עצות כיצד לנהוג עם חתול סרבן.....

oliver2311

New member
עצות כיצד לנהוג עם חתול סרבן.....

ידיד שלי אימץ חתול. החתול היום הוא בן כ- 8 חודשים ונמצא אצלו כ- 4 חודשים. הוא קיבל את החתול מגברת הדואגת לחתולי הסביבה.
החתול הזה קיבל חיי נסיך... האוכל הטוב ביותר, התנאים הטובים ביותר. כל מה שהבעלים שלו מבקש שהחתול יגיב. הוא אוכל המון, שותה המון, עושה את צרכיו כמו שצריך. רץ אחרי המשחקים - אבל נמלט כאשר רק רואה את הידיד שלי.
החתול כל הזמן מתחבא, הוא עולה על המיטה בלילה אבל כל הזמן מביט בחשש לעבר ידידי וכל תזוזה פעוטה - החתול נמלט ונעלם. כאשר הוא שם לו אוכל - החתול רושף עליו. הוא לא יכול לעבור במסדרון אם החתול שם.
בקיצור - לידידי ממש נשבר (רק בשבוע שעבר לקח אותו לסירוס שעלה כמעט 1000 ש"ח) - והוא עומד להחזיר אותו לגברת שמן הסתם תשים אותו בגינה בחזרה. כואב לו הלב - אבל זה פשוט כאילו ידידי "עובד" לחינם עבור רוח רפאים..
אנא עצותיכם לפני שיהיה מאוחר מדי...
בתודה

Yukita

Active member
מנהל
יתכן שהידיד מנסה קצת קשה מדי

כמובן שאין לי מושג מה המציאות בשטח, מדובר בהתרשמות מההודעה שנכתבה, אבל... האם הידיד מרבה לנסות לרדוף אחרי החתול במטרה לגעת בו, להרים אותו, להחזיק אותו? רוב הסיכויים שמשהו בגישה מתאמצת-מדי גורם לגישה הזו למרות כל הכוונות הטובות. חתולים מאוד לא אוהבים שרצים אחריהם כל הזמן ומנסים כל הזמן לגעת. יתכן שמרוב הנסיונות להתחבר, החתול כעת פשוט פוחד שכל הזמן ינסו לתפוס אותו.
&nbsp
המדיניות הכי טובה היא מדיניות של פיתוי ממרחק. בהתחלה - להתיישב על הרצפה לא רחוק מאוד (אבל לא ליד) כלי קטן עם חטיף סופר-טעים שהחתול אוהב במיוחד. לקרוא ספר, לצפות בטלויזיה, אבל לא לרדוף אחרי החתול, לא להרים אליו ידיים, לא לנסות לגעת. כאשר החתול יגיע מספר פעמים לאכול ויפסיק לפחד - להביא את כלי החטיף יותר קרוב, אבל עדיין לא לגעת ולא להתייחס.
&nbsp
אחרי שהחתול נרגע ומסוגל לבוא לאכול חטיף ממש לידנו בלי חשש, אפשר לשים חטיף בכף היד, להשאיר אותה פתוחה על הרצפה לידנו, כמו כלי אוכל - לא מזיזים, לא מתייחסים, כאילו "זו לא היד שלי, סתם במקרה היא שם". עובד? יופי, אפשר להציע בצורה פעילה יותר חטיף על קצות האצבעות, או להציע משחק תלוי על חכה שבמסגרתו החתול רץ מסביבנו היושבים על הרצפה, עובר אפילו על הרגליים הפשוטות שלנו.
&nbsp
זה לא מסובך כמו שזה נראה. בעיקר מדובר בסבלנות, באורך נשימה, לא למהר מדי לגעת ולא למהר לרוץ אחרי החתול. אם לידידך קשה מדי לבד, הוא יכול ליצור קשר עם יועצת חתולים שממש תיצור עבורו תכנית "התיידד עם החתול" עם שלבים מותאמים להם אישית. יועצות חתולים מוכרות בפורום הן אורלי זכאי, מרתה אסטרקין, איילה נאור.
&nbsp
יש לציין שאמנם לחתולים שונים יש אופי שונה וחלקם ידידותיים פחות, אבל במקרה הזה מדובר בגור בן 4 חודשים שנכנס לבית. התוצאה הזו אינה רגילה ואינה צפויה, וכנראה מעידה יותר על ההתנהלות של האדם (גם אם בכוונה הכי טובה בעולם) מאשר רק על אופי החתול.

oliver2311

New member
הוא עשה בדיוק את כל הדברים שכתבת שאמור לעשות

לא רדף, לא ניסה, הכל מרחוק. כולל עם האוכל והחטיפים..... לא הולך....

