עצות לתזונת גור בן 3 חודשים וחתול בן 12 שיש לו פעילות יתר של בלוטת התריס

אלישבע777

Well-known member
אימצתי בשעה טובה, לפני חודש, גור מתוק, בן 3 חודשים בערך (שמו טופי אלא מה!) הגור הזה, זללן בטרוף. שואב אבק... אני מניחה, שזו טראומת הרחוב, אם כי מצאו אותו במצב טוב יותר, מהרבה גורי רחוב אחרים. כנראה היתה לו גישה לתחנת האכלה. איני יודעת אם לשים לו, צלחת מלאה תמיד או לפי שעות. בינתיים הוא מקבל מזון גורים "שזיר", שהומלץ לי בחנות. בעבר, נתתי לחתולים צלחת יומית מלאה מזון יבש, שיאכלו כמה שירצו. הבעיה, שאני חוששת שהוא יאכל יותר מדי אז אני מגבילה לשלוש פעמים ביום או ארבע. אבל בימים שאני לא בבית, הוא אינו מקבל מזון בזמן הרגיל.

יש לי חתול פלאים מיש מיש, בן 12, שסובל כיום מכאבים מסתוריים (נוירולוגיים לפי אבחנת הווט') , לפעמים יש הפוגות בכאבים, וגם לאחרונה הוא במצב הפוגה. סובל גם מפעילות יתר של בלוטת התריס. הוא צריך לקבל מזון דל יוד. ולכן נאסר עלי לתת לי שום מזון אחר. בעבר, לפני שהתגלתה המחלה, קיבל מזון יבש נטורל בלאנס לייט לפי המלצת דימיטרי, במשך שנים. לא ביקש שום דבר פרט לכפית (!) יוגורט או קוטג או משולש גבינה מותכת. חתול שלא אכל בשר מכל סוג וגם לא שימורים לחתולים ( הקיא מכל מזון שאינו יבש או מוצרי חלב). עתה הוא חייב לקבל רק מזון דל יוד, ללא שום תוספת. עד כה, היה בסדר. הוא הסתדר עם המזון החדש, וקיבל את סרובי לתת לו קצת מוצרי חלב, החביבים עליו והכל בא על מקומו בשלום עד ש... הגיע הגור!

הגור החדש ניזון ממזון גורים שזיר לפי המלצת החנות. רק הריח מיש מיש את המזון הזה הוא התחרפן לגמרי!! לא נתתי לו את המזון האסור. אי לכך הוא הגיב בשביתת רעב ממושכת ולא היה מוכן לחזור למזור הרפואי שלו. ימים שלמים הוא בקושי אכל ( לגור נתתי בנפרד). הבעיה שלא יכולתי להשאיר את המזון הרפואי בחוץ, כי הגור היה אוכל גם אותו... ואסור לו.

בסוף נשברתי וגם בעצת הווטרינר, עדיף שהוא יאכל, מאשר יצום. אז כיום שניהם אוכלים מזון לגורים. ובגלל שהגור צריך לקבל תרופה עם מזון רך, שהוא מאוד אוהב... הסתבר שהחתול הגדול הגדול מיש מיש, מת על פנסי פיסט!! לא ייאמן. חתול שהיה מקיא מכל מזון לח או מורטב, אוכל שימורים בתיאבון בל יתואר ואינו מקיא אותו. אבל המזון הזה יקר ושניהם זוללים אותו תוך שניות ואחר כך מבקשים עוד... ויש לו ריח נורא. איני רוצה להתעסק באוכל יותר מדי. מה אתם ממליצים?

ובעיניין המלצת הווטרינר - אחד אמר - לתת לו רק מזון דל יוד גם אם הוא לא אוכל היטב. השני אומר - אם הוא שובת רעב, לתת כל אוכל שהוא רוצה. אז הלכתי לפי השני, שאני חושבת שהוא צודק. בקיצור, ווטרינריה היא מדע לא מדוייק. אבל עם החתולים, צריך לדייק...

dimitrygo

Active member
מנהל
איזה מזון רפואי את נותנת למישמיש? אפשר להחליף חברה, אולי יהיה לו יותר טעים.

אלישבע777

Well-known member
זה המזון שהווטרינר מספק. אין מזון דל יוד בחנות הקרובה לביתי. גם ככה הוא בהזמנה מיוחדת .

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי יש מזון כזה רק להילס כך שאי אפשר להחליף לשום דבר אחר.

dimitrygo

Active member
מנהל
כדאי אולי לחשוב על דרכי טיפול אחרות

אלישבע777

Well-known member
האם להגביל את הגור בכמויות? הוא זללן בלתי נלאה. הגדול מיש מיש, אינו אוכל כל כך טוב, (למרות שהוא חולה במחלה המגבירה תיאבון), אז אותו אני מעודדת לאכול. מיש מיש, גדל בבית ומעולם לא ידע מחסור, לכן שמתי לו תמיד צלחת מלאה. אכל כמה שרצה, לא זלל. טופי הקטן הוא נולד ברחוב...
אם אשים צלחת מלאה, הגור ישאב הכל.
אם אאכיל כמה פעמים, אצטרך להשגיח שגם מיש מיש יאכל...
מיש מיש מתעב את הגור, ולא מוכן שהוא ייהיה בקרבת כשהגור מתקרב... פורץ קרב מחריש אוזנים! ומיש מיש בורח... מרוב עצבנות.

