עצות לאמבטיה ראשונה

חמדול

New member
עצות לאמבטיה ראשונה

שלום,
אשמח להמלצות לאיך לרחוץ את הקטן שלנו בפעם הראשונה אחרי הגיבוס. שלשום הייתה הברית ואתמול גובסנו. דר פנסקי אמר להשתמש בספוג. עם מה לדעתכם הכי טוב לכסות את הרגליים כדי שלא יירטבו? אם יש עוד טיפים אשמח לשמוע. אגב, האם גם אצלכם אחרי הגבס הקטנצ'יק בכה הרבה כאילו נורא לא נוח לו?
תודה

פרלמנים

New member
יש כל מיני סגנונות

בחורף באמת שזה לא נורא לעשות "מקלחת שדה" עם ספוג וקערת מי סבון או בלנאום.
קראי כאן כמה קישורים על מקלחות בתקופת הגבסים.
איך עבר הגיבוס הראשון?

חמדול

New member
אחרי הגיבוס התחילה החגיגה

הגיבוס עצמו היה מצוין הודות לד"ר פנסקי המדהים שעשה זאת ברוגע ובמהירות והודות לקטנצ'יק שכמעט לא בכה. אבל אחרי שהגענו הביתה הוא בכה ללא הפסקה כאילו זה מציק לו, או אולי אלה כאבי הברית?.. אני די מתוסכלת. את הלילה העברנו עם נובימול כי הוא היה חייב לישון קצת. האם יש דרך להקל עליו? אני מניקה ללא הפסקה כי זה הדבר שהכי מרגיע אותו. אני שמה לב שבעגלה בתנוחת מאוזן לא כל כך נוח לו. הבנתי גם שצריך לבדוק את סימני הלחץ של הגבסים- נראה בסדר חוץ מקצת אדמומיות באזור העליון של הירכיים- האם זה רגיל?
תודה רבה על התמיכה, מקווה שהשטיפה תעבור בשלום...

פרלמנים

New member
אזור הירכיים

כדאי לרפד היטב כי עלולות להווצר שריטות או גירוי. כדאי להקפיד עם הרופא המגבס שירפד טוב.
תנסו לעטוף את שולי הגבס בבד רך כדי שלט יהיה חיכוך עם הירכיים.
האצבעות צריכות להיות חיוניות ובצבע ורדרד.
נתקלתי במקרים של גיבוסי חורף שבהם הגבס היה קצת וב מה ואף יותר חרי הגיבוס מה שיצר תחושת רטיבות וקור אצל התינוק, כדאי לנסות לראות שהוא יבש.
וגם... ייתכן שכאבי הברית (כדאי להחליף טיטול לעתים קרובות ולמרוח "ויטה מרפן" בכמויות) ואולי-גאזים? כן... כבר!

אורלי1977

New member
חימום הגבס

הגבס עצמו קר מאוד ורטוב ובחורף הוא לא מתייבש מהר. התינוק מרגיש אי נוחות בשל כך. כדאי לחמם ולייבש את הגבס בעזרת מייבש שיער.

חמדול

New member
תודה על העצות מבעלי הניסיון

אין ספק שהיה לו קר ורטוב בתוך הגבס וגם המשקל הפתיע אותו... אחרי 5 ימים עם גבס אני חושבת שאנחנו מתחילים להתאפס על עצמינו. השתמשתי בעצות של הפורום בנוגע למקלחת עם הגבסים וזה בהחלט עזר והרגיע. בעוד כמה ימים מחליפים לגבס השני ונראה לי שנדע הפעם יותר להתכונן ליום הראשון עם הגבס החדש. תודה!

taliy3

New member
גבס

תגלגלי שמיכה קטנה למין מארוך כזה ושימי תחת הרגלים שלו עם הגבס שיהיו קצת למעלה זה יקל עליו

למעלה