עצות בעניין פתיחת חוגי תאטרון בובות

עצות בעניין פתיחת חוגי תאטרון בובות

שלום לכולם, מזה תקופה שאני נכנסת להציץ מה פה קורה פה - ומקבלת השראה מכם
ופתאום מצאתי את עצמי עם שאלות שאולי יש מישהו שיענה..... אז, שלום ! שמי הלית, יש שמכנים אותי דישה, לפני כשמונה שנים למדתי תאטרון בובות בבית הספר בחולון מאז עסקתי בתחום באופן חלקי (הפקות, מופעי סיפור, סדנאות בנייה והפעלה..) במקביל לתחומים נוספים. בשנה הקרובה אני רוצה לפתוח שלושה חוגים שנתיים לבנייה והפעלה בסיסיים בביתי שבטבעון - למבוגרים, לילדים ולהורים וילדים. אני מאוד נרגשת ונלהבת וחשבתי שאם למשהו יש ניסיון בנושא אשמח לשמוע .. היו לי שאלות טכניות שחשבתי לשאול כאן, אך נכון לעכשיו נותרו שתיים
- 1. איפה מומלץ לקנות פלטות ספוג וגופי ספוג? 2. בעניין התשלום - כמה נכון לקחת מאדם (ילדים/הורים ילדים = שעה וחצי מפגש ; מבוגרים = כשלוש שעות מפגש)? תודה וימים נפלאים
הלית

פ י ו ל ה

New member
הי הלית

איזה כיף לי שאני הראשונה, אז אני גם יכולה לברך אותך בברוכה הבאה :) יש כאן בהחלט חברים וחברות שיכולים לייעץ לך בעניייני חוגי בובות על סוגיהם, אז את מוזמנת לשאול ולהתייעץ גם בהמשך. לגבי הספוג, יש האוספים ברפדיות, ג'אנק של חנויות מזרונים, ספות ישנות הזרוקות ברחוב וכו'... נקי ויפה אני יודעת שיש לקנות בנחלת בנימין במספר מקומות, תעברי על הגדלים והמחירים ותראי מה מתאים לך. לגבי ממש גופים לשם פיסול אני לא יודעת כ"כ איפה יש לקנות, אבל אולי עוד חברים יענו בהמשך וידעו יותר :). ו..שיהיה המון בהצלחה!

תודה פיולה :)

תודה פיולה :) איזה כייף לי שהגבת ! וברכת ! וכן, תודה, אני באמת בבירורים לגבי המחירים ונראה לי פתאום אפילו יותר מגניב למצוא שאריות, יותר שומר על איכות הסביבה. תודה וימים נ פ ל א י ם, הלית

עצות

היי הלית, ברוכה הבאה! בתור מעבירת חוגים בתחום, אלו עצותי: 1. ניתן גם לקנות משטחי ספוג בעוביים שונים בחנויות של מזרונים. (אני מוצאת לא מעט כאלה באזורי תעשיה בירושלים, ליד מקום מגורי) 2. נראה לי שמקובל לקחת עבור חוג לילדים בין 150-200 ש"ח לחודש. כדאי שתבדקי איזה מחירים נהוג לקחת עבור כל מיני חוגים באזור מגורייך, שלא תצאי מדי פראיירית או יקרנית...
3. העצה הכי "חמה" שעולה לי בראש בשבילך היא להתארגן כך שרבע שעה לפני סוף השיעור תכריזי על הסוף הקרב ותתחילי לסדר יחד עם התלמידים את כל הבלגן עד שהכל יהיה נקי. מנסיוני ילדים אוהבים למתוח את הזמן ולהספיק עוד ועוד, עד שפתאום הם הולכים ואני נותרת עם כל הלכלוך והבלגן לבדי
אז נסי ליצור מסגרת וגבולות כבר בהתחלה, שיתרגלו... בהצלחה!!!

תודה המספרת המספרית הסופרית :)

תודה לך יקרה על ההתייחסות המפורטת ועל העצות המעולות ! ! מאוד לוקחת אותן בחשבון, פתאום אני לא לגמרי לבד עם כל ההכרעות
.... שנה טובה ומתוקה

