עצות בנושא איקלום גור חתולים בחצר

zukik

New member
עצות בנושא איקלום גור חתולים בחצר

שלום חברים (וחברות)
למרות שיש לי ליוי צמוד מאישה טובה שטיפלה בשבילי בגור יונק שנמצא (כנראה נטוש) ברחוב אני אשמח לעצות
אז הגורה בת חודשיים וחצי נחמדה מתלטפת חברותית אוכלת אוכל יבש
לקחתי (מאותה אשה) כלוב איקלום שמתי אותו אצלי בחצר במקום מוצל) בפנים יש מיים ואוכל יבש (וכמובן כלי עם חול מתגבש לעשיית הצרכים) היא בכלוב מיום שיני (כמעט שבוע ) אני רוצה לתת לה לצאת מהכלוב כדי לשחק איתה קצת .... אבל מפחד שהיא תברח
מתי אפשר לפתוח לה את הכלוב בלי לחשוש שהיא תברח ? לפחות ל 10 דקות לשחק איתה וללטף אותה ?
כמו כן מתי מקובל לשחרר אותה סופית מהכלוב ? לי אמרה אותה אשה ששבועים זה מספיק
אשמח לעצות רצויי מאנשים שעשו את זה ....
תודה מראש לעונים

דרורפפ

New member
האם מדובר בחתולת רחוב?

שלום, רציתי לשאול האם מדובר בחתולת רחוב, והאם אתה מנסה לאקלם אותה בחצר שרובצים בה חתולים אחרים?

אין לי ניסיון בתחום ואולי אני טועה- אבל אני לא חושב שכליאת חתולי רחוב בכלוב בתוך חצר לתקופה ממושכת היא הדרך הנכונה/ראויה כדי לגרום לחתולים להישאר בחצר שלך ולא ללכת לטייל בחצרות אחרות.

מהניסיון שלי עם כמה וכמה חתולי רחוב וגורי חתולים בחצר שלי- הם סקרנים והם אוהבים לטייל בחצרות, ולצערי הם גם אוהבים לצאת לרחוב/כביש, וזה לא משנה שאני מאכיל אותם מגיל צעיר מאוד, וזה לא משנה שיש להם אוכל/שתייה/צל/מקום מוגן/משחקים/וכו' בשפע... אם הם סקרנים ורוצים לשוטט- הם ישוטטו.

היתרון במקרה שלי הוא שכבר מגיל צעיר לימדתי אותם קריאה כדי לבוא לאכול, אז אם הם לא בחצר שלי והם נמצאים בחצר קרובה- הם ישמעו את הקריאה ויבואו לאכול. ממליץ לך לנסות ללמד את הגורה שאתה מטפל בה קריאה דומה.

וכמובן, לא פחות חשוב, אם יש באפשרותך לצרף לה גור/ה נוספת כדי שיהיה לה שותף/ה למשחק- מאוד חשוב.

ארמורגם

New member
אז היא סגורה בכלוב ללא מגע עם העולם החיצון?

אני לא מבין באקלום חתולים בחצר ובכלובי אקלום, אך לדעתי לכלוא גור בכלוב ולשלול ממנו אינטראקציה עם יצורים חיים אחרים (במיוחד חתולים, אך גם בני אדם), בגיל שהוא הכי זקוק לזה, לא עושה לו טוב.

מה המטרה של המהלך הזה?

Yukita

Active member
מנהל
במעבר חתולים למקום חיצוני

אכן מומלץ להשתמש בכלוב איקלום, וההמלצה הכללית היא אכן כשבועיים בכלוב, כי הנטייה הראשונה של חתול שהנחיתו אותו בפתאומיות בסביבה זרה היא לברוח ולחפש מקום מוכר רבים החתולים שנעלמים ולא שבים עקב חוסר מודעות של אנשים לעניין הזה, שהם חושבים שלחתול רחוב - כל הרחובות זהים, ולא כך הוא.
&nbsp
עם זאת, יש עוד משתנה חשוב, וזה הגיל. לגורים צעירים מאוד בדרך כלל יש תגובות אחרות משל חתולים בוגרים. גורים עדיין לא מפתחים את הפחדים ואת הטריטוריאליות של הבוגרים. תוך תלות בגור האינדיבידואלי, ובג9ילאים עד כ-3 חודשים, לעתים אין צורך בכלוב איקלום בכלל (אם כי עדיף לעשות בו שימוש לימים הראשונים כדי לוודא שאכן הכל בסדר).
&nbsp
לדעתי, בשלב זה רצוי לפתוח את דלת הכלוב בנוגחותך ולראות מה יקרה. עודף שהייה בכלוב אינו בריא לגורים, הם בשלב שבו הם צריכים חברה ומגע עם העולם הסובב.

