עצות לחנוכת בית

אוסנת123

New member
עצות לחנוכת בית ../images/Emo82.gif

נכנסו לבית החדש לפני חודשיים ודחינו ודחינו ואין יותר מנוס ואני מתכננת לעשות עוד שבוע וחצי חנוכת בית. בגלל כמות האנשים האדירה שספרתי שצריך להזמין (ועדיף שיבואו ביחד ולא כל אחד בנפרד…) אני מפצלת לשני חלקים – פעם ראשונה למשפחות (משני הצדדים) ופעם שנייה לחברים. האם שבת אחה"צ / ערב נשמע בסדר?? האם אני צריכה להכין ארוחת ערב מלאה או שאפשר להסתפק בפחות?? אין לי בעיה להכין אבל אני לא ממש יודעת מה מקובל. חשבתי שיהיה הכי נכון לשים 2 שולחנות גדולים (מזנון) והרבה כסאות מפוזרים בהיקף של הסלון והגינה ושכל אחד יקח וישב איפה שהוא רוצה. האם מכובד לשים צלחות חד פעמיות?? ככה לחסוך לא רק את הבלאגן של לסדר אח"כ אלא פשוט לפתור בעיה שאין לי מספיק צלחות בשביל כולם (כ- 40 אנשים בכל נאגלה…) – כמובן סכו"ם רגיל וקערות הגשה יפות ומקושטות. ושאלה אחרונה – האם זה נשמע בסדר שאני אגיד/ארמוז לאנשים (בעדינות כמובן) מה הדברים שאני צריכה לבית?? אני מעדיפה שיביאו דברים שאני צריכה ולא שטויות שאני ארוץ אח"כ להחליף. זה לא קצת חוצפה??
אנא עוצו עצה!!

ש ו ב י

New member
אסנת

אנחנו בזמנו שעברנו ,סידרנו על שולחן גדול צלחות עם מיני בורקסים, גבינות, מאפים ולחמים, פשטידות, סלטים ועוד כמה דברים קטנים ושתייה אך את לא חייבת להגזים עם מנות עיקריות גדולות. כל אחד יכול לשים לעצמו מה שיבחר מהמבחר וכמובן שזה לא נראה רע אם את שמה צלחות חד פעמיות, ואפילו יחסוך לך שטיפת כלים המונית. וזה עוד יותר בסדר אם תרמזי (בצורה עדינה) לאורחים מה את צריכה לבית - הרי זאת חנוכת בית לא?

דפי26

New member
אסנת אני מציעה לך לשאול גם מחר

שיהיו פה הרבה בנות. הבנות פה אלופות באירוחים ובישולים

אצלינו...

גם אנחנו חילקנו לשתי נגלות. למשפחה עשינו חנוכת בית בשבת בצהריים ולחברים בשבת בערב שבוע לאחר מכן. אני חושבת שזה בסדר גמור להשתמש בצלחות חד-פעמיות. בעיני זה לא מראה על חוסר השקעה (בהנחה שקונים צלחות קצת יותר יפות ולא את הלבנות הפשוטות כמו בטיולים של הצופים...). אני גם מסכימה איתך שמזנון זה הכי נוח לכמות כזו של אנשים (אנחנו עשינו מזנון בשני האירועים). לגבי ארוחה מלאה, דעתי (הפולנית משהו...) היא שזו פעם ראשונה שאת מזמינה את כולם אליך ולכן הנימוס "מחייב" לא רק קפה ועוגה אלא משהו יותר רציני (אבל זו דעתי הפולנית...). כמובן שאת יכולה להזמין את כולם לבראנץ´ ואז זה פחות בלאגן מלהכין בשר ותוספות. אגב, קחי בחשבון אוכל לילדים (אנחנו הכנו נקניקיות ותירס והייתה עוגת שוקולד לקינוח) ובנוסף - צריך לחשוב על תעסוקה בשבילם. לגבי המתנות, אצלינו רוב האנשים שאלו מה להביא ולאלו ששאלו אמרנו. מי שלא שאל - לא ביקשתי. לפעמים קורה שמקבלים מתנות מקסימות שלא היית קונה בעצמך אבל את בכל זאת אוהבת... לנו היה קטע עם חברים שלנו שרצו לקנות לנו מתנה גריל גז, אז שאלנו אם אנחנו יכולים לקבל אותו לפני החנוכת בית כדי שהם כבר יוכלו להנות מהתוצר... אגב, איפה אתם גרים? מקווה שעזרתי

