עצות שוות לפני הטיסה

עצות שוות לפני הטיסה../images/Emo140.gif

כמה טיפים לפולין לפני שהשכחה תשתלט 1. 1000000 אימהות פולניות לא טועות בפולין קר! נא להצטייד בסוודר חם צעיף ומשהו לחמם את האוזניים- אפשר דיסקמן. 2. דיסקמן/ אם פי/ ווקמן מה שיש 3. נרות נשמה 4. גפרורים/ מצת איך התכוונתם להדליק את הנרות? אבני צור? 5. לבחור שותף לחדר ושלא יבחרו לכם! אני נתקעתי עם סוג של טרול שלא הפסיק לנבוח עלי! 6. חגורת כסף ודחילאק! להצניע אותה! כי 100000 כייסים פולנים לא מתבלבלים בין חוטיני של TNTלבין חגורת כסף. 7. דרכון איך התכוונתם לצאת מהארץ עם תעודת שליש? ולא לשכוח אותו אצל אחותכם בחדר כמו יעלי אהובתי 8. מצלמה! כי אחר כך נורא נעים להיזכר 9. חולצת משלחת, אם אתם לא רוצים מכות מרכזת המשלחת, לנו הייתה אחת מפחידה... 10. לכל הספורטאים! בהרבה מלונות היה חדר כושר! ואם לא אז בכל מלון יש מדרגות פולין זו לא סיבה להתעצל! כך שבגדי ספורט חובה! 11. יומן- או להתרגשויות או להיפקעויות (מצחוק) 12. עט- עם מה רציתם לכתוב? עם אבן גיר? 13. עוד עט אחד תמיד נאבד 14. זלוטי פרוט! לפיפי הראשון או עד הקניות הראשונות- כן משלמים כדי לפשתן 15. זלוטי- כי לא קונים ביורו בפולין וגם לא בדולר אז שלא יזבלו לכם ת'מוח. 16. כרית קטנה, למטוס לאוטובוס ולהרביץ לשותפך לחדר! 17. אקמול פורטה + סטרפסליס למי ששכח להביא את המומלץ בעצה מספר 1. 18. ממחטות, טישו ובכמויות למי שרגשן או מנוזל או משלשל. 19. אוכל ישראלי ורצוי שיהיה מטובל! יש מצור על פולין בכל הנוגע לטיבול המזון! 20. במבה- לא אין בפולין במבה 21. דאודוראנט- הלו? יש גם אנשים אחרים באוטובוס! 22. מצב רוח טוב- בעצם חבל כי הוא בכל מקרה הולך להיהרס, אם לא אז יש בעיה... 23. מדבקות קטנות צבעוניות- ולהדביק על הציוד היקר לכן כגון: דיסקמן, מצלמה, משקפי שמש (לא על העדשה), פלאפון, מטען, ארנק, סימן זיהוי תאמינו לי? שווה! 24. נעלים שנוח לעמוד בהם (לא ללכת לעמוד) כי עומדים הרבה. 25. מטרייה עם הקור בא הגשם... ראש רטוב = עצה 17. 26. צ'ק ליסט- לעבור עליה מידי ערב ולבדוק שהכל נמצא. 27. תיק שנוח לשאת! אני אישית לא נגעתי בתיק שלי בכלל אבל אני מיוחדת... 28. לובלו- יבש, יבש בפולין 29. קרם לחות- ראה הודעה למעלה! 30. בגדים קצרים כי לא תמיד קר (תלוי מתי טסים). תבלו בנעימים (עד כמה שאפשר ובגבול הטעם הטוב לכאן ולכאן)

באמת עצות מעולות../images/Emo13.gif

מחזקת את השפתון, אני הגעתי עם אחד חצי גמור, והייתי במצב קשה חצי מסע:( ועצה לבנות שמעדיפות את השיער בקוקו-במקום(עדיף בנוסף) לכובע צמר (או פליז), יש כיסוי כזה, כמו כובע רק בלי החלק העליון, מאחורה זה מתחת לקוקו ומקדימה זה על המצח, וזה בד"כ עשוי מפליז(אפשר להשיג בחנויות לטיולים/צבא. אני מאוד הצטערתי שלא קניתי כזה, זה הרבה יותר נוח מכובע למי שאוהבת קוקו...(וממש קר באזניים!) אז מומלץ... מסע מוצלח ומשמעותי, פרבולה