Yukita

Active member
מנהל
האם להגביל את הגור בכמויות? הוא זללן בלתי נלאה. הגדול מיש מיש, אינו אוכל כל כך טוב, (למרות שהוא חולה במחלה המגבירה תיאבון), אז אותו אני מעודדת לאכול. מיש מיש, גדל בבית ומעולם לא ידע מחסור, לכן שמתי לו תמיד צלחת מלאה. אכל כמה שרצה, לא זלל. טופי הקטן הוא נולד ברחוב...
אם אשים צלחת מלאה, הגור ישאב הכל.
אם אאכיל כמה פעמים, אצטרך להשגיח שגם מיש מיש יאכל...
מיש מיש מתעב את הגור, ולא מוכן שהוא ייהיה בקרבת כשהגור מתקרב... פורץ קרב מחריש אוזנים! ומיש מיש בורח... מרוב עצבנות.
בעקרון, לגורים צעירים ההמלצה שלי היא לא להגביל באוכל. הם בשלב גדילה מהירה והמזון נדרש להם בתכיפות גבוהה בהרבה מאשר למבוגרים.

באשר לעניין "שאיבת" כל האוכל, בהחלט יתכן שיש לזה הרבה פחות קשר לרחוב והרבה יותר קשר לכך שלוקחים לו את האוכל. אלא אם כן הוא שייך למיעוט מסוים עם בעיה להגיע לשובע, זמינות של האוכל תרגיע אותו אחרי כמה ימים. אפשר לתת ארוחות, אבל אז חייבים להיות מודעים מאוד לכמויות הנכונות לגיל ולגודל, שבשלבי הגורות ההתחלתיים משתנה משבוע לשבוע.

באשר למישמיש, אפשר לקבוע זמנים ביום בהם שמים אותו עם קערת אוכל בחדר נפרד לאיזה חצי שעה כדי לאפשר לו לאכול בשקט. אולי זה יעזור?

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
תודה על העצה. אני כבר מיישמת אותה. למרבה המזל, מיש מיש הגדול אוכל רק כשהוא רעב. אבל את המזון הבשרי כמו פנסי פסט - הוא מוכן לטרוף בכל עת, בלי קשר לרעב. את המזון הרפואי דל יוד, לא מוכן לאכול, מה לעשות. עדיף משביתת רעב. (איך חתולים, יכולים לתמרן אותנו כבובה על חוט!!:cry: )
הקטן ( הערכה שהוא בן שלושה חודשים), עלה בשבועיים מקילו וחצי לשניים. זה נראה לי ממש מוגזם, הווטרינר (היום), אמר שזה בסדר ואפילו מצויין.

dimitrygo

Active member
מנהל
כדאי אולי לחשוב על דרכי טיפול אחרות

אלישבע777

Well-known member
פעילות היתר של בלוטת התריס התגלתה אצלו בבדיקת דם שנתית. לפני שנה וגם קצת ניוון מפרקים, האופייני לחתולים קשישים, לא משהו רציני. לא חשתי שהוא סובל ממשהו. מאז הוא אוכל רק מזון דל יוד, והוא היה מאוזן והכל בסדר. רק עם בואו של הגור, החמירו את הכל. הוא שבת רעב הרבה זמן, איני יודעת איך הוא החזיק מעמד. הוא ישן רוב היממה ומדי פעם היו לו התקפים של כאבים, כנראה מהמפרקים ( כאבים נוירולוגיים, לפי אבחנת הווט'), והקאות ריר או מיץ חלבי ( לא היה לו מה להקיא, כי לא אכל) . זה שאיפשרתי לו לאכול את המזון של הגור ובעיקר - את המזון הרך הרפואי שהגור קיבל, ובהמשך - פנסי פיסט וגבינה מותכת, חולל בו פלאים! והרי אלו מזונות מכילי יוד. הוא חזר לעצמו וגם הכאבים, נעשו נסבלים. מדי פעם, הוא מסכים שאלטף אותו בעיקר בראש, הוא לפעמים רגיש למגע בגוף.
בעצה עם הווטרינר, אני אעקוב אחר התנהגותו ובעוד חודש, אגיע לבדיקה שנתית ואולי גם לחיסון שנתי (שצריך היה להיות בימים אלה) ונראה מה צריך לעשות בעניין. אם לא יחזור למזון דל היוד שלו, ( זה נדנוד להאכיל בהפרדה, אבל אני מוכנה), אז הוא יטופל בתרופות.
ובעניין פעילות יתר של בלוטת התריס, המחלה הזו מוכרת לי היטב... אני בעצמי חליתי בה ולא ידעתי מה עובר עלי!! לקח המון זמן, עד שהבנתי שמצבי ממש גרוע והלכתי לרופאת המשפחה והשאר היסטוריה. אף כי הכרתי את המחלה, לא זיהיתי את הסימנים שלה. בסוף טופלתי ביוד רדיואקטיבי שהרגה את הבלוטה, אלטרוקסין, פתר את הבעיה.

למעלה