אוסנת123

New member
עזרת מאוד

אנחנו גרים בבית דגן. אין הרבה ילדים קטנים אז אני מקווה שאין צורך להכין משהו מיוחד (רוב המשפחה כבר עברו את הגילאים הבעיתיים). אני מתכננת ארוחה חלבית - בורקסים, פשטידות, פלטות עם גבינות, לזניה, פסטות וכו´. ככה גם לא תהיה לי בעיה עם כמה אנשים ששומרים כשרות ולא יאכלו אח"כ את העוגות שכמובן חייבות להיות עם הרבה קצפת (ורושם...) רעיון טוב להקפיץ מחר את ההודעה ולחפש רעיונות למתכונים נוספים.

אוסנת- נשמע ממש שיגעון

אם את מזמינה אנשים לברנץ´ אז ארוחה כזו יכולה להיות ממש מצוינת או לשעות אחר"צ, אז לא יצפו לארוחה כבדה או "על האש" ואת לא תרגישי את המצפון הפולני. הערה על המצפון הפולני: מישהי היתה פעם בארוחה בה נגמר האוכל? או ליתר דיוק- העודף של האוכל לא הספיק אחרי זה לגדוד שלם? בבקשה להרגע ומיד, יהיה מאד יפה, טעים, מזין ובשפע. אפילו שאני לא שם ואני לא מכירה אותך, אני בטוחה שהכל יהיה בסדר, כי זו נטייתם של דברים. לא לשכוח גם סלטים ולחמים טריים. אפשר להוסיף גם מיטבלים או דגים. הנה התפריט ל-15 איש שהיו אצלנו לברנץ´ (מיזנון, לא הגשה
) לפני חודשיים: 3 ק"ג בורקס (קנינו קפואים ואפינו לפני שבאו כולם, בכדי שיהיו הכי טריים). 2 פשטידות 3 סלטים (ירקות, חסה ומיוחד) 2 לחמים של תושיה (אגוזים ועגבניות) פלטת גבינות 3 מיטבלים (שום-שמיר, פפריקה, רוקפור) הרינג ופורל מעושן אולי היה עוד, אבל אני לא זוכרת. היו אנשים שהגיעו רעבים (וגברים שהתלוננו על מחסור בבשר) אבל לא נשארו רעבים בסוף. אומנם לא נשאר המון אוכל, אבל לא הורגש מחסור. קינוח: עוגה, ופירות מוקפצים ביין + גלידה וניל + קצפת. יצא מעולה. לגבי מתנות: אם אנשים שואלים מה את רוצה, אז תגידי את האמת, כי הם באמת רוצים לתת לך משהו שאת צריכה.

POOH*

New member
כשאנחנו עשינו כשעברנו לת"א....

גם עשינו בפעמיים. אחת למשפחה ואחת לחבר´ה. כשעשינו למשפחה כל אחד הביא משהו... ואנחנו הכנו קצת. אבל גם האימהות תרמו כל אחת מה שהכי התחשק לה להכין וגם האחים תרמו. ואנחנו קנינו והכנו עוד. ויצאה ארוחה למופת. היו: 2 פשטידות. לחם גזר מעולה. בורקסים. לחם דגנים וכד´ [שקנינו בעצמנו] וגם לחמניות שהאביר אפה. סלט גדול. ובטח שכחתי כמה דברים. כשעשינו לחבר´ה היה: בורקסים והרבה. סלט. הרבה שתיה - כולל בירות שלא היו במשפחה. במבה, ביסלי וכו´ למינהם. ועוגיות. ולחבר´ה דאגנו שיהיו כלים חד -פעמיים. גם כוסות אם אני זוכרת נכון. למשפחה אני לא זוכרת. אבל נדמה לי שגם שם הצלחות היו חד פעמיות. בהצלחה.. POOH

gmgy

New member
אם יש לכם עצבים לחכות...

אנחנו עשינו בשנה שעברה חנוכת בית בחנוכה! חסכנו מחשבות ושאלות פשוט פיצצנו את הבית בסופגניות ולביבות וכולם היו מבסוטים. אולי שווה לחכות במיוחד כי מדובר רק על חודש וחצי...

fila

New member
אוסנת...