דרורפפ

New member
מהניסיון הקצר שלי

מהניסיון הקצר שלי עם גורי חתולי רחוב- כשאני עומד הם נרתעים בקלות, כשאני 'נמוך', יושב או שוכב, הם מרגישים בנוח להתקרב. האם הוא ניסה להיות על הרצפה במשך זמן ממושך?

g l o r y

New member
השאלה היא

מה שפת הגוף של הידיד. אני הייתי מפנה שעה ביום לשבת על הרצפה בחדר סגור עם החתול וקערת אוכל מפתה. שמים את הקערה בטווח נגיעה ושוקעים באיזה ספר טוב או עבודה על לפטופ. סטטיות, שום תנועות חדות. מרגילים את החתול לנוכחות שלו. כשהחתול עסוק באוכל ללטף אותו בגב עם אצבע, בעדינות. זה ידרוש התמדה אבל בסוף אפשר יהיה יותר מאצבע ואז בראש ואז יותר ויותר. החתול פשוט לא בוטח בו. ייתכן ורגיל למאכילה שנעה בזהירות וברוגע לידו והזכר בעל ההילוך הרחב והתנועות הרחבות יותר מפחיד אותו. זה עניין של חיברות. התהליך שהסברתי הוא איך שאני מרגילה חתולי חצר למגע. חתול הוא יצור לומד והוא ילמד לבטוח בידיד בסוף

oliver2311

New member
הוא נמלט ברגע שידידי אפילו מזיז אצבע. יש לי הרגשה

שהחתול עבר איזושהי טראומה ולא מתאושש. בינתיים הוא חי כמו נסיך - אבל לא מגיב. אוכל את האוכל הטוב ביותר, חי במיזוג, מנקים את קופסת החול כל יומיים (אני מתכוונת לשטיפה) את ההפרשות מנקים פעמיים ביום.... צעצועים, משחקים.... כל מה שחתול יכול לחלום עליו. וגורנישט........

דרורפפ

New member
מה לגבי משחקים רחוקים, כגון חוט ארוך?

מה לגבי משחקים רחוקים ולא בטווח מגע, כגון חוט ארוך, האם הוא משתף פעולה?

Yukita

Active member
מנהל
נראה שאתם צריכים קצת ייעוץ

כדי לקבוע עד כמה החתול מוכן להתיידד. אם אין לכם מישהו חובב חתולים שגם יש לו הרבה נסיון עם חתולים ויצירת קשר גם עם חתולים "קשים", אזי הכתובת היא יועצת חתולים. אם הידיד מוכן לנסות - זה בתשלום, אבל בהחלט עשוי לעבוד.
&nbsp
שם המשחק הוא תמיד סבלנות. שופי שלי ז"ל הגיעה אליי כחתולה שלא ראו אותה בכלל (גם אני לא) - היא יצאה רק כשישנתי, ראיתי שהאוכל פחת ומפלס המים ירד, ראיתי שכמה צעצועים זזו- וזהו. עבר זמן רב לפני שראיתי אותה באור יום, ועוד הרבה יותר עד שאפשר היה בכלל לגעת. זה לקח שנה בערך, אבל בסופו של דבר היא למדה לבטוח בי באמת. בשנים שבאו לאחר מכן היא לא רק הרשתה לי לגעת בה ולשחק איתה, אלא גם ישנה איתי וביקשה שארים לה שמיכה בלילה כדי שתוכל להכנס ולהתכרבל.
&nbsp
זה לא אומר שזה מה שיקרה כאן - שופי הגיעה כחתולה בוגרת, וכאן מדובר בחתול צעיר למדי עדיין. כן צריך לבדוק את עניין שפת הגוף. תנאי החיים אכן נשמעים מעולים, אבל אם שפת הגוף של הידיד מפחידה את החתול - כל זה לא יעזור. אם הוא רק "לא מגיב" אבל כן משחק (הזכרת משהו על לשחק עם חוט תלוי וכו') אז זה הכיוון - להתמקד במשחקים, כדורים שזורקים, צעצועים על חוט, ולהמשיך בסבלנות ביצירת הקשר.