miamor17

New member
ועוד כמה עצות

* בקשר לדיסקים- למי שיש תיק קטן כזה לדיסקמן ולדיסקים שיביא- לא להביא דיסק בכל קופסא כי אז מתחילים להסתבך ופתאום כל מיני דיסקים שנורא נורא אהבת מתחילים להתבלגן לך בתיק ובכל רחבי האוטובוס גם את הדיסקמן מומלץ לשים בתיק מיוחד כזה מבד (אני קיבלתי אותו עם הדיסקמן) ששומר עליו כי הרבה פעמים יכול להישפך עליו משהו, וחבל *לסטרילים שבנינו- מגבוני לחות לפנים ולידיים- אני הייתי ביער,עשיתי פיפי יחד עם אלף יתושים, אחר כך כחלק מהמסע חזרה לאוטובוס ידי הספיקו להכיר כורי עכביש, חול, תוסיפו לזה את המקומות שהיינו לפני זה וג'יפה מסוימת מהאוטובוס, ואז מביאים לך אוכל לאכול. אז פשוט שיהיה בתיק כל הזמן, חבילה אחת תספיק. *אוכל ישראלי מהבית כמו שכתוב ומאוד מומלץ לפחות 5 מנות חמות (מנה אחת ביום ויש ימים שאפשר לותר כמובן) *תמונה של החברים/משפחה/חבר/חברה/כלב. *שמיכה קטנה, אני לא הבאתי אבל היו כמה שהביאו ושקר זה מאוד שימושי להתכרבל קצת באוטובוס. *כסף ישראלי קטן- שתחזרו מהטיסה חזרה מסטולים תהיו צמאים כמו לא יודעת מה ואז תגלו שאין לכם כסף ישראלי למכונות. אז תביאו איזה מטבע של 10 ושטר של 20 זה יספיק. *אם תיכננתם להביא מספריים, לדפים, ליצירות,לגבות,ולכל אזור אחר שחפצתם בו, אז תדאגו שזה יהיה במזודה בצ'ק אין כי בתיק הקטן אי אפשר * 4 גרביים נוספות יותר ממה שאתם צריכים. ובחיים, אבל בחיים, אל תלכו עם גרביים באוטובוס, לפחות לא בסוף היום שלו. *בטריות חילופיות/הרבה פילים והחגורת כסף הזאת מאוד מאוד חשובה/ פאוץ' אני לא הבאתי וזה היה ממש נחוץ כי היו הרבה פעמים שהיו צריכים לצאת מהאוטובוס רק עם כסף ומצלמה, והיה מיותר לקחת את התרמיל כולו, אז הייתי צריכה לשים את זה בתיק של חברה או לדחוף בכוח בכיס.

../images/Emo77.gifעוד כמה דברים שנזכרתי

31. סרטי צילום - כי טישו לא עובד 32. משקפי שמש - לישון בהסברים 33. שעון מעורר כי צריך לקום!!!! 34. עוד גומייה לשער-בנות אתן מכירות... נאבד, נקרע כאלו הן הגומיות! + קרם- ראו הודעה מס' 30. 35. ציוד נלווה-נכון תמיד הבנים נורא מתלהבים שמכיתה ו' כתוב לבנות להביא " ציוד נלווה"? אז בשבילכם בנים! 36. סוללות - ולו רק בגלל שהן נגמרות 37. לקחתם הכל גרביים חזיות תחתונים? יופי! עכשיו שימו עוד אחד מכל סוג לא, רצוי שני גרביים! 38. שקיות ניילון קטנות- לסנביצ'ים בארוחת הבוקר... כן! מומלץ לנצל את המבחר שבארוחת הבוקר ולהכין כריכים להמשך היום. 39. טרמוס- כי יש זמן להכין קפה בבוקר מומלץ אם יוצאים כשקר- שזה בערך רוב הזמן. 40. בנות לא להתחיל עם הקב"טים! זה נראה כל כך פטאתי אתן אפילו לא מתארות לעצמכן! לנו היו שתי בנות שכל היום קירקרו סביב הקבטים שלא ניראו משהו למען האמת.. אבל הן היו חרמניות וכל זכר שלא מהמשלחת שעבר בסביבה הן היו רוטטות כמו פלאפון בהיסטריה! אז... אני עד היום נזכרת וצוחקת עד לב השמיים!
41. חזרתם? יופי! צילמתם? מעולה! אחים קטנים יש? יש! (תנחומי) עכשיו שבו, תעברו על התמונות ותסננו כל מיני תמונות זוועה, כמו הנעליים, משרפות, הר האפר, תאי גזים, שערות, ותצניעו אותם אל תראו להם את תמונות הזוועה אל תשכחו שהם לא עברו את ההכנה וראבאק הם ילדים קטנים!!! 42. אם יש קשר משפחתי להביא את הסיפור כתוב על דף ולפעמים להציץ ולזכור.

