עצות מבעלי נסיון..

עזרה 12

New member
עצות מבעלי נסיון..

שלום לכולם, חמי נמצא בתהליכים לאבחון המחלה וצריך לעבור בדיקת C.T ? בשבוע הבא. אנחנו קצת בלחץ. מנסיונכם , האם יש דברים שרצוי להערך אליהם לפני שהוא יאובחן כחולה? למשל, הוריו של בעלי התחילו לשקול מעבר לדיור מוגן. אני מתארת לעצמי שלאחר שחמי יוגדר כחולה היייה מאוד קשה לעשות מעבר שכזה ושום דיור מוגן ואולי אפילו בית אבות לא יסכים לקחת אותו למחלקה עצמאית יחד עם אשתו אלא רק למחלקה סגורה. אם הענין הוא שקול כלכלי, איזה פתרונות אתם חושבים עדיפים: מטפלת צמודה או מעבר לדיור מוגן? מהו קצב ההדרדרות של המחלה? איך מתכוננים למצב החדש? אשמח לכול עצה וטיפים מנסיונכם תודה

ronnyw

New member
שלום רב לך !!!

אכן, שאלות קשות... נדמה לי שחמך עדיין לא אובחן סופית כחולה אלצהיימר . מטרת ה- CT היא לשלול את האפשרות (הטובה !...) שהירידה שלו נובעת מבעיות אחרות (כמו קרישי דם במוח וכו'). רק אחרי ששוללים את כל האפשרויות האחרות - מחליטים סופית על אלצהיימר. והיה ויאובחן - הרשי לי להציע לך לקרוא כמה ספרים על המחלה ועל ההתנהגות עם החולים. כמו-כן - קראי בפורום הזה לאחור למשך כמה חודשים, ותטעמי קצת מהצפוי לכם... זו לא "עוד מחלה", זו מחלה שקשה לחולה, אבל לא פחות למשפחה, שצריכה לדעת להערך ולהתמודד. לפעמים מדובר בעשרות שנים של התדרדרות איטית, עם התאמת הטיפול לכל שלב. צר לי ששאינני אשת בשורות, אבל כדאי לדעת מה צפוי. אז בואי נצפה שתגלו בבדיקה שהירידה שלו נובעת ממשהו בר טיפול, ולא מאלצהיימר... לגבי שאלותייך: אכן, דיור מוגן לא מקבל חולי אלצהיימר, כיוון שהם נחשבים ללא עצמאיים (למשל, עלולים לצאת לשוטט ולא לדעת לחזור.) במקרה זה רוב עול הטיפול - לפחות בהתחלה - נופל על בן הזוג. זה מאוד תלוי בחמותך, האם היא עובדת או יושבת בית, האם יש לה את המשאבים הנפשיים לטיפול (שהוא קשה ושוחק נוראות - קראי קצת מסרים של נילי, אביבה, ליאורלילי ואחרים בפורום), ולא פחות חשוב - משאבים כספיים. נראה לי ש"פתרון בי"ס" הוא להחזיק את החולה בבית בסביבה מוכרת ולצרף באיזה שלב מטפל/ת זר/ה. רק כשזה כבר לא יעבוד - העסברה למוסד. ושוב - תלוי במשפחה ובבת הזוג הספציפית. מציעה לכם כבר עכשו לערוך "קונסיליום משפחתי", שכן עליכם לוודא שהעול מתחלק בין כמה שיותר בני משפחה. חשבו על אפוטרופסות (כספים וכו'), חישבו על פניה לביטוח הלאומי (לקבל נקודות זכות), חישבו על פניה ללישכת הרווחה באזור מגוריו על מנת ללמוד את כל המגיע לכם. ככה שלא נתתי לך תשובה נחרצת, כיוון שלכל משפחה הפתרון שמתאים לה. חוזרת וממליצה לך לקרוא את הפורום, כדי ללמוד על ההתמודדויות השונות (בני זוג מטפלים, הכנסה לנמוסדות וכו' - תמצאי פה את הכל !!) מאחלת לכם שאכן תיתבדו, ושלא תזדקקי לעצותינו...

למעלה