עצות - חזרה לעבודה

טלי א

New member
עצות - חזרה לעבודה

אני חוזרת לעבוד בעוד כחודש לאחר חופשת לידה של ארבעה וחצי חודשים. עם עופרי המדהימה תישאר מטפלת אצלנו בבית. איך חוזרים לעבוד עם מינימום רגשי אשמה ופחדים????

לאה_מ

New member
עם רגשי אשמה ופחדים לא חוזרים לעבוד

חוזרים לעבוד מתוך הכרה, שגם אם הילד שלנו הוא הדבר המדהים ביותר שקרה לנו עד כה, החיים שלנו - בכל זאת ולמרות הכל - יותר מורכבים מזה; חוזרים לעבודה מתוך רצון לעשות במשך חלק מהיום דבר שונה, מעניין, מאתגר בדרך אחרת מזו שאנו עושים בבית עם הילדים; חוזרים לעבודה כי - מה לעשות - צריך עוד משכורת בבית; חוזרים לעבודה אחרי שמצאנו מטפלת לשביעות רצוננו, ואנו יודעים כי הילד שלנו יהיה בידיים טובות בשעות שנעדר מהבית; חוזרים לעבודה כי הקריירה שלנו גם היא יכולה לגרום לנו הנאה וסיפוק; חוזרים לעבודה כי אם לא נפרד מהם - איך נוכל לחוש את שמחת המפגש?!

טלי א

New member
תודה ללאה

לאה, את כל כך צודקת וכל מה שרשמת כל כך נכון זה רק עדיין נראה לי כל כך קשה לצאת בבוקר ולסגור את הדלת. אבל כנראה שאין ברירה אם רוצים לשמור גם על האני וגם מבחינה כלכלית כמובן...תודה בכל אופן

ביום הראשון מתקשרים כל כמה דקות

לוודא שהכל בסדר וחותכים מוקדם מהעבודה. לאט לאט מתרגלים, רואים שלילד טוב, הולכים לעבודה והחלק הכי כיף של היום זה החזרה הביתה.

החזרה לעבודה לא קלה ממספר סיבות

1. STATE OF MIND - מסדר יום לא קבוע למשמעת וסדר יום קבועים ומלחיצים 2. געגועים לילד/ה 3. זה השלב שהחיים באמת משתנים. כמו אחרי ירח דבש כשחוזרים הביתה ואת התחתונים אחד של השני כבר לא שולחים למכבסה במלון - צריך להתמודד עם החיים האמיתיים. חשוב לערוך רציונליזציה מסויימת ולהבין שרגשי אשם אינם פרודוקטיביים, רק יפגעו בילד ובכן (ויזינו בכך את המשך קיומם, כמו "עבודות יזומות") ויפגעו בקריירה, בעבודה, בזוגיות, בהורות עקב תחושת החמצה מתמדת. לחיות את הרגע ומרגע לרגע - זה מה שחשוב בעצם. ממליצה שתראי את התכנית מבט נשי ביום שישי ב- 11.30 בערוץ השני - זה שייך בדיוק לדיון הזה...

יונית ש

New member
חזרה לעבודה ../images/Emo7.gif

נושא כל כך כאוב ומוכר. גם אני חזרתי שמאי הייתה בת ארבעה חודשים. וכמו שכבר כתבו בהתחלה מתקשרים המון ולאט לאט פחות ופחות. גם כי מתחילים לסמוך על המטפלת וגם כי הרי חזרנו לעבוד לא? ופתאום מגלים כי עבר יום ולא התקשרנו בכלל. ואז רגשות האשמה בשמיים. אני עדיין חושבת שמאי אצלי ילדה קצת מפונקת כי אמא עובדת שמגיעה הביצה רק מרצון לכפר על כך שלא הייתה נותנת לילד שלה הכל!! הרי אני לא אהיה "רעה" אליה אם היא לא ראתה אותי כל היום. ובכלל המון חיבוקים. נראה לי שככל שיום העבודה שלי יותר ארוך. מאי יותר צמודה לי לידים שאני חוזרת. גם היא וגם אני כל כך זקוקות למגע הזה. אני זוכרת כי החלק הכי קשה זה להתקשר ולשמוע את הילד בוכה ברקע. זה ממש שובר את הלב. אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה הרי גם אצלנו לפעמים הם בוכים. בקיצור לא יהיה קל. אבל יהיה מוצלח שתהייה לך חזרה הכי קלה לעבודה. ואל תשכחי, שאין שום סיכוי שאמא עובדת תגרום איזה שהם קשים או משקעים לילד שלה. הכל תלוי במה אתן עושות כאשר אתן ביחד ולא כמה זמן אתן ביחד. להתשמע יונית

חזרה לעבודה - כמה זה קשה...../images/Emo7.gif

אני מסכימה עם כל מה שנכתב פה, אבל.... אני חזרתי לעבודה כשתומר היה בן 3.5 חודשים, ובעלי נשאר איתו בבית (אפילו לא מטפלת!)ועדיין ביום הראשון כשרק נישקתי אותו לשלום - התחלתי לבכות, ולא הפסקתי עד שהגעתי לעבודה. התקשרתי כל דקה (לא כל חמש), ואז גם שמעתי אותו בוכה, ורציתי לרוץ מיד הביתה - ובעלי לא הרשה לי. הוא אמר, ובצדק, שגם איתי הוא בוכה לפעמים, חוץ מזה שהוא צריך להתרגל למצב. וזה נכון. ביום השני בכיתי קצת פחות (ותומר לא בכה בכלל) ביום השלישי עוד פחות (ולתומר בכלל לא היה אכפת שהלכתי) ואח"כ פשוט עבר לי. מה שהקל על החזרה, ואולי כדאי גם לך (אם מתאפשר) זה לפחות בשבוע הראשון (ואם אפשר יותר) ללכת לעבודה רק ל 5-6 שעות, כך גם לילד יהיה יותר קל, ובטח לך. אבל אני יכולה להבטיח לך, שאי אפשר לחזור בלי קצת נקיפות מצפון ובלי רגשות אשם בכלל - זה לא אנושי וזה בלתי אפשרי, וזה בסדר אם זה מה שאת מרגישה. הייתי יותר מודאגת אם לא היית מרגישה ככה... בהצלחה ושיעבור בקלות!

2 עיצות שלי מאד מאד עזרו

לשים אותה אצל האדם שעליו את סומכת ויודעת שיהיה לה טוב- תעשי נסיונות כמה ימים לפני החזרה לעבודה- תשאירי אותה ותתני לה להתרגל- גם לך וגם למי שתישאר איתה. קחי בחשבון שמגיע לך לעבוד שעה פחות למשך תקופה מסויימת. קחי תמונה לעבודה ושימי לידך - זה נהדר ומנחם מאד.

vered4

New member
כמו שמכניסים ילד למסגרת בהדרגה

כך אתן יכולות לעשות את ההדרגה בבית. ביום הראשון תהיו ביחד כולכן, ביום השני תצאי לסידורים ותחזרי, וכך כל יום לפי איך שתרגישי. (בעבודה את יכולה לדבר על שבוע ראשון של הסתגלות). בימים האלה תוכלי להראות למטפלת איך את מטפלת בילדה ולתת לה כל מיני טיפים שאת מכירה. ותמונה לעבודה, על השולחן או על הקיר, גם אני ממליצה. ושיהיה הכי פחות "משברי".

אמיר.

New member
אשמה ???

עשית משהו רע ? לא. האחרים כב רנתנו עצות. אושר לכם !!!

למעלה