קודם כל מזל טוב לרגל כניסתכם לבית החדש ואני מאחלת לכם שתחיו בו בהמון אושר ושלווה.... ולעניין חנוכת הבית, מאוד מקובל שמי שמגיע שואל ישירות אותך או את ההורים אם יש משהו שצריכים ותמיד יהיו כאלה שיביאו משהו על דעת עצמם שיכול להיות יתאים לכם ויכול להיות שלא... אגב חברים בד"כ שואלים זה הדדי ומקובל (אצלנו בכל אופן).... אם יש לך כמות של כ-40 אורחים לא הייתי ממליצה בכלל להתעסק עם כלים רגילים, יש היום ברשתות השיווק כלים חד פעמיים מאיכות מעולה שגם אם הצלחת עמוסה היא עדיין ל מתעקמת, הם קצת יותר יקרים מהפשוטים אבל שווה להשקיע בזה ובסכום טוב. אם חשבת על כיוון של מזנון חלבי אז אפשר להעמיד שני שולחנות גדולים ולהכין סלטים טריים וירקות חתוכים לרצועות- שניתנים לטבילה במטבלים שתכיני...(לאתי@ יש קובץ עם מס" מתכוני מטבלים- אם אני לא טועה, וכהרגלה היא תמיד שמחה לעזור) בורקסים גבינה/תפו"א סלט מיונז חמוצים פשטידות פלטת גבינות- צהובות/ מלוחות חטיפים מלוחים קטנים אפויים- כמו לחמניות במילוי זיתים.... זיתים שחורים/ירוקים ולהעמיד שתי עמדות לשתייה חמה/קרה/אלכוהול וכשמתרוקניםהשולחנות להביא מס" עוגות או מאפים מתוקים אחרים מאוד מכובד ובחלט לא קשה להכנה....

Hadar p

New member
קצת עצות../images/Emo101.gif

מכוון שכבר כמה פעמים עברנו דירה אז יש לי קצת ניסיון בעניין! את בהחלט יכולה לארח בחד פעמי במיוחד שהכלים היום יפים ומכובדים! רעיון מצוין הוא לעשות מזנון... סלטים, פלטות גבינות, פלטות דגים, בורקסים, פשטידות,ועוד כל מיני מתכונים שבטח נפוצץ אותך בהם! אפשר בסוף להכין גם שולחן מתוקים, פירות, עוגות/ עוגיות, קוראסונים וכו... לפי מיטב ידעיתי אנשים בדרך כלל שואלים (לפחות אותי) מה את צריכה? מה לקנות לך שלא יהיה מיותר...? אז תגידי.... מקווה שהצלחתי קצת לעזור. ו.....שיהיה במזל!

אתי@

New member
כבר נתנו לך מיליון עצות טובות ../images/Emo8.gif

כשתחליטי מה הכיוון, תגידי וננסה לעזור לך עם מתכונים. דרך אגב, גם בפורום מתכונים יוכלו לעזור לך.

אוסנת123

New member
המון תודה

באמת עזרתן המון (בעיקר לחזק את כל החששות...) עוד משהו חשוב שהחלטתי - אני מזמינה את כולם למרות שאני יודעת שיש כמה אנשים שלא מדברים זה עם זה (ריב משפחתי ישן נושן) - מצידי שהם יחליטו לבד שהם לא באים או שיבואו ויסתמו את הפה! אני מחפשת מתכונים מעניינים לפשטידות לא שגרתיות. למישהי יש משהו??? המון תודה מראש.

אתי@

New member
קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני

פשטידה מעולה לטעמי
קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני ******************************** המרכיבים לבצק: 3 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה המרכיבים למלית: 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים) 100 גרם צנוברים 3 ביצים 1 שקית שמנת מתוקה/צמחית (רצוי לא מהמתוקות אלא מאלה שהן לבישול!) מלח, פלפל 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה. 2 שיני שום קצוצות אופן ההכנה: 1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות. 2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות. 3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית. 4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות.

יעלי2

New member
.

