עצות לצפייה (בלייב) בטור דה פראנס

מושמוש18

New member
עצות לצפייה (בלייב) בטור דה פראנס

שלום לכולם, אנחנו מזדמנים הקיץ לפירנאים בדיוק בזמן שהטור יהיה שם ואנחנו רוצים לנצל את ההזדמנות לצפות בו בלייב.
כרגע אנחנו מכוונים להיות בעלייה האחרונה של קטע 12, בטיפוס ל-col de peyresourde. כנראה שלא ננסה להידחף לק"מ האחרונים אלא נהיה יחסית בתחילת העלייה.
אם יש כאן מישהו שיש לו ניסיון מעשי במשהו כזה, אני ממש אשמח לשמוע טיפים ועצות. אני בעיקר מפחד שהכביש ייסגר מוקדם מדי ולא נצליח להגיע.

תודה!

ItsikH

Member
מנסיון בוואלטה
סגירת כבישים משניים נעשית מוקדם מאוד [בניגוד לראשיים שנסגרים רק לקראת התחרות ממש]. הדרך הטובה ביותר להגיע היא... באופניים, כי לרוכבים הכביש פתוח ממש עד לקראת התחרות. צופים "חרוצים" מגיעים ערב קודם וישנים במקום עצמו, אחרים ממש עם שחר, כשהכבישים נסגרים הם כבר מוצפים. כדאי להביא בחשבון הליכה ממושכת ברגל לנקודת צפיה נוחה - הרבה עושים את זה, לא תהיו לבד.

ItsikH

Member
אה, זה...
האזור נידח ממש, אחה"צ-לפנות ערב ראיתי מכוניות מעטות מאוד. דווקא לכן סביר שהכביש ייסגר מוקדם מאוד. מצד שני, מבט חטוף בפרופיל וזכרוני העמום, שבקרבת העיירה לושון - קטע כביש ראשי מעט יותר - יש כמה נקודות תלולות ויתכן מאוד שזה מספק ואין צורך לטפס עד לפסגה עצמה [בהנחה שהטור מגיע ממזרח, שזה הצד הקשה של הפסגה הזו]

מושמוש18

New member
כן, זה האיזור

המירוץ אכן מגיע ממזרח וזה יהיה הטיפוס האחרון של היום.
אנחנו נגיע מכיוון הכפר Oô (אחרי טיול בהרים שם), זו דרך ללא מוצא אז אני מקווה שלא תהיה שם יותר מדי תנועה.
זה גם יחסית תחילת הטיפוס אז כנראה שלא יהיה שם יותר מדי עמוס נכון?
הסתכלתי ביוטיוב על קטעים משנים קודמות שגם בהן הטיפוס הזה היה אחרון בסטייג', האיזור של תחילת הטיפוס היה נראה בסדר יחסית.
אנחנו צריכים לחזור בסוף האירוע ללושון (מצאתי שם מקום במלון האחרון שהיה פנוי בערך...) ואני מפחד שזה כן ייקח לנו הרבה זמן, אבל מה לעשות.
לצערי לרכב זה הפעם לא אופציה בגלל ההרכב המשפחתי.

ItsikH

Member
כביש ללא מוצא
זה סיכון - אתם מאוד תלויים במספר הצופים שיבחרו דווקא בו לחנות, קורה לעתים שהמרחק ללכת רק עד המסלול עלול להיות גדול. אבל בהנחה שההרכב המשפחתי לא יתלהב מהקדשת היום כולו לציפיה לטור, זה סיכון שתאלץ לקחת.
ואם במקרה הגעתם למלון עם פקיד הקבלה הבלגי דובר האנגלית [אני מניח שאין הרבה כאלו שם, ואיני זוכר את שמו] תמסרו לו ד"ש.

למעלה