ברוכה הבאה הלית ../images/Emo140.gif

נעים מאוד להכיר
אם אינני טועה אני מכיר את שמך המקצועי ( דישה והבובות
) מאחר ואינני מתעסק בחוגים באופן אישי, לא אוכל לייעץ לך במיוחד בנושא זה
קראתי גם את הודעתך השניה בתגובה לפיולה ואני בהחלט מחזק את הצעתה והחלטתך להשתמש בשאריות שאותן תוכלי לקבל חינם או לכל היותר בתשלום סימלי ביותר על כמויות גדולות במיוחד בכל מרפדייה, מפעל מיזרונים וכדומה באזורי תעשייה בכל אזור\עיר שאת מתגוררת! אם בכל זאת תזדקקי לפלטות, ניתן למצוא בדרום ת"א באיזור שמוכרים מיזרונים. לגבי התמחיר של הנושא... מסכים עם המספרת!!! ראשית בררי מה המחירים הנהוגים באיזור טיבעון והסביבה ( לכל איזור יש, לצערנו, מחירים שונים אליהם הציבור מורגל, כמובן שזה לא אמור להכתיב לך את המחיר שאת חושבת שמגיע לך עבור עבודתך, גם במחיר שתחשבי יקרנית יחסית!!!! ובכל נשכח שהחוגים בדר"כ נעשים במסגרת מתנ"סים ומרכזים קהילתיים ובמימון מסויים של הרשות וכאן את עושה את זה כעסק פרטי, בביתך וללא כל מימון או תמיכה ולכן בהחלט מותר לך להיות קצת יותר יקרה מחוג במתנ"ס ) בהתחשב בעובדה שבטח יערכו כ 4 מפגשים בחודש בעייני בין כ 50 ש"ח למפגש ובסה"כ 200 ש"ח לחודש נשמע סכום סביר לך ולתלמידים. שמחתי לקרוא שאת מקבלת השראה מאיתנו ואני מזמין אותך בשם כולנו להמשיך לעשות זאת וגם לשתף, להתייעץ, להציע מנסיונך גם בהמשך. נשמח גם לראות בובות מעשה ידייך.

ברוכה הבאה הילית!

אולי אוכל לעזור לך בעניין הספוג. אני קונה מזרוני ספוג ב"ורון ז'ק מזרונים" (אזור התעשייה בחולון) הם מאוד זולים, איכותיים, מוכרים מבחר מזרונים עם עובי שונה, שאריות, ספוגים בצורות ובכלל שווה ללכת לשם. בקשר לחוגים אני מסכים עם דודי, חשוב שתדעי כמה מגיע לך עבור מה שאת מציעה ונותנת, מה תדירות המפגשים, חומרים וכו. מאחל לך הצלחה רבה!

תודה רבה מאוד../images/Emo127.gif

תודה גדולה רועי
אני קצת צפונית, אבל מקווה שאגיע גם לחולון :) שנה נפלאה

וואו ! הפתעת :)

הי דודי, פשוט מרגש לקבל את כל התגובות. ממש ככה בלי יותר מידי לשקול שלחתי את השאלה וחשבתי לעצמי שאין הרבה מה להתייחס אליה - והנה הפתעה - כמה שיתוף ונתינה - איזה אנשים מתוקים ולבביים
אז תודה לך, 50 נראה לי קצת זול מידי, אולי אהיה קצת יקרנית, אבל אחרת לא לגמרי ישתלם לי... אשקול ואבדוק, בינתיים כבר התחלתי לפזר פליירים
ושוב הפתעת - איך אתה מכיר את 'דישה והבובות' - אכן זו אני
לא ידעתי שמשהו יודע עלי, חוץ מאלה שהופעתי אצלם... זה היה יותר בתקופה שגרתי בצפון המהמם (קיבוץ דן) - היום אני כמעט כבר לא מופיעה... אז שוב תודה ושנה נפלאה
הלית

ווואווו תודה ../images/Emo9.gif

משתדל להפתיע
נתקלתי בשמך בכל מיני חיפושים, שיטוטים ולמידה שאני משתדל לעשות על מנת להשאר מעודכן ככל הניתן...האמת שפעם הייתי קצת יותר אובססיבי בחיפוש אחרי מידע, הצגות ומופיעים מכל תחומי הבמה! היום קצת נרגעתי אבל אני עדיין מעודכן בכל מה שצריך
ככה התוודעתי לדישה והבובות. שמח שהצלחנו לרגש ולהפתיע אותך ואני משוכנע שבהמשך כשתכירי גם את שאר חברי\ות הפורום תגלי שזוהי דרכו של הפורום וחבריו, לסייע, לתמוך, לייעץ, לעזור, ללמד וכמובן גם ללמוד ולהיוועץ ואני משוכנע שגם את תוכלי להעניק לנו מניסיונך. לגבי המחיר מסכים איתך ותוכלי לראות שכתבתי לך בהודעה הראשונה שאל לך לפחד מזה שתהיי יקרה יותר אלא שתקבעי את המחיר ע"פ מה שנראה לך שמגיע לך ואל תתפשרי על זה
דרך אגב לא הצעתי 50 ש"ח לחודש אלא למפגש מה שאומר 200 ש"ח לחודש אבל אם נראה לך שאת יכולה לקבל יותר אני לגמרי איתך ומאחוריך בהחלטה.

למעלה