עצומה נגד הרס עמק

kukac1

New member
עצומה נגד הרס עמק

שלום לכולם

בימים אלו מתנהלת מלחמה על עמק יפהפיה הנקרא "העמק הלבן" בירושלים שנמצא קרוב לבית חולים הנקרא הדסא עין כרם.
העירייה ומוריה חברה לפיתוח ירושלים רוצים להורסו לחלוטין על ידי הוספת כביש בין מושב אורה לשכונה הנקראת גבעת משואה.
בנוסף לכך הם מתכננים לבנות איזור לרוכבי אופניים, איזור להולכי רגל ועוד.
כלומר, ליישר בצורה כזו או אחרת את כל העמק.

הכביש המתוכנן לא מועיל ויעיל. כבר יש אפשרות לרכב להגיע מנקודה אחת לשנייה תוך 10 דקות בלבד.

בנוסף לכך, יש בעמק הענקי הזה יונקים, עופות, זוחלים, פרחים, עצים בסיכון כזה או אחר. לא רק זאת, אלה חלקם אף נדירים בירושלים ואחרים מוגנים על פי חוק.
כלומר, זוהי עבירה לפגוע בהם ולמרות זאת - יש תיכנון.

רעש כלי הרכב העוברים ללא הפסק בכביש זה רוב שעת היום והלילה יפגע בריאותית בתושבי האיזור שחלקן בלתי הפיכות.
הסכנות הפוטנציאליות רבות כגון בעיות לב, בעיות עצבים, בעיות שמיעה, קשיים בריכוז ועוד.
התוכנית לא טובה לא לצמחים, לא לבעלי החיים ולא לתושבי האיזור.

אנו מבקשים ממכם להצטרף למלחמה ולחתום על העצומה נגד איוולת זו ולביטול התוכנית האיומה.

הלינק לעצומה הוא: http://www.atzuma.co.il/emeklavan

כי ביחד אנו חזקים ונצליח!

choo

Active member
שאלה של הדיוט:

על פי הכתוב בתוכנית, היא אמורה להשפיע על שטח של כ-100 דונם (שחלקו בעמק לבן, וחלקו בשכונה שמעלין [רחוב סייפן]. מבחינת רוחב הרצועה, כ-15 מטרים מיועדים לשיקום נופי, וכ-40 מטרים ישמשו את הכביש והשדבילים שייבנו מעליו, ובערך 10 מטר הם למעשה רחוב סייפן עצמו (הנתונים הללו מופיעים בתסריטים של התוכנית]. מתוך זה אני מנחש שבערך 60 דונם יגרעו מתוך מה שנקרא "עמק לבן".

על פי התסקיר הסביבתי שמצאתי שטחו של עמק לבן הוא 175 דונם:
http://greenmap.org.il/data/upl/ufck/145.pdf

משהו בחישובים הללו לא מסתדר לי עם פגיעה מינימלית ב"עמק לבן" (ביחס לפארק רפאים ששטחו כ-5000 דונם, הפגיעה אכן נראית מינימלית). איפה הטעות שלי?

amit1270

New member
הפגיעה היא בשולי העמק. אפשר לראות בתשריט

החלק העיקרי של העמק לא נפגע מהתכנית. אני מקווה שברור לך שאם הייתה פגיעה קשה המאבק לא היה מסתכם בעצומה הזויה ובהודעות מסולפות בפורומים בתפוז.

choo

Active member
אתה יכול לתקן את חישובי הדונמים שלי?

כמה דונם השטח של "עמק לבן"? וכמה דונמים מתוך זה התוכנית המוצעת לוקחת?

amit1270

New member
טוב מראה עיניים...

ניסיתי לשלב את "הקו הכחול" של תכנית הכביש עם המפה של סקר הטבע. התוצאה לפניך:

choo

Active member
מנסיוני - מראה עיניים עלול לבלבל

או שיש מספרים, או שאין מספרים.

אפילו על פי הסירטוטים הללו, לא נראה שמדובר במשהו שנמצא "רק בשוליים" של העמק - אלו שוליים שנראים די שמנים. בדיוק בגלל זה אני מנסה לבחון את המספרים - אם היו אומרים שהתוכנית תקזז פחות מ-10% מהעמק - אפשר היה לקרוא לזה שוליים. על פניו נראה שמקזזים משהו כמו 25-30% מהעמק (דמיין לעצמך 4 רצועות שחותכות את העמק - אחת מהן היא הרצועה של הפרוייקט המדובר - ושים לב שהרצועה הזו נמצאת בצלע הארוכה של העמק).

amit1270

New member
"קו כחול" עלול להטעות

כי הוא כולל שטחים גם מעבר לסלילה עצמה או לפיתוח.
השוליים אמנם "שמנים", אבל שים לב שגם בתכנית עצמה חלק מאותם שוליים אמורים לחזור לשימושם ה"חקלאי" הקודם או להפוך לשצ"פ ולא להיות חלק מהכביש. אחוזים ומספרים זה לא הכול. יש גם מה שנקרא "ערכיות": אפשר לפגוע בחלק קטן מהשטח אבל להרוס אותו כליל או בחלק גדול יותר ועדיין הפגיעה תהיה נסבלת. מהמפה שצירפתי קל מאוד לראות שהשטח שנפגע לא נמצא בחלקים הפנימיים והערכיים של העמק אלא במדרון ובהבחלט בשוליים.

maromy

New member
כשהרסו את ואדי נחל הגיבורים בחיפה כולם שתקו

ולכן אני לא אפעל יותר עבור שום אזור אחר בארץ
החברה להגנת הטבע, אדם טבע ודין - כולם הפקירו את הואדי הכי גדול, הכי יפה והיחידי במזרח
חיפה להרס מוחלט שלו.
בגלל ההתעלמות הזאת לא אקח חלק בשום קמפיין לאזור אחר בארץ,
כי שופכים במפרץ חיפה את חוות הגז מגלילות, את המפעלים המזהמים מעתלית, את בתי הזיקוק,
מיכלי דלק ואז עוד הורסים ואדיות כדי לייצר לשם כביש מיותר.
אם המדינה רוצה להתאבד ולהרוס כל פיסת טבע עבור כבישים ואז לקטר שצריך לנסוע לחו"ל
כדי לראות הר אן גיא ירוק בלי כבלי חשמל, כבישים וקירות תמך שהרסו אותו, שיבושם לכולם,
תמשיכו למלא את הארץ באספלט מקצה לקצה ולהרוס כל רצף ירוק קטן.

kukac1

New member
קודם כל אם אתה לא רוצה...

אל תפעל. אף אחד לא ביקש ממך שום דבר. תן לאחרים לעשות את העבודה.

אבל, בכל זאת, אין צורך בתוקפנות.

אך אם זו הבחירה שלך שיבושם לך ושתשאר איתה כל ימי חייך.

אבל אם אתה לא תפעל בשום דבר אחר רק כי פעם אחת לא הצלחת אל תבקש סימפטיה

או רחמים מאף אחד. זה שלא הצלחת פעם אחת אין זה אומר שבפעם הבאה לא תצליח..

למעלה