עצות ראשונות לטפול בחולה דמנציה

עצות ראשונות לטפול בחולה דמנציה

בעלי אובחן כחולה דמנציה Fronto temporal dementia אבקש עצות ראשוניות להתמודדות עם החולה והמחלה.

ענתי44

New member
שלום שולה../images/Emo201.gif

ליבי ליבי איתך.ברוכה הבאה למשפחת אלצהיימר. הלוואי שלא היית אבל אם זה נגזר עליך ועל בעלך אזי הגעת למקום הנכון. אני ממליצה לך ראשית לשבת ולקרוא את מה שנאמר בפורום. זה מה שאני עשיתי בזמנו. ככה תכירי יותר את המחלה. וגם תקראי על בעיות שחווינו ועברנו על בשרינו ויוכלו לעזור לך בעתיד. דבר שני לפנות לעמותה ולהצטרף למפגשי תמיכה. זה עוזר מאוד. היות ובעלך בתחילת המחלה יש גם קבוצה לחולים עצמם שאולי תתאים לבעלך. אנחנו כאן בשבילך עם כל שאלה או כל רמצון לשפוך את הלב.

../images/Emo39.gifתודה לענת 44../images/Emo189.gif

אשמח לקבל טיפים מעשיים בנוסף לקריאה . (אני בתהליך חריש עמוק ואסוף מידע באתרים השונים,) תמיכה מהמוסדות....?????...באיזה שלב של המחלה וכ' ושוב תודה

ענתי44

New member
תקראי מה שכתבו פה היום

ראשית את צריכה לקבל חוק סיעוד מביטוח לאומי.ואל תבהלי אם זה לא יהיה הליך קל. את צריכה להגיש בקשה לסניף הקרוב. הם ישלחו לך נציגה הביתה שתעשה לו בדיקה משפילה ותנסה לפסול את זכאותו. תהיי נוכחת בבדיקה. ותעזרי לו כי יהיה לבעלך רצון לשדר " עסקים כרגיל". את צריכה להציג את המסמך שבו אובחן כחולה דמנציה. כשתקבלי את הזכאות לחוק סיעוד תוכלי להמשיך הלאה

אירילה

New member
ברוכות הבאות לפורום שולה ו noosh

הגעתן לפורום בנכון ,כאן תוכלו לקבל את מלוא התמיכה מגולשים בני משפחה לחולים והעצות מכל הלב ,כולנו כאן באותה סירה ,מי פחות ומי יותר ,הייתי מציע לכן כבר בהתחלה לקרוא את קישורי הפורום ,תוכלנה למצוא שם הרבה מאמרים וחומר על המחלת האלצהיימר ,תרופות ,אבחון ועוד ועוד ,מצטרף גם לענת אשר המליצה לשוטט בדפי הפורום ולקרוא את אשר כתבו כאן הגולשים. העצה הראשונה באשר להתנהגות לעם חולה אלצהיימר/דמנציה היא ,לא לכעוס על החולה ,לא לריב איתו ,לא להתווכח איתו ,במילה אחת יש "לזרום" עימו ,כל עשיה ההפך תביא רק להחרפה במצבו ,המציאות אצלכן כעת משתנה ,אנחנו הבריאים מתקשים כולנו כאן להתנהג כך ,כולנו בני אנוש ולכן לעיתים אנו חורקים ללא כוונה ,תמיד תזכרו כי החולה אשר ירגיש אותכן לא התכוון לכך ,לא הוא בחר במחלה הארורה ,המחלה חדרה אליו ,ולכן מעשיו ככל שירגיזו ומוצאי פיו ,הכל בגלל המחלה וזאת עליכן לזכור תמיד. חשוב גם לא להעיר לחולה דברים כמו: מה??אתה לא זוכר??? ,לא נכון ,או מה אתה מקשקש? ,חולים בשלבים הראשונים ואשר נמצאים עדיין בתובנה ייפגעו קשה מהערות אלו ,ולכן נדרשים מכן כאן הרבה תעצומות נפש ,סבלנות וסלחנות כלפי יקירכן. שיהיה לכן רק טוב ואנחנו כאן בשביל כולם. גרשון/מנהל הפורום

למעלה