עצות לגבי פדורה

dchoen1

New member
עצות לגבי פדורה

הי!!

אשמח לעצות! :) מתנצל על כמות השאלות..

כל השאלות הן בנוגע לפדורה, סביבת עבודה KDE.

1) בחלונות ניתן להתקין שרת WAMP שמכיל את כל השירותים (אפצי, MYSQL וכדומה), מה שנחמד זה שיש לך חיווי של השרת בTASK BAR, וגם אפשרות להחליף את גירסת הPHP למשל בקליק ימני בעכבר.
לעומת זאת בפדורה, כאשר אני מתקין LAMP - דהיינו את האפצי, מMYSQL וכו, לא מצאתי אפשרות נוחה להחלפת הגירסאות. האם יש איזה TOOL לפדורה שיכול לעזור?

2) איך ניתן להגדיר בפדורה שעל ידי הקשה במקש החלונות במקלדת ייפתח התפריט הראשי בשולחן העבודה?

3) האם יש דרך נוחה לסדר 2 חלונות אחד ליד השני?

4) על איזו תוכנת גיבוי הייתם ממליצים לפדורה? אני מחפש כזאת שממש ניתן לשחזר את כל המערכת ולא רק קבצים.

תודה מראש לעונים ולטורחים :)

hetzbh

New member
אני חושש שאתה מפספס משהו

גם פדורה וגם CentOS והרבה הפצות אחרות, לא בנויות כל כך לממשקים ידידותיים למשתמש שמגיע מ-Windows. לאפאצ'י לא תקבל 1. שום אייקון ב-Taskbar כי בלינוקס זה לא בנוי להגדרות גרפיות ידידותיות אלא ל-Command Line ובשביל לשנות גירסת PHP תצטרך לקמפל את הגירסה החלופית ולשנות כמה קבצי קונפיגורציה בשביל להחליף בין גרסאות ה-PHP (יכול להיות שתצטרך גם להעתיק קובץ או 2 לכל מיני מקומות), אז תשכח מ-TOOL כזה.

2. כפתור ימני של העכבר על האייקון של ה-FEDORA (מצד שמאל למטה), בחר Application Launcher Settings ובחר Keyboard Shortcut, ואז אתה לוחץ על הפס הארוך שמצוין המקש, ולוחץ על המקש. לא יודע אם מקש חלונות יעבוד או לא (אין לי מקלדת כזו)

3. היה פעם ב-KDE-3, לא מוצא את זה ב-KDE-4.X

4. אם אתה מריץ את זה כ-VM אז תשתמש בתוכנית גיבוי שיודעת לגבות VM. אם אתה מריץ את זה על ברזל, אתה יכול להשתמש באפליקציה כמו Mondo (לינק: http://hetz.me/7jcsz ), ליצור איתה קבצי ISO ובמקרה ואתה רוצה לשחזר את כל המערכת, תוכל לעשות Boot מה-ISO הראשון, לכתוב nuke ואז המערכת תשחזר מחדש. היא לא טובה כל כך לגיבוי ושחזור קבצים ותיקיות כדי לשחזר אינדיבידואלית, ולשם כך מומלץ שתכיר את הפקודה tar.

אני מבין שאתה מתחיל בעולם הלינוקס ואינני מחפש להישמע מתנשא, אבל אם אתה רוצה ללמוד לינוקס טוב, שום GUI לא יעזור לך ועדיף שתכיר את המערכת דרך ה-Command line, את BASH ואולי שפת Python, ותכיר את הפקודות וה-utilities.

בהצלחה

Dניאל Mור

New member
תוספת לסעיף הראשון ולתשובה של חץ

במידה והגרסאות השונות, למשל, של ה - PHP כבר הותקנו ו\או קומפלו, אפשר "לתת קצת עבודה" ולנסות להגדיר את הסיפור הזה דרך מערכת ה - alternatives - אם הצלחנו, כל מה שנשאר זה לדאוג לאייקון יפה ב - Taskbar

+דניאל.

hetzbh

New member
קצת *הרבה* עבודה

נניח ואתה רוצה להריץ PHP 5.3 ו- PHP 5.5 בשביל לבדוק תאימות.
טכנית, אתה לא יכול להטעין (למיטב זכרוני) את 2 גרסאות ה-PHP לאותו אפאצ'י, כי אחרת יהיה לך קונפליקטים, שלא לדבר על כך ש-PHP לא ידע מה להריץ עם 5.3 ומה עם 5.5 (אפשר לשחק עם שינוי שם קובץ ואז להגדיר Handler אבל זה רק Over engineering). אתה כן יכול לעשות סקריפט שיעלה או את 5.3 או את 5.5 אבל עדיין, זה מצריך קימפול של 2 הגרסאות ומשחקי Switching ולצערי כל עניין ה- Alternatives הוא חתיכת סיבוך מבחינת הוספת דברים חיצוניים כמו PHP. תוסיף על זה GUI לכתוב בשביל שליטה ואני בספק אם תמצא מישהו שמוכן לכתוב את זה, יהיה הרבה יותר קל לכתוב סקריפט ב-BASH שיחליף.

מודול? אין לי מושג אם יתאים לAPACHE+PHP

אבל כשנאלצתי להתקין סביבות GCC שונות לטובת אפליקציות שונות (אפליקציה אחת קומפלה רק מול 4.7 ואחרת רק מול 4.2) השתמשתי במודול.
בכל חלון טרמינל הרצתי module load gcc/4.2 או 4.7 ובכל טרמינל רצה האפליקציה המתאימה בלי בעיות.

http://modules.sourceforge.net/
היא עבדה עבורי במצבים בהם alternatives כשלה לחלוטין (למשל עם GCC בגרסאות שונות).
להבדיל מ alternatives שמשנה לינקים לכל המערכת, מודול עובדת באופן דינאמי על ה SHELL הספציפי, וזו גם חולשתה. כשרוצים לזרוק אפליקציה ל100 מכונות, צריך לוודא שסקריפט ההרצה ישנה את הסביבה עבור כולן, להבדיל מאלטרנטיב שם ניתן לקבע לינקים מראש לטובת ההרצה.

למעלה