עצומה: פיקוח על מחירי המוצרים הבסיסיים לתינוק

oferash

New member
עצומה: פיקוח על מחירי המוצרים הבסיסיים לתינוק

מדינת ישראל חייבת לפקח על המחירים של מוצרי היסוד לתינוקות, ואף לסבסד את חלקם למשפחות מעוטות יכולת. לא ייתכן שבעלי רשתות השיווק ישתוללו עם מחירי המוצרים לתינוקות, ושבתוך השכונות המחירים יאמירו אף יותר משפחות רבות בישראל אינן יכולות לספק את מוצרי הבסיס לילדיהם, על אחת כמה וכמה לפעוטות שביניהם. מעדות אישית אני יכול לספר על אם לתינוקת, ששאלה אותי בסופר: "האם את הדייסה הזאת אפשר להכין עם מים?". אני לתומי עניתי שאפשר, אך לפי המלצת היצרן ומשרד הבריאות רצוי להכין אותה עם תחליף החלב. אותה אם סיפרה לי שאין באפשרותה לקנות את תחליף החלב במחיר של 34 שקל, ולכן מאז שהתינוקת שלה בת חודש היא מכינה לה את הדייסה על בסיס מים. לאחר התאוששות קצרה מההלם הצעתי לגברת - שאכן הייתה נראית קשת יום, וכך גם התינוקת שלה - שאני אקנה עבורה את תחליפי החלב, וכך עשיתי

יש לי רק תשובה אחת לכל האמהות הטריות.

יש לכן ציצי! והפטמה כל כך נחשקת, אז פשוט תניקו, זה גם חלב יותר בריא, זה מלא בגנים בריאים שהתינוק שלך צריך ומוסיף אינטילגנציה.. וזה גם טבע האדם. ככה חוסכים כסף, ואפשר להניק עד אינסוף כי כשלא מפסיקים אז החלב מתמחזר ומתווסף כל פעם מחדש.. אז תנו לתינוק שלכן להביא לכן כמה ביסים ותפסיקו לבכות. תחזרו למקורות.. כשיניקה לא הייתה מילה גסה.

סימבה תשמע - לעיקרון שבדברייך אני מסכימה

אבל חשוב מאד לזכור שלא כל אחת יכולה , וזה לא קל כמו שזה נשמע .... אני באופן אישי הנקתי את הבן הגדול שלי כמעט שנה, החודשיים הראשונים היו עבורי סיוט בכל הקשור בזה, מה לא עברתי, סדקים, חתכים, דם , שאיבות, פטמות סיליקון, והכל עם הרבה דמעות , ואחרי ניתוח קיסרי דבר שהופך את העניין ללא פשוט בכלל, אבל היו לי הרבה אנשים אוהבים מסביבי שידעו כמה ההנקה חשובה לי ולכן רק עודדו ותמכו , והצלחתי , הצלחתי לעבור את הסבל כדי להגיע אחר כך ל-10 חודשים של כייף והנאה , סיפוק ועוד. אם לא היתה לי כל התמיכה מסביב והעזרה בגידול התינוק לא הייתי מסוגלת והייתי מתייאשת זה ברור לי , ולכן יש הרבה שמתייאשות . מעבר לזה שאחרי 3 חודשים חוזרים לעבודה , לי היתה האפשרות לצאת מהעבודה ולהניק כל 3 שעות, כי אני בעסק משפחתי, אבל רוב הנשים שעובדות לא יכולות לכך, ונכון יש כאלה ששואבות ואני מצדיעה להן, כי זה קשה!!!! ונכון שיש כאלה שפשוט מראש מודיעות שזה לא בשבילן והן לא מתכוונת להניק ואפילו לא מנסות, עליהן יש לי טיפל'ה סלידה, אבל בכל זאת כל אחת עושה את הבחירה שלה ואני לא שופטת אף אחת. 34 שקל לתחליף חלב זה ביזיון, וזה לא מצדיק. ומי שבאמת לא מניקה ובחודשים הראשונים זהו האוכל היחידי של התינוק צריכה 4 קופסאות אם לא יותר בחודש. אז סימבה אפשר להציע, אבל אף פעם על תאמר זה קל ותעשו את זה על משהו שלא עברת ולא תעבור לעולם מן הסתם

מסכים איתך, ורוצה לגרור את הדיון לנושא אחר

עוד פעם.. תפקיד האישה ותפקיד הגבר. בלי קשר המדינה צריכה לקבוע חזרה לעבודה יותר מאוחרת.. לפחות חצי שנה.. והגבר כתפקיד המפרנס צריך לדאוג בנתיים לצד הכלכלי, עם העלאת שכר המינ' וכל השכר הבינוני במשק אני חושב שאפשר יהיה להסתדר.. ואם בעולם של היום הנשים עובדות בשיוויון מול הגברים אז למה כשזוג מתגרש הגבר משלם מזונות לאישה, לא תמיד אבל לפעמים אני מדגיש לאישה.. 'מזונות אישה' ומזונות לילדים. זאת אומרת שהראייה פה היא פרימיטיבית לחלוטין והולכת על פי גישת חוקי הלכה ישנים ופרימיטיביים, בתי הדין משתנים בקטע הזה ונוטים לכיוון שיוויוניות, אבל מכאן ועל 50\50 העסק נראה לי רחוק, אז תמלאו את תפקידכן הביולוגי בשקט, ואם סבלתן ת'לידה ואתן אוהבות ת'תינוק שלכן, את תסבלו את הנשיכות פטמה ותשתקו. למען הילד שלכן.. ברור שהייתי שמח אם היו מוזילים את זה וכל דבר במדינה, אבל זה לא יקרה כי במדינת ישראל מדינת החלם רפובליקת הבננות חיים אנשים רפי שכל, חלשים, פחדנים, מאוסים, בעלי עורף רך.. למה?! כי את ראית הפגנות של המעמד הנמוך כשהעלו את מחיר הלחם ?! ראית פריצות לסופרים ? ראית מאבקים עם שוטרים ? ראית הפגנות ליד קרית הממשלה ?! אני לא ראיתי. וכנראה שמגיע לך ולעם הזה שרק יודע לדבר ולרשום יפה ובשפה צחה, אבל כשצריך תכלס להאבק ולזעוק ולהשמיע את קולו וכוחו לא עושים כלום, מזה אפשר ללמוד מכל קצוות תבל, אם זה ממצרים שהיא לא מדינה מערבית, ואם זה ממדינות אירופה שמציתים ערים שלמות על חודו של עיפרון.

shirili

New member
חיתולים ללא מבצע ב- 40 שח

בזול פה יש חיתולים של תפנוקים שזאת רמה בדיוק כמו טיטולים ללא מבצע תמיד המחיר שם זה 40 שח !! שווה ביותר - אלה לא החיתולי פלסטיק המזעזעים

למעלה