עצות יתקבלו בברכה...

Ychili

New member
עצות יתקבלו בברכה...

אני מתנצל מראש על האורך, ניסיתי לתמצת כל האפשר. לפני שלושה חודשים החלפתי מקום עבודה מתוך צורך לשנות סביבה, להכיר טכנולוגיות חדשות. בתפקיד הקודם הייתי Sys Admin (מנהל רתות מחשבים, אבל לא בדיוק) בפלטפורמות Unix ו- Microsoft. ההבנה של עולם ה- Web עזרה לי מאוד כי המערכות מבוססות Web ותפקידי מוגדר כאיש סיסטם של המערכות שזה כולל הטמעה, תחזוקה וכדומה (תלוי בחוזה שנחתם בין החברה שאני עובד בה ללקוח). היום, אחרי שלושה חודשים, פתאום התחושה היא שהטכנולוגיה שאני לומד היא מאוד ייחודית, מלבד החברה שאני עובד בה אין עוד אנשים שמכירים את המוצרים ואת הטכנולוגיה, הטכנולוגיה די מסובכת, הטכנולוגיה שונה מאוד ממה שעסקתי בו קודם אבל ההבנה של הקונספט מאוד עזרה לי להשתלב. עם כל זאת למרות שאין צורך בידע מעבר לידע שאני לומד (המוצרים של אותה חברה) בכל זאת החלטתי באופן אישי להתמקצע בנושאים שבתפקיד הקודם לא הייתי זקוק להם. החלטתי להרחיב ידע לתוך עולם בסיסי נתונים (SQL בתור התחלה ואח"כ Oracle), ובמקביל לחדש את הידע מהאוניברסיטה של תכנות ב- Java ולנסות להתמקצע ב- J2EE. אין לי צורך בזה כי במקרה של תקלה תמיד אני יכול להיעזר ב- DBA (איש שאחראי על מאגר בסיסי הנתונים בחברה) של הלקוח. עם כל זאת - אני מרגיש שמסגרת העבודה צולעת קצת, מספר הלקוחות מצומצם, פרויקטים של הטמעה לוקחים זמן, האנשים בצוות מאוד לחוצים בעבודה ובגלל שיחסית רמת ההבנה שלי במוצרים אינה עמוקה דברים שאני עושה לוקחים קצת זמן מאשר הותיקים שבצוות (צוות לא גדול, שלושה אנשים בסה"כ, ואני אחד מהם), המשכורת שביקשתי יחסית לשעות שאני נותן (בממוצע 10.5 ליום ויש ימים של 12 שעות ואפילו יותר), זה שאין לי תנאים סוציאליים (מובן לי שאחרי שלושה חודשים, לפי ההסכם), זה שלא ביקשתי רכב והדבר גורם לי לבזבוז מיותר - יוצא בשש בבוקר מהבית וחוזר רק בשמונה תשע בערב. כל זה גורם למחשבות של יאוש, מחשבות לא נוחות, הרבה לבטים. ואני שואל- מה ניתן לעשות כדי להצליח במקום העבודה? לאחר התיאור שפרשתי פה, מה דעתכם על כל הסיטואציה שאני נמצא בה?, ואיך אתם הייתם נוהגים במקרה שהייתם נקלעים לסיטואציה שכזו? רציתי רק להוסיף ששמעתי את הסמנכ"ל אומר לראש הצוות שאנחנו עכשיו שלושה בצוות והוא לא רואה שאנחנו מכניסים כסף כמו שהוא רוצה, אז כפיתרון - ראש הצוות אמר לכתוב מסמך מה אנחנו עושים כל יום ולהגיש לסמנכ"ל אפילו שמקצועית הוא לא מבין מה כתוב וכמה זמן לוקח כל דבר. דבר שכזה גרם להרגשת תיסכול וחוסר אונים אצלי. תודה על ההקשבה.

הבחנה

ממה שתארת נראה שיש חלק משמעותי לטכנולוגיה שדורש מומחה שמכיר את התחומים עליהם דיברת. אין לי ידע ספציפי למרות שאני עובד עם אנשי הייטק רבים. האם אתה יכול לארגן את השאלה מחדש ולבודד את את שאלת הטכנולוגיה מהשאר ? אמיר דרור

Ychili

New member
אנסה להתמקד בקטע הטכנולוגי...

