עצות לגבי הכנת עוגה וקישוטה

עצות לגבי הכנת עוגה וקישוטה

שלום לכולם, אני קוראת סמוייה בפורום הזה ובפורום השכן. מתעדכנת על בסיס יומיומי כמעט ומתרשמת מאוד מעבודות האומנות שלכן. אני מאוד אוהבת לאפות, אלא שאין לי ניסיון רב בתחום. ניסיתי לעבוד עם בצק סוכר ולא נהנתי, אין לי מספיק סבלנות לזה. עכשיו החלטתי לאפות עוגה לכבוד יום הולדת של בן משפחה ולקשט אותה באמצעות קרם חמאה או לחילופין באמצעות בצק שוקולד מרשמלו של נטעים אם אני לא טועה. יש לי מספר שאלות: 1. האם יש אתרים בהם ניתן למצוא הוראות ורעיונות לגבי עבודה עם קרמים לקישוט? 2. חשבתי להכין עוגת וניל/ קפה למרוח אותה באמצע בקרם בטעם מוקה/ קפה ומלמעלה למרוח בקרם חמאה בטעם שוקולד ולקשט בציורים או בפרחים. מה דעתכן על השילוב הזה? ואם הוא לא טוב אני אשמח לקבל רעיונות לשילוב אחר. 3. האם ניתן להשתמש ברויאל אייסינג גם על עוגות קרם ועל עוגות בצק שוקולד מרשמלו? 4. עד כמה קשה העבודה עם בצק שוקולד מרשמלו ואם לא אהבתי את הבצק סוכר אני אסתדר עם הבצק הזה? 5. באמצעות מה ניתן לקשט את בצק השוקולד מרשמלו? תודה מראש על התשובות.
 

net the jet

New member
אין לי נסיון עם עבודה בקרם חמאה כקישוט

עוד משהו- אני אישית בין המעטים בארץ נראה לי שאוהבים קרם חמאה, אז שווה בירור קודם אם אילו שיאכלו את העוגה בגכלל יאהבו. אפשר להשתמש ברוילא עם בצק שוקולד כקישוט, על עוגות קרם אני לא בטוחה. כנראה שכן אם הוא סמיך. בכל מקרה הקישוט עם שני סוגי הקרמים האילו הוא בזילוף. אני לא מומחית זילוף אז לא יכולה לתת תשובות לגבי איך עובדים. כנ"ל גבי בצק מרשמלו, לא עבדתי איתו אז אין לי נסיוןם. ממה שקראתי כאן, בנות אמרו שכיף לעבוד איתו. לגבי קישוט על בצק מרשמלו- אפשר לדעתי עם בצק מרשלמלו בצבעים אחרים. לגבי זילוף- חפשי באתר של WILTON, יש שם המון הסברים על קישוט בזילוף. בהצלחה
 

מירבאר

New member
אני עבדתי עם בצק המרשמלו

גם שוקולד וגם הרגיל שניהם נוחים מאוד, אלסטיים, אי אפשר לעשות קישוטים מסובכים ומהונדסים אבל בחלט כן ורד או חיתוך בחותכן כשלשהו ועטיפה של עוגה לדעתי טעים נורא, אבל אצלי בבית זה לא מדד, אצלי לא אוהבים שום בצק, לא סוכר ולא שוקולד מציעה לך לנסות, זה גם נורא מרשים מצרפת עוגה שעשיתי בציפוי בצק שוקולד
 

מירבאר

New member
הקישוטים הם ורדים

האחד מבצק שוקולד והשני מבצק סוכר (שלמרבה הפלא לא קרה לו שום דבר במקרר...) תעשי חיפוש על ורדים ותמצאי שם גם את הטכניקה אני אנסה להסביר : לוקחת גליל קטן מבצק סוכר ומחלקת ל - 6 בערך מחלק אחד מגלגלת עיגול ועם כף היד מצירה צד אחד לצורה סופית של קונוס את שאר החלקים "פותחת" בין 2 שקיות סנדוויץ לעיגולים דקים בקצה אחד ובשרנים יותר בקצה השני עוטפת עם העיגול הראשון את הקונוס עם העיקול השני עוטפת בדיוק ממול ואז מתחילה כך להקיף את מה שנוצר עם העיגולים הבאים תוך כדי שפותחת קצת למעלה ליצור את הצורה של הורד הפתוח נשמע קצת מסובך על הכתב אבל לא ממש קשה
 
תודה רבה לך על התשובות

מה דעתך על טעמי העוגות והקרמים שהצעתי? הם משתלבים טוב ביחד או שהגיוון מוגזם?
 

net the jet

New member
אני לא אוהבת קפה.. אז קשה לי להתלהב. אבל

לא נראה לי קפה שוקולד יחד.. או וניל\קפה או וניל שוקולד..
 
למעלה