יש לי כמה עצות בשבילך ../images/Emo140.gif
היי אורית, אמנם את כל הטיסות שלי עשיתי מאירופה והן "קצת" יותר קצרות מהטיסה הצפויה לכם, אבל בכל זאת ליקטתי כמה ואם אני אזכר בעוד כמה אני אוסיף בהמשך:
אם טסים ליעדים רחוקים עדיף לטוס בטיסת לילה, כך התינוק יישן ברוב הזמן, וגם ההורים... אם מסתדר מבחינת לוח-הזמנים ומחיר הכרטיס כדאי לעשות חניית ביניים ולישון לילה איפושהו בדרך, כך האינטנסיביות של שהייה במטוס נחסכת. מצד שני, אם כבר "מרביצים" את הדרך אז גומרים עם השלב המעיק של הטיסות מהר יותר. לשיקולכם.
תינוקות עד גיל שנתיים משלמים רק 10% ממחיר הכרטיס אבל אז התינוק לא מקבל מקום ישיבה וכל הטיסה יושב על ברכי ההורים (אלא אם כן יש מקום פנוי), או שמקבלים עריסה לתינוקות עד גיל תשעה חודשים (זה הנוהל באל-על, לא יודעת לגבי חברות אחרות) שאותה יש להזמין בעת הזמנת הכרטיס.
לטיסה חשוב לקחת את כל מה שהתינוק צריך ובכמות גדולה יותר כי תמיד יש סיכוי לאיחור או עיכוב או כל תקלה אחרת. לא לשכוח להעמיס בתיק: פורמולה (אם התינוק יונק אז הציצי כבר כלול...), חיתולים, מגבונים, בגדים (גם להורים...), נישנושים, גרבר, מוצצים, צעצועים, שמיכה, חיתולי טטרה וכו'. מים חמים מקבלים במטוס בלי בעיה ולפעמים גם ערכות נחמדות של משחקים וציוד לתינוקות (קיבלתי באל-על מגבונים ודוגמיות של פורמולה ודייסה- שווה!!).
ישנם הרבה תינוקות שסובלים מהלחץ באוזניים בעת ההמראה והנחיתה, לכן כדאי בזמן ההמראה והנחיתה להצמיד אותם לציצי או לתת להם בקבוק מים או מוצץ כדי להקל עליהם במעט את הכאבים.
את העגלה אפשר לקחת עד המטוס, שם מוסרים אותה והיא מחכה לכם מיד ברדתכם מהמטוס.
אם יש מנשא- כדאי לקחת אותו, לפעמים צריך שתי ידיים פנויות.
בכל שדה-תעופה יש חדר תינוקות ברמה זו או אחרת, שכולל עמדות החלפה, צעצועים וכו',אפשר לשהות שם עם התינוק בנוחיות. בנתב"ג גיליתי בטיסה האחרונה את החדר הזה וממש התפעלתי לטובה- יש בו שתי מיטות תינוק, עמדות החלפה, כיורים, כורסאות ישיבה להנקה ולמנוחה, משחקים וצעצועים וגם בית-שימוש להורים. הוא נמצא באזור הדיוטי פרי בקצה הימני אחרי חנות "סטימצקי".
כדאי לקחת לתינוק אוכל שהוא רגיל אליו (בעיקר הכוונה לפורמולה) לימים הראשונים ביעד החדש כי החלפת פורמולה עלולה לגרום לו לשיבושים במערכת העיכול. אם יש לך עוד שאלות- אשמח לעזור.