עצות לדרך...

DOUBLE2

New member
עצות לדרך...

היי לכולן,
אנחנו מצפים בקרוב לתאומים בנים. עם הגדול הנקתי (אחרי הדרכה מדהימה מאסתר גרוניס באיכילוב) ועכשיו מגיע האתגר של הנקת תאומים.
אני מאד מאד רוצה את ההנקה ולכן רוצה לשאול מראש:

1. איפה עוברים הכנה מראש לגבי הדרך להניק את שניהם יחד?
2. איזו משאבה מומלצת לתאומים? עם הגדול היתה לי ספקטרה (הקטנה בין שתי האפשרויות) והייתי מאד מרוצה. עברו מאז 7 שנים והמשאבה עברה עוד יד, אז חשבתי לקנות חדשה. איזו לקנות?
3 כרית הנקה - אני מבינה שכרית הנקה מסייעת בהנקת התאומים יחד. איזו לקנות? האם לקחת אותה איתי לבית החולים?

תודה! ענקית!

שיהיה בשעה טובה

מאחלת לך לידה קלה ושלום ובריאות לך ולתאומים, בעזרת ה'.

יכולה לענות על חלק מהשאלות שלך (אין לי כל-כך נסיון עם שאיבות):
1. נסי לברר עם הדר מנהלפת הפורום שהיא גם יועצת הנקה שמתמחה בתאומים, בכל מקרה, אם את מאזור השפלה את מוזמנת לקפוץ אלינו באיזה בוקר ולראות איך זה קורה במציאות (אמנם הם כבר אוטוטו בני שלוש אבל בכל זאת תאומים שיונקים
)
לגבי שאלה 3 - אני ממליצה בחום רב על כרית המאמאסיטה לתאומים שבשונה מכריות אחרות שניסיתי היא קשיחה מספיק ונותנת תמיכה מרובה לתחילת ההנקה. כמו שכבר כתבתי כאן גם לאחרות, אני אשמח להשאיל את הכרית שלי שמחכה מכובסת לזוג התאומים הבאים שיזדקקו לה !!!

מעבר לזה חשוב לזכור שכמו להרבה דברים אחרים בשביל להניק צריך הרבה אמונה, להאמין בעצמך וביכולת של הגוף שלך להניק את התאומים שלך כפי שניתן לך הכח לשאת אותם ברחמך במהלך ההריון !!

DOUBLE2

New member
תודה תודה!! :)

אני בהחלט מאמינה ביכולת שלי להניק. אני פשוט רוצה לדעת פרקטית איך בדיוק זה עובד. האם מניקים ביחד? ואם כן, אז איך...
בקיצור - רוצה להיות מוכנה מראש...

ואוו - עדיין יונקים? את אלופה!

בשעה טובה!

אני גם חושבת שהדבר הכי בסיסי זה לרצות את זה ולהאמין בעצמך ובגוף שלך שיודע לעשות את העבודה.
כשהאחיות בתינוקיה בבית חולים אמרו לי שכדאי לי לתת להם מטרנה כי אין לי מספיק חלב בשביל שניים, אמרתי להם שאם הגוף שלי סחב אותם 40+3 שבועות הוא בטוח ייצר מספיק חלב בשביל שניהם! בסופו של דבר כן נעזרתי קצת במטרנה בהתחלה אבל זה היה רק כדי להקל על העומס והעייפות של השבועות האחרונים ועכשיו הם אך ורק יונקים (וכמובן אוכלים כבר מוצקים).

מצד שני-
אני כן ממליצה לקרוא ולדעת הרבה על הנקת תאומים לפני הלידה. ידע זה כוח :)
אני ממליצה לך מאוד לקרוא כאן בפורום - אזר לי מאוד מאוד. אולי גם בפורום של הורות טבעית את יכולה לשאול שאלות...יש שם כמה אמהות לתאומים שהניקו מלא מלא...

