עצות בקשר לסדנות סיפורים

Yuli Gama

New member
עצות בקשר לסדנות סיפורים

בלקסיקון טרק סיטי מועלה הרעיון של סדנות מד"ב. אני יודעת שערבי סיפורים כאלו מתקיימים בארץ. מתי? איפה? באיזה תדירות? לפי מה שאני יודעת הם קוראים בעיקר באזור המרכז (אם בכלל :) אני רוצה לארגן סדנה כזו בצפון, אבל חוץ מרצון ועותק של הלקסיקון אין לי הרבה. אז אני פותחת שירשור זה בשביל לאסוף כמה שיותר עצות על: איך, ומה? בבקשה תתרמו מניסיונכם ומרעיוניתיכם :)

ange noir

New member
האחרונה היתה בשבועות לפי זיכרוני

בסתריה (זכורה לי היטב כיוון שהגעתי אם אחד הסיפורים הכי גרועים שלי, עקב קוצר זמן ומגבלת מילים). אם את יכולה לתרום את ביתך לאיזה ערב נוח להגעה, גדול, כי זה בעצם כל מה שצריך לסדנה. תודיעי חודש וחצי מראש, תתני אפילו נושא כתיבה אם בא לך, תפרסי בכל הפורוםמים הנוגעים תחת הכותרת "סדנת סיפורים" ותני פרטים. פוצצי בכיף בקורס.

Boojie

New member
המממ... לא ממש.

פורום הסיפורים של האגודה ארגן שתי סדנאות כאלו ככל הידוע לי, אחת (שהשתתפתי בה) בחיפה, ואחת בסתריה. מעבר לזה, לא ידוע לי, אבל האגודה מדברת כבר הרבה זמן על לארגן אחת מקצועית יותר (כי אלו של פורום הסיפורים הן בפורמט של התחלקות בסיפורים והערות הדדיות, ללא מנחה מקצועי). אם את רוצה פורמט מהסוג הזה, כל מה שאת צריכה זה לאסוף כמה אנשים שמעוניינים בזה. - לא יותר מדי, בסביבות עשרה זה מתאים. כל אחד צריך להכין סיפור לאותו ערב, וכאן יש כמה אופציות: האחת - כולם מביאים את הסיפורים לסדנה, כל אחד קורא בקול את הסיפור שלו, ועושים סבב תגובות. השניה - כולם מעבירים את הסיפור שלהם בין שאר המשתתפים לפני הסדנה, ובזמן הסדנה עוסקים רק בתגובות (ואז גם יש זמן להתעמק בהן יותר מראש, ויותר זמן גם בזמן הסדנה עצמה). את בהחלט מוזמנת לחשוב על רעיונות מקוריים. אם את רוצה פורמט מקצועי, את צריכה קודם כל למצוא איש מקצוע (מישהו שמנוסה בכתיבת מד"ב ורצוי גם בהעברת סדנאות כאלו או בתחום הקשור נגיד לעריכה ולכתיבה) שיעביר את הסדנה.

cwen

New member
אמורה להתארגן עוד סדנה

אחרי שאסטרו תחזור מאירלנד. ויש גם רעיון לשפצר אותה ולהוסיף לה סדנת מספרי סיפורים לפני סדנת הסיפורים עצמה. (כדי שנדע להקריא את הסיפורים יותר ברגש). אז תעקבי אחרי הפרסומים בפורום הסיפורים של האגודה אם את מתכוונת להשתתף. אבל מן הצד השני המקום מוגבל ויש המון קופצים, אז זה לא צריך להפריע לך לארגן סדנה עצמאית. זה כיף גדול ומאוד מומלץ. בקשר לאיך, זה לא מסובך. מה שאנחנו עשינו בשתי הסדנאות שהיו: כל אחד הביא סיפור (באחרונה עשינו גם הגבלת אורך, בוג´י תדע למה). כל אחד הקריא את סיפורו, וכל השאר לפי הסדר ניסו לשים את האצבע על כל הנקודות הרעות שבו. הפסקת פיצה גם היתה בשתי הסדנאות, למרות שבשניה נאלצנו להזמין
ומאוד לא מומלץ להשתכר תוך כדי הסדנה. הדבר היחיד הבעייתי זה מקום. צריך חצר או מרפסת גדולה או גג או סלון גדול שאפשר להתנחל בו לשבע שמונה שעות לפחות.

ange noir

New member
זה נשמע נכון...

הסדנה האחרונה התחילה נדמה לי בשמונה בערב והסתימה בארבע בבוקר... וזה כאשר היתה מגבלת אורך (שהיו צריכים להודיע עליה מוקדם יותר)

Yuli Gama

New member
נחמד :)

כמה אנשים מגיעים פחות או יותר בדרך כלל (לא שיש בדרך כלל :)

למעלה