לגבי המתנות-לא לבקש. מי ששואל להכין תשובות מוכנות מראש (כל אחד בהתאם למידת קירבתו). לגבי השולחנות-בפעם האחרונה שארחנו (ולנו יש דירה שכורה מאוד מרווחת עם מספיק שולחנות), הנחנו תקרובת מלוחה בהתחלה סמוך לאורחים כדי שלא יתביישו. ואחר כך עזרו לי להוריד והבאנו שלל גדול של מתוקים. אני ממליצה ללכת על מתכונים שהם פתרונות לא מסובכים ושובי עין (מתכונים בהמשך). לגבי הכלים החד פעמיים: האלטרנטיבה כשמדובר ב 40 איש היא כלים מהשכרה כי אני לא חושבת שיש לכם 40 צלחות נכון? אז כלים חד פעמיים יפים (להשיג בזול בחצי חינם) הם הפיתרון בשבילך. בהצלחה ותהנו מזה! והמון מזל טוב! (נ.ב. הילית שאלה לגבי שכנה מסוימת בבית דגן אז אולי את תדעי לענות לה).

kisses

New member
קבלתי במייל קובץ של ממולאים

עם את מעוניינת שלחי לי במסר את כתובת המייל שלך

kisses

New member
קיש כרישה ופטריות

קיש כרישה ופטריות מתכון של שף צחי בוקששתר 3 עלי בצק פילו חמאה לשימון התבנית 1 ביצה טרופה 1/2 ק"ג בצל, קצוץ 1 ק"ג גבעולי כרישה, נקיים וקצוצים 1/2 ק"ג פטריות יער, פרוסות דק מעט חמאה לאידוי 1/2 ליטר שמנת מתוקה 6 ביצים מלח, פלפל לבן אגוז מוסקט טחון גבינת פרמזן, מגוררת 1. משמנים בחמאה תבניות אפייה קטנות או תבניות פאי גדולות, מרפדים בעלי פילו, מורחים ביצה טרופה ומניחים שכבה נוספת של עלי פילו. 2. מאדים את הבצל, הכרישה והפטריות במעט חמאה, מניחים להצטנן על מסננת. 3. מחממים תנור ל160- מעלות. 4. ממלאים את התבניות עם עלי הפילו בירקות המאודים. 5. בקערה טורפים את השמנת עם ביצים ומתבלים בנדיבות. יוצקים על הירקות שבתבנית עד לכדי כיסוי, בוזקים מעט פרמזן, ואופים כחצי שעה.

יעלי2

New member
קיש סלמון מ ד ה י ם../images/Emo9.gif

קיש (פשטידת) סלמון, שמנת ועירית אין עליו! מתחסל לפני שמניחים על השולחן ומהיר הכנה! המלית ===== 2 כפות חמאה 150 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות דקות 1 גביע גבינה מעודנת 9% 2 מיכלי שמנת מתוקה 6 גבעולי עירית קצוצים דק 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 3 ביצים טרופות הבצק: ==== 1.5 כוסות קמח רגיל 75 גרם חמאה 1/4 כפית מלח 2 כפות מים קרים 3 כפות גבינה צהובה מגוררת (רצוי עמק) 1 חלמון * תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת ההכנה ===== מחממים תנור לחום בינוני (180*), מרפדים את התחתית בבצק כך שיכסה את התחתית והדפנות. ממיסים במחבת את החמאה ומזהיבים את הסלמון לדקה ומסירים מהאש. מוסיפים למחבת (או בקערה) את הגבינה, השמנת, העירית, מלח ופלפל ובוחשים. מוסיפים את הביצים ובוחשים שוב. יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית ואופים כ 40 דקות עד שהמלית מתייצבת. ומתחילים לאכול. יוצא חבל על הזמן!

יעלי2

New member
רוצות לשמוע משהו?

אנחנו כבר מסוף השבוע בלי תנור מתפקד. לפני כחודש התנור עצמו התפוצץ קלות והתקלקל. טוב, ויתרנו על אפייה, חימום, קליה וכו. נשארנו עם הגז. ביום שבת נגמר גם הגז ולא היה לנו אפילו זמן להזמין (צלצלתי בבוקר מהבית אבל הם עוד לא ענו בשעה מוקדמת זו). בקיצור, מכשיר החימום היחיד שנשאר בבית הא המיקרו: יד שניה עם גלים שניתן לזהות אותם בעין בלתי מזוינת. פחד מוות. אז אנחנו ממעטים להשתמש בו והוא ממש תופס מקום סתם על השייש. בקיצור, מן שבוע שכזה.

אתי@

New member
את מוזמנת לבוא אלי לבשל ולחמם ../images/Emo8.gif

זה קל"ב
אבל הפתרון האולטימטיבי (הזמני) הוא Take Away. לזוג חברים שלנו יש קלסר מפואר של כל המסעדות בסביבה. הם קוראים לו "המטבח שלנו"
וזה הדבר היחיד שהם אוכלים...

למעלה