בינתיים אני יכולה לענות גם על חלק מהשאלות:
מניקים ביחד עם המאמסיטה לתאומים. אבל בהתחלה כדאי להיתמך עם עוד כרית מתחתיה (בעיקר אם את והם קטנים...) וכמובן עם כריות בגב. באופן כללי, אני חושבת שזה המון ניסוי ותעייה וגם יצירתיות. אפשר גם להניק בנפרד וגם לגבי זה את ל=תלמדי מה עדיף לך - לחוד או ביחד. אצלי זה היה בתקופות וזה תלוי בהרבה גורמים כמו אם יש עוד ילדים בבית, ואם שניהם יונקים פחות או יותר אותו דבר, אם את יכולה להיות כל היום על ספה ולהניק או שאת רוצה/צריכה עוד דברים.
לגבי הנקה כל היום - כדאי לך כן להתרגל לרעיון שבשלושה חודשים הראשונים זה בערך ככה. גם אם את מניקה ביחד. אז כדאי להיערך בהתאם...
לגבי שאיבה, אני שאבתי קצת (רק כשיצאתי למבחנים שהיו לי אחרי הלידה :() עם הספרקטה של יד שרה. דו צדדית. עבדה יפה מאוד...
זהו בינתיים!
המשך הריון קל ותקין ושמח!

DOUBLE2

New member
תודה וטפו טפו מפיך לאלוהים שם...

שאצליח להניק כמו שאני רוצה...
אז המאמיסטה... אתארגן לקנייה.. :)

וכן, אני זוכרת מהראשון שההנקה היא ללא הפסקה. לגבי הספקטרה - יופי, אולי אשאיל... :)

להשתמע!
בהצלחה גם לך!

shelleyw

New member
הי

אז קודם כל מזל טוב...
יש לי תאומים בני 4 וחצי חודשים. היתה לי פנטזיה על הנקה וממש מההתחלה הם ינקו מצוין,
למרות שאחד היה גם בפגיה.
עכשיו- אחרי 4 חודשים עברנו משבר והם לא מוכנים לינוק יותר מאז שחזרתי לעבוד והם התחילו לקבל בקבוקים...
מבחינתי זה ממש מאכזב כי אני מוכנה להמשיך ולכן אני שואבת.
העצות שיש לי אלייך הן לשאוב במשאבה דו"צ, לי יש של מדלה pump in style.
דבר נוסף- הנקת תאומים זה לא כמו הנקת ילד אחד ודורש הרבה יותר. גם לי כמוך יש ילד גדול, ואת גם רוצה להעניק לו מזמנך וזה קשה מאד כשאת מניקה 24/7...
עצה נוספת היא להתחיל לשאוב כמה שיותר מוקדם, רצוי לשאוב לאחר כל הנקה כדי להגביר כמויות. לשאוב ולשמור למתי שתצטרכי.

את צריכה גם לקחת בחשבון שאת לא יודעת אם הם יוולדו בזמן או שיהיו קטנים מאד או פגים ואז ההנקה לא אפשרית מהרגע הראשון אלא רק לאחר שיוצאים מהאינקובטור.

אני מצטערת שלא שאבתי בזמנים קבועים כל יום מההתחלה, כי עכשיו אני נאלצת בעצם להתחיל להתמודד עם הנסיון לספק להם בשאיבה יותר ויותר
וזה לא תמיד אפשרי...

בהצלחה!

DOUBLE2

New member
תודה!! שיהיה בהצלחה עם הסרבנים :)

מעולה הנושא של לשאוב אחרי כל הנקה. זה באמת בר-יישום?

תודה

shelleyw

New member
זה לא תמיד בר יישום אבל אפשרי בהחלט

את יכולה גם להחליט שבחלק מהיוםאת עושה את זה בשעות קבועות.
למשל בבוקר כשיחסיתקל יותר לשאוב, ובערב אחרי שהגדול הלך לישון והקטנים גם ויש לך זמן פנוי.

אצלי הבעיה היא שלא ממש היתי בחופשת לידה ולכן זה לא היה כ"כ אפשרי תמיד.
אני יודעת בוודאות שאם הייתי בבית והיה לי זמן הייתי עושה זאת מההתחלה.

