עצות ליומולדת לילד בכיתה ב עם PDD

guychen

New member
עצות ליומולדת לילד בכיתה ב עם PDD

שלום לכולם, הבן שלי בכיתה ב, יש לו PDD והוא בכיתה של 8 ילדים בבית ספר חינוך מיוחד – חבריו לכיתה עם לקויות אחרות.
אנחנו באזור כפר סבא ורצינו לעשות לו מסיבת יומולדת עם החברים.
דבר ראשון, יש לנו דירה קטנה אז זה בעיה לארח, יש למישהו עצה לגבי מקום ?
שנית, יש רעיונות או המלצות ליומולדת כזו ? מפעילים לילדים עם צרכים מיוחדים או מקום טוב ?
מי שעשה משהו נחמד ויכול להמליץ לנו לגילאים וללקויות דומות בבקשה מוזמן.

TikvaBonneh

New member
יום הולדת

הבן שלי גם בכיתת PDD. לגבי מקום מחוץ לבית, אחת המשפחות עשתה יום הולדת כשהיינו בכיתה ב במיני לונה פארק שבצומת ירקון. הילדים מאוד נהנו.

SMADAR55

New member
הבן שלי PDD אך בשילוב יחידני. בכתה ב' עשיתי לו יום הולדת

לבנים משתי הכתות= יום הולדת רובוטיקה. היה ממש נהדר.
הגיע מפעיל עם דגמים רבים של רובוטים ועשה הדגמות תוך שהוא מספר המון סיפורים .
בנוסף הם בנו דגמים מלגו בקבוצות.
עשינו בגינה פרטית.

כשהיה בכתה א' עשינו יום של "עלילות היער הקסום" בפארק. זה לדעתי מתאים לקבוצה יותר גדולה של ילדים. היו 4 מפעילים, חילקו אותם לקבוצות . היה סיפור עלילה (הרתפתקאות), חיפשו אותם לדמויות בהתאם לקבוצה שבה היו.

כשהיה בגן חובה עשינו יום הולדת של ספורט אקטיבי באולם ספורט לכל ילדי הגן. היה גם מוצלח.

יש הפעלה נחמדה של יום הולדת עם מכוניות על שלט. משהו עם ספידי

yonitbrk

New member
אפשר בבאולינג

תזמינו את הילדים ותשריינו מקום. ישנם מקומות בהם משלמים רק בסוף הארוע , רק על מי שמגיע. בראשון היה שם מקום לערוך למסיבה, נהגו לקשט עם בלונים, הילדים קיבלו מסלול המיועד לילדים, עם כדורים קלים יותר ופיצה כארוחה. כמובן שתיה חופשית גם ליד המסלול. ההורים נהגו להביא קצת חטיפים נוספים, והרשו לשים ליד המסלול, וכמובן עוגה שהגיעה עם המוזיקה המתאימה לאחר שסיימו לאכול את הפיצה. כמובן שיש אפשרות לעשות גם במשחקיות שונות, בהן יש חדרי יומולדת והכל כלול.

השאלה עד כמה זה חשוב לו שתהיה לו מסיבה

שלא במסגרת, כי בעקרון אפשר בדרך כלל לעשות במסגרת הכיתה ומביאים עוגה והמורה דואגת למקום ולעתים גם להפעלות ולעתים את.
להפעלות לדעתי מספיק כמה משחקי חברה נחמדים.

יש משחקים שיכולים להתאים גם לילדים עם לקויות, אני חושבת.

אפשר גם להזמין את כולם לגינה נחמדה, אם אין יום גשום והמשחקים יהיו בגינה וזו תהיה הפעילות ולהביא גם קצת כיבוד נחמד. לשיר ביחד כמה שירי יום הולדת וזהו.

רוב המפיעלים עד כמה שידוע לי רוצים להגיע לבית מוכן.

יש מקומות שמארגנים במקום מסיבה, כמו ג'ימבורי או מסעדות לילדים, אבל לדעתי זה רועש ולא נעים כי יש גם ילדים שלא שייכים לאירוע.
האם את בטוחה שאין לכם מקום בסלון? כי בדרך כלל לא צריך הרבה מקום לכיתה כל כך קטנה... בסלון רגיל בטח נכנסים 8 ילדים (יושבים על הרצפה או על שטיח).

guychen

New member
תודה רבה על העצות

באשר לזה שאם חשוב לו, אז הוא כן מתלהב מהיומולדת, עד עכשיו לא יצא לנו לעשות לו מעבר למסגרת של הבית ספר אך השנה החלטנו גם לו מגיע
.
בקשר לעשות בבית, אז זה קצת בעיה בגלל שזה לא רק בילדים אלה גם ההורים – אי אפשר להשאיר אותם לבד, אז זה כבר מאד עמוס לסלון יחסית קטן.
ההבנה והסבלנות לדברים קצת יותר מורכבים יכולה להיות בעייתית בגלל המורכבות של הכיתה, נראה לנו שנלך על ג`ימבורי או משהו בסגנון יותר פשוט.

למעלה