היות והזכרת שאתה נמצא בקשר יומיומי עם האנשי הייטק אז אולי המונחים שאזכיר בהמשך מוכרים לך. החברה שאני עובד בה היא נציגה של חברה אמריקאית שתחום העיסוק שלה הוא BPM ובהרחבה Business Performance Management, כלומר לחברה יש מערך שלם של כלי מיחשוב לעבודה של ארגון עסקי שבעזרתם ניתן לבצע ניתוחים כלכליים, דוחות פיננסיים, מאזנים, תחזיות וכדומה. הכלים באים על מנת לעזור בתפקוד העסק (ארגון) ולייעל ביצועים. הכלים הללו הם וובים (Web), כלומר אתה יכול לבצע דברים על המערכות באמצעות דפדפן אינטרנט (כגון FireFox או Microsoft Internet Explorer הנפוץ יותר).כמובן שהכלים הללו עובדים מול מאגרי המידע, או בלשון אחרת בסיסי הנתונים של החברה ופה נכנס עניין SQL ו- Oracle שהזכרת בהודעה המקורית. כדי ללמוד ליישם ולהפעיל את המוצרים הללו יש להתמצא בהם ולהבין אותם לעומק. את המוצרים האלו צריך להטמיע (להתקין) אצל הלקוחות בהתאם למאגרי המידע שברשותו. כמובן שניתן למכור מוצר אחד מכלל המוצרים אבל כעיקרון המוצרים באים בחבילה אחת. הכל נתון לצרכים של הלקוח ויכולתו הפיננסית להטמיע את המוצרים אצלו בארגון. ובמישור האישי - הדבר דורש ממני יכולות למידה עצמית גבוהות, סבלנות, יכולת לעבוד מול אנשים מארצות אחרות ברמה יומיומית, יכולת להגיע לרמה מקצועית בזכות ה"אני-עצמי" וללא שיתוף פעולה מאחרים (כי ספרים אין והדרכה אין מלבד קבצי PDF של End User, כלומר, בצע את הפעולות האלו והאלו), כל נושא ה- Trouble Shooting מבוסס על ניסיון אישי, למרות שלפי הספר ה- Help Desk חייב לתת פיתרונות, אבל הוא נמצא בארץ אחרת עם Delay קטן בשעות העבודה והכי בולט זה חוסר מקצועיותו. לפעמים אני פותר דברים שאותו Help Desk לא יודע עליהם בכלל, למרות שהוא מוגדר כיועץ המקצועי של הצוות פה. ניסיתי לתמצת כדי לטשטש עד כמה שניתן פרטים, וזאת כדי שאולי במקרה מישהו שמכיר את החברה מקרוב ואת אופן תפקודה לא יזהה. איתך הסליחה. ושוב - תודה מראש על כל עצה שתתקבל.

