, ובסביבות ה-20 גרים כרגע בחצר שלו (אני חושב שמאז שאני גר פה מספר החתולים שעברו אצלי בחצר עבר את ה-100) והחיים שלהם ממש, אבל ממש לא טובים. גם כשמאכילים אותם הם כולם בתת משקל, פצועים (לאו דווקא אחד מהשני) מלאי פרעושים וגם לא חסרים להם מחלות. הרוב המוחלט לא עובר את השנה-שנה וחצי ומוצא את מותו בין אם זה מרעב, מחלה או נדרס וכו'. מסוכנים - אין הכוונה לחתול שיקפוץ עלייך, הכוונה למחלות ולחיות (פרעושים קרציות וכו') שהם מעבירים אל בני אדם. אגב, אריות ונמרים לא "הגיעו מהם" אלא ההיפך, וגם פה, המרחק בינהם הוא ענקי, בייחוד בגלל שחתולי רחוב\בית הם תוצר אנושי) כנראה גם לא הבנת מה המטרה של הקנסות. כמו שאמרתי, זה לא בשביל שיפסיקו להאכיל חתולים, אלא שיפסיקו להאכיל חתולים בצורה שמלכלכת את הסביבה. אם את עושה את זה בשטח של הבית שלך, בכיף. אבל בראשון לציון מסתבר, אנשים פשוט זורקים את האוכל שלהם לרחוב. הסבתא הזו אגב, רק תורמת ליותר סבל של חתולים מאשר עוזרת.

dod_basim

New member
ושוב הדוד היקר יושב ומשתף את חוכמתו

לפני מספר שנים בהם, אומנם בניגוד לשליטת חסרת הפשרות ומלאת הקרציות בישוב של אורי, מספר חתולי הרחוב בישוב שבו אנוכי מתגורר (השם שמור במערכת) היה כ-10 חתולים למקור זבל, מאחר ומקורות הזבל הם פחי האשפה ויש רבים כאלה בישוב, מספר החתולים היה עצום. יום אחד, הוחלט להלחם בתופעה ומחסל חתולים נקרא לעזרה, תוך שבוע לא ראינו ולו חתול אחד. לולא חתולים היו בעלי חיים, וכידוע בעלי חיים מתרבים, אט אט גדל מספרם ושוב השתלטו הם על הצפרדעים (ראה ערך: מקורות זבל גדולים ירוקים ומכוערים) מועצת החכמים של הישוב ישבה וחשבה איך למנוע אחת ולתמיד את המצב הנוראי הזה, אחרי שעלה עשן לבן מאחד המושבים, ידענו שהמועצה מצאה פתרון או שאחד שם הפליץ הפתרון: פאל"ח - "פחי אשמה ללא חתולים" ונכון לעכשיו המצב של החתולים הרבה יותר רע, אין להם מה לאכול בכלל. אוקי לאחר הסיפור הארוך הזה, אני לא יודע מה בדיוק דעתי בנושא. מה שכן יש הרבה אכזריות למועצה שלי. בסך הכל חתולים עם פרעושים ומחלות, מה יש?

Piren

New member
אהבתי את הציניות

חבל רק שאין לסיפור שלך מוסר השכל. ואתה גם צודק, כשמספר החתולים יהיה גדול מדי, נביא כלבים. וכשמספר הכלבים יהיה גדול מדי, נביא זאבים. וכו' וכו' למזלנו, בישוב שלי, יודעים שלא צריך לחסל לגמרי אף זן, אבל יודעים שצריך למנוע התרבות לרמה מינימלית. מזל שבישוב שלי, אין "דוד חכם" כמוך, שגם כן יקרא משהו שמישהו אמר, לא יבין אותו כלל, אבל ינסה לצאת חוכמולוג בכל זאת.

dod_basim

New member
יאפ...

כבר חשבתי שהפורום מלחמת המינים הוא למעשה מדבר על מלחמת המין האנושי עם המין החתולי. מזל שהגיעו עוד שרשורים. אגב לא הבנתי את המשפט האחרון שלך...

זה בדיוק מה שאדריכל אומר

זו דרך להוציא כסף זהלא קשור למפגע דודה שלי בררה את העניין ואמרו שהיא צריכה לשלם על סירוס לכל החתולים ולשלם איזה סכום סימלי ואם עד עכשיו היה ככה ולא קרה כלום אז אין סיבה לחוק הדבילי והאכזרי הזה

Piren

New member
טוב..

קודם כל, קראתי מה שהם כתבו שם באתר (לא שאני ממליץ לעשות את זה, אתרים שיש להם אג'נדה ממש טובים בלעוות את האמת) אבל שמתי לב לפרט מעניין - אין תשלום בשביל הרישיון. אתה ממלא טופס, אם אתה עומד בתנאים, קיבלת רישיון. מסתבר גם שלפי מה שהם אומרים, הסיבה לכל זה היא לא להפטר מהחתולים עצמם, אלא בשביל למנוע לכלוך של הסביבה. בין אם זה בגלל המאכיל, או בגלל המצאות החתול. כל מה שהם רוצים, זה שתארגן איזור האכלה נורמאלי, שלא יפגע בסביבה. ככה שיוצא שאם איכפת לך מחתולים - לך תוציא רישיון, לא יעלה לך כסף. אם לא איכפת לך מחתולים, כנראה שלא בא לך לעשות את זה באופן מסודר, ואתה באמת זורק אוכל לרחוב סתם כי יש לך אוכל, בלי קשר לחתולים עצמם, וזה כפי שהם מגדירים - מלכלך.

וגם חברה באמת...

אל תעליבו את האינטליגנציה שלכם... תקראו מה אומר באמת החוק לא שצריך לשלם בעד היתרי האכלה, אלה שמקבלים קנסות אם מאכילים בתום וחום לב חתול רחוב... וגם מספיק עם השנאה חינם נגד חתולים, במיוחד כשלא יודעים את העובדות , וראו הודעה לפני אז באמת חברה... עזבו את המאבק בין המינים כי זה כבר הופך בסוף למאבק ושנאה כנגד כל דבר ותפתחו במאבק לשלום, חמלה ואהבה

למעלה