עצומה נגד קיום מבחנים ביום השואה

amitk80

New member
עצומה נגד קיום מבחנים ביום השואה

שלומות, אם ידוע לכם או לא, הנהלת אוניברסיטת חיפה החליטה לפני מספר שבועות לקיים מבחנים ביום השואה בזמן הצפירה. זהו תקדים שאם הוא ימומש יהווה פגיעה נוספת בזכר השואה ובאלו שנספו במהלכה (שלא נדבר על ניצולי השואה שנפגעים כבר במשך 60 שנה). כיוון שכרגע מתנהלים מגעים בין האגודה לאוניברסיטה עדין לא ברור מה יקרה בסוף ולכן עדין יש הזדמנות פז להפעיל לחץ על הנהלת האוניברסיטה כדי למנוע את קיומם של המבחנים. אני יודע שיש סטודנטים שלא נבחנים באותו יום, אבל החתימה היא למעשה הבעת מחאה על עצם הרעיון עצמו. במידה ויהיו מספיק חתימות (המטרה להשיג 1500 חתימות אם לא יותר) תהיה העברת העצומה לרקטור האוניברסיטה ודיקן הסטודנטים. אולי נראה כי מהלך זה מאוחר אבל היה חשוב לי לנסות לתת לאגודת הסטודנטים לטפל בבעיה זו, אך כיוון שעדין לא נמצא פתרון לא נותרה ברירה אלא לקחת את המושכות לידים שלנו (הסטודנטים). כתובת העצומה: http://www.atzuma.co.il/petition/amitk83/1/1000/ הנכם מוזמנים להעביר זאת לעוד סטודנטים. שיהיה לילה טוב ושקט, עמית

כבשה200

New member
אתה יודע מה יקרה

יעבירו את המבחנים של אותו היום למתישהו אחר שיפול על מבחנים אחרים חיפה לא האוניברסיטה היחידה שמקיימת מבחנים ביום השואר ואם כמה שזה לא בסדר, וואלה, צריך להפסיק כבר עם השטויות האלה, גם ככה נדפקנו בגלל השביתה אז מה? לי יש מבחן בשישי בבוקר של ל"ג בעומר, ואני בטוחה שלהרבה אנשים יצא שיש מבחנים בכל מיני מועדים מוזרים. אז נכון, צריך לכבד את היום, אבל מצד שני אין לאוניברסיטה מתי לדחוף את המבחנים האלו אז אולי פעם אחת נשב בשקט ונספוג

amitk80

New member
יש לי שאלה

כל כך קשה לאוניברסיטאות הדפוקות בארץ להזיז את המבחנים למוצאי יום השואה (או אחרי הצפירה)? למה זה חייב ליפול על הצפירה? מה הקשר לל"ג בעומר? אל תשווי בכלל בין שני הימים. אני אשאל אותך שאלה אחרת, למה לא מקיימים מבחנים ביום הזיכרון עצמו? יום השואה לא שונה במהותו מיום הזיכרון. את מוזמנת לשבת בשקט ולספוג אבל כנכד לניצולי שואה אני לא מוכן לקבל את ההשפלות שסופגים ניצולי השואה ואלו שנספו בשואה. זאת מדינה שלא ראויה להתקיים אם ככה היא מתייחסת אל השואה.

PEARSON

New member
מחשבה קטנה ..

אם הממשלה מזניחה את זה ברמה כזו שזה מגיע לגניבת כספי הניצולים אז למה שלאוניברסיטאות יהיה אכפת ? הרי כל תקדים הפוגע בצורה ישירה או עקיפה בניצולי השואה חסר כל בסיס שכן יש את גב הממשלה . לעניות דעתי , לא ישנו / יחליפו/ ידחו/ או כל דבר אחר מהסיבה שזה לא מזיז שם לאף אחד והסיבה השנייה אני מקווה שזה לא יקרה אבל תבוא מיד עצומת נגד של אנשים אחרים באונירסיטה שלהם זה ממש ממש ממש ממש ממש לא אכפת

כבשה200

New member
די להתלהם כבר, לא תמיד לצערנו יש מה לעשות

ועם כל הכאב ותאמין לי שיום השואה הוא לא סתם יום עבורי אני חושבת שבאמת כדי שלא נידפק עוד יותר צריך פעם אחת לשבת בשקט ולספוג

PEARSON

New member
אם זה היה אכפת לך

לא היית כותבת את זה .. " עם שלא יודע את עברו ... " דוד בן גוריון .

כבשה200

New member
אתה יודע

אני לא צריכה להסביר את עצמי בפניך אבל אם כנראה שוב תהיה שביתה בסמסטר ב, לא כדאי להידפק שוב עכשיו לא?

amitk80

New member
תסלחי לי

אבל מאיפה הגעת לעובדה שמתלהמים פה? את מפרשת את הדברים בצורה לא נכונה כלל. תקשיבי, אם היה אכפת לך מיום השואה אז תאמיני שלא היית מדברת כמו שאת מדברת. תשבי בשקט ותספגי כמו שאת אומרת, אבל השלב הבא יהיה קיום מבחנים ביום הזיכרון כי אין ימים. השיקולים של האוניברסיטה ממש לא מעניינים אותי, כי מי שפתח בשביתה מטורפת היו המרצים. כל השביתה ישבתי וספגתי את הקקי שלהם ותמכתי בהם. החוג היחידי שאני לומד מבין השנים מערכות מידע החליט לא לקיים מבחנים ביום השואה מתוך כבוד ליום הזה בעוד שהחוג לסטטיסטיקה מחליט לקיים מבחנים ביום הזה וזאת בושה וחרפה לחוג הזה. אם לא הייתי באמצע התואר הייתי נכנס בהם. זאת אוניברסיטה שלא מכבדת את עצמה ואני קורא לכל הסטודנטים שגרים במעונות להחרים את הטקס ואת הנהלת האוניברסיטה וללכת לטקסים אחרים בחיפה ותאמינו לי לא חסר. ובקשר אליך כבשה, צר לי מאד שאת מחליטה לשבת בשקט ולספוג. זאת בדיוק הבעיה של הסטודנטים הישראלים לפעמים שהם יושבים יותר מדי בשקט. כאשר הם מתעוררים אז המצב מאוחר מדי. ואת יכולה לחסוך את ההסברים. אני לא מכיר אותך, אבל הגישה שלך בנושא הטעון הזה מאכזבת ומקוממת. לא סתם ביום אחד חתמו 58 סטודנטים (ועוד היד נטויה)... עמית

למעלה