עצות בענייני דיור

עצות בענייני דיור

אם לא אכפת לכם... אשמח לדעה אני גרה עם שותף, ואיך להגיד - בלשון המעטה אנחנו לא מסתדרים - לא מכות, אבל - גם לא אושר עילאי. הדירה עצמה מצוינת, מאוד רחבה ונותנת ספייס, אבל - נמצאת יחסית רחוק מהמרכז (30 דקות בטיוב כשהיא טורחת לעבוד - אני על הקו שיוצא לחופש הכי הרבה). יש לי עוד כמה חודשים עד שאני אוכל לצאת בלי לאבד את הפיקדון -וזה העניין הראשון. העניין השני - מישהי מהלימודים גרה במרכז העיר, קרוב ללימודים ובאזור חמוד מאוד, שהרבה יותר מתאים לאדם שאני, בדירה עם עוד 4 שותפים. סה"כ הם קומונה של 5.עכשיו מתפנה שם חדר.ואני שואלת. א' האם לעבור לקומונה (לא קומונה במשמעות שנות ה-60 שלה, פשוט המון אנשים בבית אחד), כשבאתי הנה ללמוד, ובדירה שאני גרה עכשיו תנאי הלימודים הם יותר טובים. וב' - האם באמת לצאת עכשיו ולאבד את הפיקדון? וג' - אם אני אחכה עד שהפיקדון ישתחרר - כבר יהיה לא הגיוני לעבור (מתכננת להיות פה בסהכ שנה), וד' - חסרים לי חברה ואנשים, ואולי עם שותפים יותר מתפקדים יהיה יותר חביבי... רעיונות? נסיונות? מה אתה אומרים? לילה טוב

הדעה שלי...

אין משהו יותר גרוע מלגור עם שותף שלא מסתדרים איתו, בית בשבילי זה מקום שנעים לשהות בו, בית עם שותף רע זה לא בית שכיף לחיות בו. אמנם באת על מנת ללמוד, אבל אני מניח שחלק מהענין של ללמוד במדינה זרה הוא לחוות חויות, ולהנות בנוסף ללימודים. במידה ובדירה החדשה תוכלי לקבל פרטיות ושקט מספק עבור הלימודים שלך למרות כל השותפים, הייתי מציע לך לעבור לשם, אמנם יהיו שם המון אנשים, אבל בכל זאת אין כמו לגור בעיר ולחיות עם חברים בגיל שלך מאשר להתבודד עם שותף שמוריד לך את החיוך מהפרצוף כל בוקר. בקשר לפקדון ושאר העניינים הכספיים. אין לי מושג באיזה סכומים מדובר, ואם הם משמעותיים לגבייך. והיות ואני לא ממש רוצה להכנס לך לכיס, אני סומך עלייך שתעשי את החשבון הכלכלי הנכון מבחינתך.
אייל.

תודה!

אתה ממש צודק, אני רגילה לגור עם חברים,ולהנות מלגור במקום עם 4 קירות, ואז כל ערב כשאני רואה את השותף שלי עכשיו אני פשוט... כל כך מתבאסת.... אני אלך לראות את הדירה במשך הסופ"ש ואמשיך משם.... יום טוב!

למעלה