עצות טובות לדעתי....

עצות טובות לדעתי....

לפני כמה ימים הביא לכאן בני ישראלי, כמדומני, את האתר של Robin Sharma. אז גלשתי לשם וקראתי הרבה דברים יפים והחלטתי שאני משקיעה מאמץ וגם מתרגמת כדי שגם אתם תיהנו. (ממש נשמה טובה, תודו...) אז הנה כמה עיצות, מתורגמות. 1) שן פחות. זו אחת ההשקעות הטובות ביותר שאת/ה יכול/ה לעשות כדי להפוך את חייך ליותר פרודוקטיביים ומספקים.רוב האנשים אינם זקוקים ליותר מ-6 שעות שינה כדי לשמור על בריאות תקינה.נסה/י לקום שעה אחת יותר מוקדם במשך 21 יום, ודבר זה יהפוך להרגל רב עוצמה.זכור/י, זו האיכות, לא הכמות של השינה שמשנה את העניין.דמיינ/י לעצמך איך זה יראה כשיהיו לך עוד 30 שעות נוספות בחודש לדברים החשובים שלך באמת. 2) כל בוקר הקדש/י שעה אחת להתפתחות אישית. עש/י מדיטציה, התבונן/י ודמיינ/י את יומך, קרא/י חומר מעשיר ובעל השראה עליך, האזן/י לקלטות שמחדירות מוטיבציה או קרא/י ספרות.קח/י את הזמן הזה כדי להחיות ולהגביר את האנרגיה שלך ורוחך ליום שלפניך. הסתכלי בזריחת השמש אחת לשבוע או בקר/י בטבע.התחלת היום בנקודה טובה עם עצמך היא דרך מצויינת להתחדשות עצמית ואפקטיביות אישית. 3) אל תתן/י לדברים החשובים בחייך להיות נתונים לחסדיהם של הדברים החשובים לכאורה.כל יום שאל/י את עצמך את השאלה "האם זהו השימוש המועיל ביותר לזמן והאנרגיה שלי?"ניהול זמן הוא ניהול החיים אז שמור/י על הזמן שלך בזהירות רבה. 4) השתמש/י בשיטת הגומי סביב היד כדי לתרגל את המוח שלך להתמקד רק בדברים הכי חיוביים בחייך. שים/י גומי סביב מפרק היד שלך. כל פעם שמחשבה או פעילות שלילית מתרחשת במוחך, משוך/י את הגומי. עם הזמן המוח שלך ישייך חשיבה שלילית לכאב, כמות חשיבה זו תתמעט, ואז יתפנה מקום לחשיבה חיובית. בזמן קצר תוכל/י ליהנות מחשיבה רחבה וחיובית. 5) ענה/י תמיד לטלפון בהתלהבות והערכה למטלפן/ת. אומנות שיחה טובה מאוד חשובה. כדי ליצור סמכות, כדאי לעמוד בזמן השיחה. זה יתן לקולך צליל סמכותי ובטוח. 6) במהלך היום, עוברים לכולנו רעיונות מצויינים בראש. החזק/י כרטיסים קטנים בארנקך,יחד עם עט זמין, ורשמ/י אותם בכרטיס.בשובכם הביתה הוסיפו את הרעיונות שרשמתם לפנקס מרכזי, ועיינו בפנקס זה מדי פעם. כמו שאמר אוליבר הולמס: "מוחו של האדם, אם התרחב פעם אחת בעזרתו של רעיון חדש, לעולם לא יחזור לאותם המימדים.". 7) שב/י עם עצמך כל מוצאי שבת, והיה/י מאוד החלטי/ית לגבי הרגל זה.שב/י עם עצמך ותכננו את השבוע הקרוב, דמיינ/י את המשימות ואת מה שאת/ה רוצה להשיג, שמע/י מוסיקה שאת/ה אוהב/ת ופשוט הרגע/י. הרגל זה יעזור לכם לשמור על מיקוד, מוטיבציה, ואפקטיביות במשך השבוע הקרוב. 8) תמיד זכור/י את הנקודה המרכזית שאיכות חייך היא איכות התקשורת שלך.ז"א הדרך שבה את/ה יוצר/ת תקשורת עם מישהו אחר או יותר נכון ויותר חשוב, הדרך שבה את/ה יוצר/ת תקשורת עם עצמך.מה שתתמקד בו, הוא מה שתקבל. אם תחפש אחר החיובי, זה מה שתקבל. זהו אחד מחוקי הטבע הבסיסיים. 9) דבק במטרה, לא בתוצאה. במילים אחרות, עשה/י אתה מה שהחלטת/ה לעשות מכיוון שאת/ה אוהב/ת לעשות זאת, או מכיוון שזה יעזור למישהו,או מכיוון שכדאי להתאמן בכך. אל תעשה/י זאת בשל הכסף או ההכרה הציבורית שתקבל/י ממנה. אלה יבואו מאליהם, זו דרכו של הטבע. 10)צחק/י מול המראה לפחות 5 דקות ביום. סטיב מרטין עושה זאת. צחוק משחרר לגופינו חומרים טובים שגורמים לנו להיות במצב שמח.גם צחוק מאזן את מצב גופינו. הגבר/י את מנהג הצחוק בחייך, זה יכניס לחייך הרבה מאוד חיים. עד כאן, אנשים יקרים, 10 עצות מתוך 200 שכתב רובין שרמה. אם אתם רואים בהן טעם, ורוצים שאמשיך, אימרו לי. אני מוכנה להשקיע כל עוד תאמרו שזה מועיל לכם. אם אינכם מוצאים בכך שימוש, גם כן אימרו לי. בכיף בכל מקרה, אחה"צ נעים

yossibd1

New member
נשמה שיגעון

אחת העצות שלו היא לקרוא ולא עיתונים כי אם חומר שמעשיר את הדעת (אז חבר'ה קיראו את ספריו) - ישנה גם דרך החשיבה הנוגדת- מוחנו מסוגל להכיל כול פעם מחשבה אחת בלבד, אז בכול פעם שעולה מחשבה שלילית חישבו מחשבה חיובית במקומה. - כל דבר שנעשה במשך 21 יום רצופים יהפוך להרגל שנבצע ללא קושי. - להתרחק מאנשים פסימיים. - סגלו את שיטת לב הורד לצורך אימון המוח לריכוז, כל יום הסתכלו למרכז הורד למשך 10 דקות ומעלה - דבר שיעזור לשיפור הריכוז ובכלל. אביבה אני אשמח לקרא פה עוד מעצותיו של שארמה. יוסי "קסם הפרח"

בהחלט שגעון במובן החיובי

מותר קצת להשוויץ? ממליץ גם על הטיפים בספרי, הם בהחלט טיפים של מוטיבציה בגישה חיובית והרחקה והתרחקות מהשלילי, ויכולים לעשות לכם את השינוי. אפשר להיעזר גם באתר שלי. בהצלחה.

למעלה