ועוד דבר- אתמול דיברתי עם מישהי שהניקה שני זוגות תאומים הנקה מלאה, כל זוג מעל שנה!!
היא אמרה מנסיון שהנקת שנים זה כמו ארבעה... זה לא פשוט ובאמת יש את הימים שהם כל היום על הציצי.
אני אומרת לך את זה לא כדי שתתיאשי אלא להיפך- לעודד ולומר שזה אכן קשה, וכל מהשתצליחי לעשות בשבילם זה טוב.
אני נמצאת במצב שבו אני מאד קשה עם עצמי בגלל זה שהם לא יונקים, כיהפנטזיה היתה מאד ברורה,
והמצאיות היא אחרת. אז באמת- זה לא פשוט אבל אפשרי להניק תאומים. ואם לא הולך אז תכתבי לי ואעודד אותך!

התחלה

היי דובלה

ברוכה הבאה אלינו :)

בדיוק כתבתי קודם לאמא אחרת שנסיון בהנקת תינוק אחד מאוד יכול להקל ולעזור בהנקת שניים.

הכנה להנקה אפשר לעבור אצל יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. איפה את גרה ? נוכל לכתוב לך המלצות ליועצות מוסמכות באיזור מגורייך.

לגבי המשאבה - ממליצה לחכות בינתיים עם הקנייה. סוג המשאבה תלוי מאוד בצרכים -
אסביר מה הכוונה -
אם הקטנים יוולדו בשבוע מוקדם (מאחלת שממש לא..) - ויצטרכו לשהות בפגייה - אולי תרצי לשאוב להם במהלך כל היום.
אם לא יהיו בפגיה - יכול להיות שתניקי הנקה מלאה ולא תשאבי בהתחלה, או שתהיה סיטואציה אחרת שבה תחליטי לשאוב כמות X או כמות Y ולכך סיטואציה - מתאימה משאבה אחרת.
בבית החולים - יש משאבות שניתן לשאוב איתן. כך שבהתחלה את מסודרת. אחרי כן - בהתאם למצב אוכל לעזור לך לבחור משאבה שתתאים לצרכים שלך.

כרית הנקה - כמו שכתבו קדמותי - אכן כרית הנקה מאוד מאוד עוזרת בהנקת תאומים.
בבית החולים יש כריות הנקה (אמנם פחות מתאימות לתאומים, אבל יש)
אני חושבת שהמאמאסיטה היא המתאימה ביותר מכיון שהיא נסגרת מאחורי הגב וכך אינה "בורחת" לצדדים. כשאת מניקה שניים -אין יד פנויה לסדר את הכרית שלא תזוז והכרית הזו שנסגרת לא זזה וזה בהחלט עוזר מאוד.

המשך הריון קל עד כמה שניתן ומשעמם
אם יש לך עוד שאלות אנחנו פה כמובן :)

DOUBLE2

New member
תודה תודה!! אז ככה...

אני עכשיו בשבוע 25 וטפו טפו בלי בעיות בדרך אז אני ממש ממש מתפללת חזק שנעבור בשלום את כל מלוא השבועות (או לפחות שבוע 36 וקדימה).
אני בהחלט מתכננת הנקה מלאה, ללא תמ"ל, אבל כן רוצה לשאוב, כי אני לא בטוחה שאני אוכל באופן מלא להיות הבלעדית שמאכילה, מבחינת קימה בלילה וכו', אלא אם מניקים אותם יחד.
שוב, המטרה היא כמובן כן, אבל אם לא אוכל - אז לפחות שנאכיל גם חלב שאוב מבקבוק.
כמובן שקניתי את הבקבוקים המתאימים, עם פטמה 0 של MAM, ואני זוכרת איך מבצעים האכלה מבקבוק לתינוקות יונקים (הבקבוק במקביל לרצפה, כדי שהוא יינק מהבקבוק...).

מאמיסטה... יופי! אני רצה להזמין לי.

לגבי יועצת הנקה מוסמכת... אני גרה באזור חיפה (במושבי חוף הכרמל).

תודה! תודה!

למעלה