g l o r y

New member
יכול להיות

יועץ חתולים יכול להיות פתרון מהיר יותר. אבל בכל מקרה התמדה תזכה באמונות. לשים לב לשפת גוף, לשבת ולחכות שהחתול יאכל ולהביא יד לגב שלו מחוץ לשדה הראיה. תנועות קטנות ואיטיות. ליטוף עדין בשתי אצבעות בלבד. הוא יברח בהתחלה. אבל זה ישתלם בסוף. תמיד לדאוג שהוא יראה שזה הידיד שמביא את האוכל כדי ליצור קישור טוב.

דרורפפ

New member
לא עדיף שהחתול יזום את המגע?

הרעיון של להיות על הרצפה במשך זמן ממושך נשמע לי מצוין- אבל מדוע צריך לגעת בו כשהוא אוכל? מהניסיון שלי עם חתולי רחוב (שאני לא מלטף אותם)- הם אלו שיוצרים מגע פיזי, בדרך כלל עם הזנב/התקרבות, או אפילו נגיחות.

g l o r y

New member
עדיף אבל ממש לא כל חתול יעשה את זה

חתול שפוחד לא ייזום מגע. צריך לשכנע אותו שהשד לא נורא.
מנסיוני כשחתול לא מחוברת רעב ואתה נותן אוכל זה מקשר אותך עם דבר טוב. הם יבואו קרוב ויאכלו אבל לא ייגעו בך. אם יש לי גורים חורגים בחצר שאני צריכה לחברת או חתולים בוגרים חדשים אני תמיד מתחילה מאוכל ונשארת יותר ויותר קרוב וזזה באופן לא מאיים עם כל האכלה. אם אי ממש קרובה והם לא בורחים מהצלחת אני מחכה שהם יהיו עסוקים, כי חתול עוצם את העיניים כמעט לחלוטין כשהוא אוכל, ומלטפת בעדינות את הגב כשהיד מחוץ לשדה הראיה. בהתחלה הם בורחים ברגע שהם שמים לב אבל אם זה נעשה בתדירות הם קולטים שזה נעים, כמו הלשון של אמא שמלקקת את הפרווה. כשהם מוכנים לזה אני עוברת לליטוף יד מלאה ומגניבה אצבעות לצוואר וראש עד שהם מקבלים גם את זה. השלב שהם מקבלים את זה הם גם יתחילו לבקש את זה. להתחכך בדברים ובי, לגרגר וכו. ככה מחברתים חתול שלא חוברת מינקות.

ארמורגם

New member
דעתי

לדעתי מדובר בהתנהגות שהתקבעה. כלומר, החתול למד לברוח כשהוא רואה את ידיד שלך, אפילו שהוא כבר לא זוכר למה הוא עושה זאת. נניח שהסיבה המקורית היתה פחד, ייתכן שהפחד חלף, אבל הוא עדיין ממשיך לברוח כי ככה הוא התרגל.
&nbsp
אם זה המצב אז הסיכוי שזה ישתנה בלי שהידיד שלך ישנה גישה הוא נמוך.
הבשורות הטובות הן שהחתול כולה בן 8 חודשים, כלומר גם התנהגויות שהשתרשו עדיין אפשר די בקלות לשנות. צריך רק לדעת איך.
&nbsp
לכן המלצתי היא להביא איש מקצוע בתשלום כדי שיגיע לבית, יתרשם מהסביבה ומהידיד, ויתפור פיתרון ייעודי למצב. יש חשיבות לשנות את המצב כמה שיותר מהר, כי ככל שהזמן עובר זה יהיה יותר קשה. אני מאמין שלא משנה איזו טראומה החתול עבר, בגיל כל כך צעיר אפשר לשנות התנהגות די בקלות, עם הפעולות הנכונות.

dimitrygo

Active member
מנהל
איך החתול מגיב לאנשים אחרים שהוא פוגש? האם הוא מפחד גם מהם?

האם הוא תוקפני כלפי זרים?

למעלה