Ychili

New member
הקושי וההתלבטות

הקושי, הגדרתי אותו בהודעה הקודמת - נדרשות תכונות אישיות גבוהות מהממוצע, הזכרתי סבלנות, כושר למידה גבוה ,וזה מתקשר לזה שאין לי חומר מקצועי שאני יכול ללמוד ממנו על המוצרים (מלבד קבצי ה- PDF של End user), שאין לי עזרה מאף גורם ועלי לסמוך על עצמי בכל הקשור לתושיה, הבנה, ויציאה ממצבים טכנולוגים קשים כדי למצוא פיתרון - משהו בסגנון ניסוי ותהיה בשילוב של התקדמות צעד אחר צעד, אבל הלחץ המופעל לא נותן מרחב זמן לשיטה הזו. ההתלבטות - אני יודע שבחברת האם יש מגוון תפקידים ובמיוחד חסרים אנשי סיסטם, לכן חשבתי שמרחב ידיעותיי כרגע + ההתרחבות לעולם בסיסי הנתונים + ההתמקצעות במוצרי החברה יכולים להביא אותי לעבוד מעבר לים ובעיקר בארה"ב במידה ואצליח לרכוש את הפרופיל שבניתי (מרחב ידיעותיי כרגע + ההתרחבות לעולם בסיסי הנתונים + ההתמקצעות במוצרי החברה). הקצבתי לזה זמן וזה שלוש שנים מרגע זה. הרצון הזה נובע ממניעים כלכליים וזה שיפור המצב הכלכלי, להיות מבוסס יותר במישור הכלכלי, והשלב השני - לאחר שהייה של כמה שנים בחו"ל חזרה לארץ עם הכשרה מקצועית רחבה יותר ורזומה עשיר כדי להמשיך פה לאחר שבזמן שהייתי בחו"ל החברה קצת התבססה בשוק המקומי(בתקווה שכך יהיה). מאידך - מוצרי החברה לא נפוצים פה בישראל, התחום די מוכר, ואני יכול להעיד שאיש המכירות של הצוות עובד קשה בהגדלת אחוז השליטה בשוק בכל הנוגע לתחום. האם כדאי לי בכלל להשקיע בכלל כאשר... (ואני מצטט מההודעה הראשונה שכתבתי פה) אני מרגיש שמסגרת העבודה צולעת קצת, מספר הלקוחות מצומצם, פרויקטים של הטמעה לוקחים זמן, האנשים בצוות מאוד לחוצים בעבודה ובגלל שיחסית רמת ההבנה שלי במוצרים אינה עמוקה דברים שאני עושה לוקחים קצת זמן מאשר הותיקים שבצוות (צוות לא גדול, שלושה אנשים בסה"כ, ואני אחד מהם), המשכורת שביקשתי יחסית לשעות שאני נותן (בממוצע 10.5 ליום ויש ימים של 12 שעות ואפילו יותר), זה שאין לי תנאים סוציאליים (מובן לי שאחרי שלושה חודשים, לפי ההסכם), זה שלא ביקשתי רכב והדבר גורם לי לבזבוז מיותר - יוצא בשש בבוקר מהבית וחוזר רק בשמונה תשע בערב. כל זה גורם למחשבות של יאוש, מחשבות לא נוחות, הרבה לבטים. ובקיצור - איך משפרים את המצב העכשוי כדי להגיע למטרה שעיצבתי לעצמי?, איך גורמים לרגשות היאוש לא להשתלט עלי?, איך גורמים לזה שלא יפטרו אותי (במידה ונרקמת תוכנית שכזו), איך אפשר להראות שההתחלה היתה קשה אבל הנה היגיע הרגע שאני מתחיל להוכיח את עצמי שאני מפרה את פעילות החברה, שהבחירה של החברה לקבל אותי לתפקיד היתה בחירה טובה. ובמשפט אחד - איך מדליקים את האור במקום העבודה, גם בשביל הנפש שלי וגם בשביל החברה שאני עובד בה. בגדול - אין לי כח נפשי להתחיל בחיפוש עבודה מחדש, אני מעדיף למצות את הקיים (בגלל הסיבות לעיל), אבל אם לא יתאפשר (במקרה של פיטורין מצד החברה) אזי אעשה זאת. שוב - מתנצל על האורך.

שיפוט והערכת המציאות

נשמע לי שיש כאן שאלה של הערכת הפוטנציאל שדורשת הליך המשלב היבטים כמותיים והיבטים אינטואיטיביים. אני שומע ומבין את הרצון להשקיע ולבנות קריירה ותשתית כלכלית, יחד עם זאת צריך להיזהר מלשכנע את עצמך שיש סיכוי כאשר המציאות מראה סימנים אחרים. להרים ידיים מחוסר "כוח נפשי" נשמע לי כחולשה שעדיף להתייחס ולטפל בה מאשר לאטום אזניים ולשמוע את המוסיקה שהיית רוצה, למרות שאף אחד לא מנגן אותה. אתה נדרש בשלב הזה למשאבי התבוננות והערכה לא קטנים אחרת לא תוכל להגיע למסקנה הנכונה ואתה עלול למצוא אתה עצמך נחבט. דבר נוסף - ממה שאתה מתאר לגבי היכולות והתהליך שאתה עובר זה נשמע שיש לך מה להציע, שכישורי הלמידה וההתמודדות שלך הם נכסים משמעותיים בהחלט. עשה זמן לעיבוד, ארגן את סוגי המידע שתאסוף כדי שתוכל להגיע למסקנות מתוך מקום שקט. שבוע טוב אמיר דרור

למעלה