עצות לשהות של שישה חודשים

PathGirl

New member
עצות לשהות של שישה חודשים

שלום לכולם! מבקשת את עצתכם: אני נוסעת ביוני לשישה חודשי השתלמות בארה"ב (על חשבוני, עם ויזת J1 ). מה הייתם מציעים לי לעשות מבחינת חשבון בנק - לפתוח חשבון אמריקאי ולהעביר כספים מהחשבון בארץ או להשאר רק עם החשבון הישראלי? כנ"ל לגבי ביטוח בריאות - האם לעשות ביטוח נוסעים (כמו לטיול) דרך קופ"ח או שעדיף ביטוח אמריקאי? עצות נוספות יתקבלו בברכה! המון תודה! יעל.

odedee

New member
איפה תקבלי משכורת?

לא הבנתי אם זה שאת נוסעת "על חשבונך" אומר שרק הוצאות הנסיעה עלייך או שבכלל לא תקבלי שכר בארה"ב. אם תקבלי משכורת בארה"ב כמובן שעלייך לפתוח פה חשבון בנק. גם אם לא תקבלי משכורת בארה"ב, לדעתי עדיף לפתוח פה חשבון. אם לא תפתחי חשבון תשלמי עמלה של $2 בערך בכל פעם שתוציאי מזומן מכספומט. העברה בנקאית לארה"ב תעלה לך $30 בערך - ככה שלחצי שנה יהיה זול יותר וגם נוח יותר להחזיק חשבון מקומי (אלא אם את מתכוונת להחזיק אלפי דולרים במזומן...). ככה גם תוכלי לקנות באינטרנט בכל מקום (יש אתרים שלא מאפשרים לשלם בכרטיס אשראי שאינו אמריקאי). ביטוח בריאות אמריקאי טוב יעלה לך מאות דולרים לחודש. ביטוח נסיעות לחו"ל יעלה לך בערך $2 ליום, אבל יקנה לך זכויות מצומצמות - על כל הוצאה רפואית תצטרכי לשלם את מלוא המחיר והחזר תוכלי לקבל רק כשתחזרי לארץ. טיפולים מורכבים לא תוכלי לקבל - במקום זאת תצטרכי לטוס חזרה לארץ. אם את מחליטה לעשות ביטוח מהארץ זכרי שכרטיסי האשראי הבינלאומיים מספקים בדרך כלל כיסוי ל45- הימים הראשונים בחו"ל (אם כי תקרת הכיסוי שלהם נמוכה יחסית למחירים בארה"ב - עלות יום אשפוז בארה"ב היא מעבר למחיר המקסימום שהביטוח הזה מכסה). ההחלטה היא כמובן שלך. ועוד הערה - החוק בישראל אוסר על קופות החולים למכור ביטוח נסיעות לחו"ל, וזה שהם ממשיכים לעשות זאת זה עבירה, חוצפה והתעלמות מהחוק.

PathGirl

New member
ללא משכורת...

תודה על האינפורמציה! אכן, הנסיעה והשהות לגמרי במימון עצמי, ללא שכר מאף גורם, רק חסכונות והלוואות. קצת מטורף אולי, אבל אני רואה בזה השקעה לטווח ארוך. אגב, לא הייתי מודעת שאסור על פי חוק לקופות החולים למכור ביטוח נסיעות לחו"ל... לגבי פתיחת חשבון בנק - האם פשוט להכנס לסניף של כל בנק שהוא ולבקש לפתוח חשבון? האם יש צורך במסמכים מסויימים כמו אישור מהשלטונות שאיני זכאית ל-SSN, חוזה שכירות מקומית וכד', או שפשוט מעבירים לשם כסף מהבנק בארץ וזהו? האם יש בנק מסויים שמומלץ או לחילופין בנק שעדיף להמנע ממנו?

odedee

New member
סחתיין על ההשקעה,

לא צריך SSN בשביל לפחות חשבון בנק. יש בנקים מסוימים שלא אוהבים את זה ורוצים SSN, אבל אם בנק כזה עושה בעיות פשוט צריך להגיד יפה שלום וללכת לבנק אחר. אין בנק אחד שהוא הכי מומלץ בכל ארה"ב... איפה תחיי?

odedee

New member
מצטער, לא מכיר את טקסס.

בהתחשב בזה שאת צריכה את החשבון לתקופה קצרה ולא תצטרכי כנראה שירותי השקעות מתוחכמים וכדומה, לא נראה לי נורא קריטי באיזה בנק בוחרים. עדיף לבחור בנק שיש לו הרבה סניפים באיזור מגוריך, כי פה משלמים עמלה גבוהה על משיכות מזומן מבנקים אחרים. citibank בטח יתאים. אבל יש רבים אחרים.

למעלה