dimitrygo

Active member
מנהל
כלוב איקלום זו שיטת איקלום מקובלת עבור חתולים בוגרים אך עבור

גורים לדעתי היא לא כ"כ עוזרת. כי אצל הגורים הטריטוריאליות אינה מספיק מפותחת וגם הם יותר פגיעים וחתולים אחרים יכולים לגרש אותם בקלות.
אני מניח שיש לך חתולים אחרים בחצר. לכן כמה ימים בכלוב איקלום יכול לעזור לגורה להכיר את הסביבה ולחתולים אחרים להכיר אותה. האם הם ניגשים לכלוב עם הגורה? איך הם מגיבים עליה? איך היא מגיבה?

zukik

New member
תשובות

אכן יש לי חתולים נוספים בחצר
הם ניגשים מידי פעם רובם רק מריחים ולא יותר מזה
אחד עשה לה מעט קולות
היא מאוד חברותית רוצה לשחק ולהטלטף
האמת שלפני שנה הגיע אילי גור בערך בגילה שלא כל כך התאקלם אצל שכנים שמצאו אותו באמצע הרחוב וניסו לטפל בו אבל הוא (היא) הגיע אילי לחצר אחרי יומיים ומאז היא נשארה אצלי וגדלה אז במקרה הנל היא היתה בחצר ללא כלוב איקלום אבל הסיפורים שאני שומע שחתול שלא מכיר את המקום בורח מפחידים אותי והפעם היתי יותר זהיר ושמתי כלוב כדי שהיא לא תברח אם אני יכול לפתוח את הדלת ולהיות נוכח והיא תצא ולא תברח זאת התחלה טובה אז בהתחלה אהיה לידה 10 דקות ואחזיר אותה לכלוב פעם הבאה אהיב 20 דקות פעם שלישית שעה פעם רביעית חצי יום ובסוף אשחרר אותה בכלל אבל אני לא יודע מה נכון לעשות ולכן מתיעץ אני מאמין שהחתולים שאצלי בחצר לא יגרשו אותה הם חתולים טובים אבל לא יודע מה היא תעשה ....

דרורפפ

New member
אני נאלץ למשוך את הערתי בנוגע לנושא לאיקלום

רק רציתי להציע: אולי תמקם את הכלוב שלה במקומות 'בטוחים' בחצר, כך שבמידה והיא תצטרך לברוח יהיה לה מקום שהיא תרגיש בו יותר בטוחה.

ואולי עוד הצעה: אולי תכין שבלונה פשוטה, כדלת קטנה שמתאימה לגודל שלה- כדי שתוכל לברוח לכלוב במידה והיא תחוש בסכנה, וכך חתולים בוגרים לא יוכלו להגיע אליה. (לאחר שהחלטת לשחרר אותה)

אני לא יודע אם ההצעות שלי באמת עובדות או הגיוניות.

dimitrygo

Active member
מנהל
אין מתכון אחד שעובד בכל המצבים ואנחנו יכולים לתת לך רק עצות

כלליות. אתה זה שנמצא בשטח ואתה זה שרואה את המצב בפועל. אם היא רגועה והסביבה לא מאיימת אתה יכול באמת להתחיל לשחרר אותה כפי שכתבת. בהתחלה תבחר פרק הזמן שחתולים אחרים לא נמצאים בסביבה בכלל או ישנים. תן לגורה להסתובב ולהכיר את המקום. תבדוק איך חתולים אחרים מגיבים לנוכחות שלה, לפי האינטראקציה ביניהם תוכל להבין האם הם מסתדרים או לא.

למעלה