עצות ללימוד עברית

• פותח הנושא pel
  • פורסם בתאריך

pel

New member
עצות ללימוד עברית

בני בן ה-8 כבר שולט בקריאה ובכתיבה באנגלית והייתי רוצה להתחיל ללמדו לקרוא ולכתוב בעברית. בבית אנחנו מדברים רק עברית כך שנראה לי שזה לא צריך להיות קשה במיוחד. יש למישהו עצות..איך להתחיל בזה? המלצות על ספרים או חוברות עבודה מהארץ, משחקי מחשב אולי... תודה

antike

New member
לימוד עברית

קימת סידרת חוברות וקלטות של תל עם בהוצאת מרכז ברומפמן לחינוך יהודי במונטראול בגרמניה מלמדים בתי הספר היהודים עם סידרה זו

Inuit

New member
../images/Emo91.gifהי

יש לי 2 ילדים שאני מלמדת אותם לקרא ולכתוב בעיברית,את הבת היום כמעט 11 מגיל 3 והבן9 מגיל 8.אני ממליצה לעבוד עם כמה ספרים\חוברות במקביל מכמה סיבות,1.יותר מענין ומגובן לילד אם לא עובדים כל הזמן על ''אותו'' החומר. ו2. באחד הדגש יותר על כתיבה בשני יותר על קראה כך עובדים על מגוון רחב יותר.והנה הרשימה(כל הם כולם ספרים\חוברות שעובדים איתם בבית הספר בארץ): 1. מן הגן לכיתה א' - תמר פיש נחשון-הוצאת עמיחי- 3 חלקים (חוברות קלילות ומומלצות לא רציניות מידי נחמד למשחקי ''לימוד'' 2. אנו קוראים ומשחקים - תמר פיש נחשון (הוצאת אחיעבר-ספרשלומדים בכיתה א' (עובד בשיתת דנה קמה...אבא בא... ספר טוב 3. סיפורים ראשונים ספר + חוברת עבודה -צפורה הן (הוצאת דוד רכגולד ושות') לומדים עם זה היום בבתי הספר בארץ מומלץ 4. סיפרוני מאת צביה וילנסקי - ספריה למתחילים לכיתות א' ולגני הילדים חומר קריאה המחולק לפי התנועות ל 6 שלבים ולכל שלב 16 ספרונים מומלץ אחד הדברים שחשובים כשאת מלמדת אותו לכתוב זה שהוא יכתוב בכתב ולא בדפוס כך הוא גם לומד את 2 צורות הכתב במקביל יש גם חוברות עזר לכתוב את העותיות נכון והם רובם טובים
אני מאחלת לך בהצלחה והרבה סבלנות

בלי סודות ללא ספק

אומנם אני עדיין רחוקה משלב זה (בני בן 2.5). אבל נושא לימוד הקריאה הטריד אותי כבר קודם (היו לי החוייות שלי פלוס שלושה אחים קטנים כדוגמא). כאשר התענינתי (לימדתי זמן מה בבית ספר יסודי). מצאתי שהסידרה הטובה ביותר היא בלי סודות. בלי סודות מבוססת על גישת ההברות ובניית המילה היא כוללת חוברות וקלטות וידאו והיום גם תוכנות מחשב (הוצאת מטח). אני רכשתי אותה (למרות שזה עוד רחוק) מאחר ומערכת החינוך בארץ עברה לשיטה חדשה - השפה כמכלול, שיטה שנכשלה בארצות הברית, שטוענת שהילד יפנים את הכתיב כמו את הדיבור, קטסטרופה חיה, אני ראיתי כיתה בארץ ששליש ממנה לא קרא בסוף כיתה א'. להמלצה על בלי סודות אני יכולה להוסיף ניסיון אישי. כאשר אחותי הקטנה למדה לקרוא זו היתה השיטה ואמא שלי היתה מקליטה את התוכניות בוידאו. אחי הקטן באותו זמן בן שלוש למד לקרוא מלצפות בהקלטות...

למעלה