עצות/טיפים לגבי חתול שאבד לפני מעל שבועיים?

shorterthan

New member
עצות/טיפים לגבי חתול שאבד לפני מעל שבועיים?

קודם כל, אציין שזאת פעם ראשונה שלי כאן ואם זה משהו שלא מקובל פה אני מתנצלת מראש.

אני גרה בקיבוץ בשפלה, בשנה הקודמת אימצתי חתול וגידלתי אותו בדירת סטודנטים שבה גרתי בעקבות הלימודים ובקיץ האחרון עברתי "חזרה" לקיבוץ שלי, הפעם יחד עם החתול. המעבר עבר בסדר, ולמרות שלקח לו זמן להתרגל למקום החדש ולי לתת לו לצאת החוצה מבלי לפחד אחרי כמה חודשים זה כבר הפך להיות הרגל שהוא יוצא כשבא לו, מסתובב באזור הדירה שלי כמה שבא לו וחוזר.
בתחילת דצמבר הוא יצא בצורה שגרתית מהבית ולא חזר מאז (כן אציין שאני זאת שפותחת לו את הדלת כשהוא רוצה לצאת אבל כמו שציינתי, זה כבר היה רגיל..). מאז עברו מעל שלושה שבועות ובינתיים ניסיתי כמעט כל דבר - חיפשתי באזור שלי, באזורים יותר רחוקים שמתחברים איכשהו עם השכונה שלי, חיפשתי בלילה וביום, פרסמתי בקבוצות של השכונה ושל הקיבוץ, תליתי מודעות, יידעתי את הוטרינרית המקומית ועדיין אין שום סימן. האינטרנט מלא בטיפים לחיפוש חתולים שנעדרים עד שבוע ואני כבר לא יודעת מה לעשות במצב שלי. גם כשאני מנסה לחשוב כמוהו כדי לחפש במקומות עבר כבר כל כך הרבה זמן.. אני לא יודעת אם הוא ישאר באותו מקום או יטייל, אני כן יכולה לנחש שהוא ימנע ממקומות רועשים. חוץ מלהשאיר אוכל אוכל בחוץ עשיתי הכל. (גם השארתי קופסא עם בגד עם הריח שלי אבל חתולים אחרים משתמשים בה בינתיים)

אני כבר אובדת עצות ועייפה מחיפושים.. האם כל מה שנשאר לי לעשות הוא לחכות ולקוות לטוב? (אגב, היה לו קולר עם פעמון ותג שם + מספר טלפון, אין לו שבב)

דגלמנגה

New member
לבי לך. הייתי שם, אבל שלי חזר אחרי חודש+ טרוט עיניים ואומלל.

אולי תוכלי לדוג כמה רעיונות חדשים, ב"הודעות נבחרות", בצד שמאל של דף הפורום, בהודעה: "מקומות שצריך לחפש חיות מחמד שאבדו". חתולים יכולים להשתחרר מהקולר, אם זה קולר יעודי לחתול. ואז אולי נאסף ע"י מישהו ומתישהו יובא לווטרינר, או נלכד במבצע עיקור/סירוס של הרשות המקומית, או מישהו רחמן העביר אותו לעמותה לצורך אימוץ.
עברי על רשימת הטלפונים בהודעה וראי מה תוכלי להפיק ממנה.

מקור נוסף הוא ההודעה של "אחת המתרגמות", כאן בפורום, בדצמבר 2017: "מצרפת טיפים מתוך הקבוצה חתולים שהלכו לאיבוד בפייסבוק" - http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/182786280/בעלי_חיים/חתולים .

מקווה שתמצאי אותו.

shorterthan

New member
תודה רבה על העצות!

ניסיתי להתקשר גם ל"חיפוש נמרץ" וגם ל"מוקד חי" ונראה ששני המספרים כבר ממש לא עדכניים.. ההודעה עצמה גם ממש ישנה ):
הקיבוץ שלנו לא עושה כרגע עיקור/סירוס של חתולים, ולא ידוע לי אם עדיין מסתובבים לוכדים באזור, אבל הוא נעלם בלילה... לא ניסיתי עמותות או דפי פייסבוק עדיין כי היה נראה לי שהוא כן ישאר בתחומי הקיבוץ שלי והמכלאות הכי קרובות בעיר הסמוכה.. כשיש לנו וטרינרית מקומית. אבל אנסה בכל זאת.

את המקור הנוסף מצאתי באנגלית במהלך השבוע הראשון של החיפושים וקראתי את כולו ועוד, הוא נהדר ויש שם המון דברים מעודדים וטובים אך עדיין לא הצלחתי למצוא כלום לצערי...

מקווה גם למצוא אותו או שהוא ימצא את דרכו הביתה

למעלה