עצות לעוגיות קקאו שלא מצליחות

עצות לעוגיות קקאו שלא מצליחות

עבדתי לפי המתכון הזה: מצרכים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות קקאו
200 גרם חמאה / מרגרינה
2 ביצים

כתוב שצריך לאפות 20 ד'. גם כשאפיתי ב-13 ד' העוגיות יוצאות קשות כמו אבן. איך עושים שייצאו פריכות יותר???
 

Maldini Girl

New member
דעתי הלא מלומדת

נשמע לי שחסרים חומרי התפחה (אבקת סודה לשתייה/ אבקת אפייה)
 

bali

New member
מנהל
לא מספיק לדעת זמני אפייה

זה סוג של בצק פריך, וחשובה מאד דרך עיבוד הבצק.
יש מצב שהן קשות בגלל עיבוד יתר של הבצק או דרך עיבוד לא נכונה.

בגדול - חמאה קרה בקוביות + קמח + קקאו + סוכר - לעבד בפולסים קצרים במעבד מזון למרקם פירורי. מוסיפים ביצים ומעבדים עוד קצת רק עד שהבצק מתגבש.
מקררים את הבצק שעה כשהוא עטוף בניילון נצמד ומשוטח לצורת פיתה עבה או יוצרים ממנו גלילים בקוטר הרצוי, עוטפים ומקפיאים ל 15-30 דקות עד שהוא מתקשה.
יוצרים עוגיות בעובי חצי סנטימטר (ע"י פריסה של הגלילים או רידוד הבצק וקריצה בחותכן) ואופים בערך 15 דקות בחום בינוני.
 

bali

New member
מנהל
וגם, נראה לי ש 2 ביצים זה קצת יותר מדיי

הייתי מתחילה עם ביצה אחת, ואת השנייה טורפת ומוסיפה ממנה טיפין טיפין רק אם הבצק נראה שהוא יבש ומתפורר מדיי.
 

yair_bar

New member
מנהל
לשפשף את העיניים ממש


מה שלומך?
 
חמאה קרה? זה משנה אם היא רכה או מומסת?

ולמה צריך לקרר כל הזמן? אם אפשר לעבוד מיד אז ללכת על זה... מקסימום לפני הקריצה לקרר קצת
 

bali

New member
מנהל
מעבד מזון קוצץ את החמאה לחתיכות קטנטנות

וכשמוסיפים את הביצה הבצק מתגבש. זה חלק מהמרקם הפריך של הבצק.
 

TCHM

New member
לא תמיד, מכינים גם עם חמאה רכה...תלוי בסוג הבצק.

 

bali

New member
מנהל
אלו בדיוק הסיבות שהעוגיות יוצאות לך "אבן"

חמאה קרה (לא מומסת ולא רכה), בצק מקורר... זה בדיוק מה שנותן לבצק מרקם פריך ומתפורר בפה במקום קשה כמו אבן.
מי שמשחק עם הכללים שלא יתפלא שלא מצליח... אפייה זה משהו מדוייק (לעומת בישול שבו יש הרבה מקום לאילתורים). אפשר הכל, אבל התוצאה לא בהכרח ץהיה מה שמצפים מהמתכון.
 

shron17

New member
השאלה,לאיזה מטרה אתה רוצה החליף שמנת -מתוקה,,,

האם זה מיועד למלית,או לצפוי , או למטרה אחרת ?
 

shron17

New member
אם זו עוגה בחושה ,,

אז אפשר להחליף ביוגורט.
&nbsp
אם זה קרם גנאש ואתה רוצה פרווה תחליף בשמנת "ריץ" -צמחית.
&nbsp
אם המטרה אחרת, כדאי שתקליד את המתכון ויהיה יותר קל להשיב.
 
כתוב שזה פאי. להלן המתכון

1 חבילה פתי בר
2 כפות חמאה
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
2 חבילות שוקולד
1 חבילה שמנת מתוקה
 

TCHM

New member
זה גנאש בתוספת חמאת בוטנים...

תחליף את השמנת המתוקה ב-90 גר' חמאה ו-160 גר' חלב
(לחמם עד להמסת החמאה).
אפשר גם להחליף בשמנת צימחית.
 

shron17

New member
TCHM זה רעיון טוב, אם מתקבל מהחלב,החמאה והשוקולד קרם גנאש.

או שזה ייתן קרם במרקם שונה ?
 
למעלה