היי, כמה הצעות..
אני חושבת שחשוב להכין דברים שאפשר להכין בכמות גדולה בלי שזה יהיה מאמץ, ושנשמרים במקרר כמה ימים טובים עד שבוע ואפשר פשוט לחמם בצלחת ולאכול. תבשילי רוטב + אורז/פסטה/קינואה/כוסמת/וכו'. כל אחד מבושל בנפרד ומאוחסן בקופסה במקרר. מגיעים מהעבודה, שמים בצלחת אורז, עליה את התבשיל, למיקרו לשתי דקות - ורק חותכים סלט טרי ליד.
תבשילים על בסיס רוטב עגבניות (כל שילוב של קטנית עם ירק שמסתדר לך), תבשילים על בסיס ציר ירקות ותבלינים, או מוקפצים שכבר מכילים הכל ביחד וגם הם נשמרים מצוין במקרר.
יש בבלוג שלי המון אופציות, כי אני מאוד אוהבת תבשילים ומוקפצים, זה עיקר האוכל שלי ביום יום. למשל בשבת האחרונה הכנתי סיר גדול של אורז עם גזר מגורר, תבשיל עדשים מתובל ועשיר, וסלט גדול של גזר מגורר במיץ תפוזים ופקאנים שנשמר במקרר מצוין ואפילו משביח בו.
http://tivonim-blog.co.il/category/מנות-עיקריות/
אפשרות נוספת היא להכין כמות גדולה של קציצות מירקות/קטניות, ולהקפיא. ואז כל פעם אפשר להפשיר 3-4 ולאכול ליד סלט או תבשיל או פסטה.
פעם בשבוע שווה להכין מגש ענק של ירקות אנטיפסטי שישב במקרר וכל השבוע אפשר יהיה לחמם ממנו ירקות לצד התבשיל, או להוסיף לכריכים עם ממרח פסטו/טופו/מיונז טבעוני/גבינת סויה/אבוקדו/ווטאבר.
מבחינה תזונתית, שילוב אידיאלי הוא תבשיל שמכיל ירק, קטנית, ודגן כלשהו. למשל, תבשיל שעועית ברוטב עגבניות ופלפלים על גבי אורז/פסטה.
בשורה התחתונה, אי אפשר להמנע מלעמוד כמה שעות טובות לבשל פעם בשבוע, ובשאר השבוע להשקיע רק מעט בחיתוך סלטים חיים או הכנת כריכים וכאלה.
רעיון נוסף שגבי נתן בפורום השכן: אם את אוהבת חביתות קמח חומוס, להכין את תערובת הקמחים ולהחזיק במקרר/במקפיא בקופסה. כשאת רוצה להכין את החביתה, מספיק לטגן קצת בצל במחבת, לערבב את תערובת הקמחים במים, ולשפוך על הבצל (או כל ירק אחר). ככה בכמה דקות יש ארוחת ערב. כמה ירקות חתוכים ליד, פרוסת לחם, ואת מסודרת.
מרקים! קל להכין, מזין מאוד, יכולים להכיל גם קטניות וגם ירקות וגם דגנים. למשל מרק עדשים וגזר, סופר פשוט להכנה, ואפשר להקפיא אותו בכמה מנות בינונית-קטנות.
http://tivonim-blog.co.il/מרק-עדשים-אדומות-וגזר/
דרך נוספת לקצר זמני בישול היא להשקיע פעם פעמיים בשבוע זמן בשטיפה וקילוף ירקות, כך שכשבאים להכין משהו, זה יקח פחות זמן. עדיף איך שחוזרים מהקניות - לשים הכל בכיור עם מים ואפילו קצת סבון להשריה, ואז לשטוף, ואפילו לקלף חלק מהירקות או לנקות אותם כך שיהיה ממש קל לקחת ולהשתמש (למשל לנקות מהכרובית את העלים ולשבור לפרחים, לשטוף ולקלף את הגזרים, וכו').
ירקות קפואים - לרוב מגיעים כבר מוכנים לאכילה או בישול קצר, נקיים מהקליפות והעלים, אפשר פשוט לקחת כמו שהם ולזרוק לסיר/לתנור/למיקרו. אני משתמשת בהם הרבה, למרות שהם יקרים יותר - זה עדיין שווה לי כי אלמלא זה, לא תמיד הייתי טורחת להכין לי משהו מזין ופשוט מסתפקת באיזה כריך..
כנ"ל לגבי קטניות. למי שאין סבלנות להשרות, לסנן, לבשל.. אפשר לקנות קטניות קפואות או בקופסאות שימורים, ולזרוק ישר לתבשיל.
רוטב עגבניות, דבר שהולך אצלי הרבה למשל, אני מכינה בכמות משולשת ממה שאני צריכה, ומקפיאה במנות. ככה בפעמים הבאות שאני צריכה רוטב עגבניות אני זורקת לסיר גוש רוטב ישר מהמקפיא וחוסכת את כל ההכנה הזו..
מעבר לזה ממליצה לך לגלוש בבלוגים ולמצוא רעיונות. ציינת שרק לאחרונה הפסקת לאכול בשר, זה אומר שאת בתקופת הסתגלות, וצריך להיות סבלניים ולהקדיש קצת זמן בניסוי וטעיה על מנת למצוא רפרטואר של מנות שתאהבו ותכניסו לרוטינת הבישולים, וברגע שתכנסו לשגרה של בישולים חדשים ופחות או יותר קבועים, תראי שהכל נהיה יותר קצר וקל. אבל בהתחלה צריך קצת לנסות ולהתנסות עד שמתמקמים בשגרה הזו.
הנה רשימה של בלוגים טבעוניים בעברית שיעשו לך את החיים הרבה יותר קלים:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html