../images/Emo6.gifחחחחחחח

ובימינו העליזים (תרתי משמע) גם בנים לא להתחיל עם הקבט"ים הם לא אוהבים את זה! חחחחחחח
סתם אנשים.. באמת הקבט"ים לא אוהבים הטרדות למרות שעם הקב"ט שלנו שברנו דיסטאנס ביום השלישי.. והיינו אחלה חברים... זה היה סבבה.... כאילו הוא היה ממש סבבה עם כל המשלחת ועשה לנו חיקויים מטורפים של כל העולם כולל של אנשים מהמשלחת..... היה ממש מצחיק...

וגם,

לבוא עם דף שמות. טייפרקורדר והרבה קלטות זה גם נחמד אם יש ומלצלמת וידאו עם קלטות...

(שמות של אנשים מהמשפחה שנספו בשואה)

ואם יש סיפור אישי, זה גם מעולה. יש כל מיני מקומות שאפשר לקרוא. וסבא של אחת הבנות במשלחת שלנו כתב שיר והיא קראה אותו בביתן 27 באוושויץ וזה היה ממש מרגש...

לדעתי מצלמת וידיאו טיפה הורסת....

כאילו מקום שאתה מצלם אתה לא רואה... ככה זה..... אצלנו במסע הייתי מצלמת וידיאו ואפ'חד לא רצה לצלם חוץ מאיזה אחד שלדעתי הפסיד את כל המסע שלו....

וגם לא להביא ת.ז!! אין שם בדיקות

אבטחה והם לא יודעים עברית... קיצור זה סרט רע לאבד ת.ז במדינה זרה (גם בפולין יש מוסלמים נחמדים השייכים לארגון הסיוע ההומניטרי אל קעידא רק לפני חודש גירשו משם איזה אימאם תימני שקשןר לארגון הסיוע ע"ע) לגבי עצה 23.לא נתקלתי בכזאת תופעה אבל אם צריך אז צריך... אל תתביישו.. לגבי עצה 21. האוטובוסים ממוזגים ובכלל כל פולין זה מזגן אחד גדול... אבל מה? עזבו דאודורנט.. תתקלחו! כן כן אפשר להתקלח גם בפולין נשמותיהם של קורבנות השואה רוצות אתכם נקיים ורחוצים ולא בריח של גופות ברקב מתקדם הם לא מחשיבות את זה "הזדהות" אז אנא... חסכו מחבריכם.. למרות שזה צחוקים אם יש אחד שלא מתקלח... וכל המסע מסתלבט עימו... דאחקות דווקא.... לגבי עצה 19. תביאו מנות חמות אנחנו אכלנו בפולין רק אוכל ישראלי אז לא יודע מה מצב האוכל שם כאילו אכלנו מנות חמות אסם פסטרמה זוגלובק ומיץ תפוזים של פולנים שאני לא חושב שיש תפוז עליי אדמות שהיה מוכן להכריז על קשר כל שהוא לנוזל הבלתי מזוהה בעליל הזה.. כ"כ הגבינה של הפולנים היא ממש דפוקה ואני חושב שהם עושים אותה מחלב גמלים (סתם לא אנחנו משלחת של אוכל כשר אז אין מצב אבל זה היה מגעיל) לגבי עצה 6. אני עבדתי על הכיסי הפולנים! הלכתי בלי כסף כך ממולץ וראוי לדעתי.... עזבו אתכם קניות מה באתם לעשות?? שופינג?!וגם אם אתם הולכים עם כסף.. אין שום צורך ללכת עםסטפות מטורפות או עם כרטיסי עליה למטוס/דרכונים/וואט אבר עליכם כל הזמן לגבי עצה 3. תבחרו מישהו שתוכלו להסתדר איתו אבל לא חייב את ה-"בסט באדי" בעיקר אל תהיו פלצנים ומעליבים של "אני לא רוצה להיות איתו הוא ממש אאוט סיידר הוא נראה כמו תחת של גמל אנורקסי והוא שומע מוסיקה שגם סבתא רבה שלי חדשנית מידי בשבילה מגרמופון מחורבן" כי זה מש עלוב וזה פספוס של הקטע של פולין... אנחנו יצאו 7 חבר'ה מי"ב ו22 (וביניהם אני) מי"א.... אז 1 מי"ב היה צריך להיות עם מישהו מי"א.. אבל אפילו זה יצא על הצד הטוב ביותר.... לגבי עצה 2. לא! אל תקחו באוטובוס תהיו עם החברה תשירו תנגנו תריצו צחוקים באתרים תהיו 100% מרוכזים באתרים ולא להסתלבט על החבר השוקיסט לקח איתו כל כל קולקציית החורף של פוקס וגילה שהוא בסהרה המערבית את זה תעשו באוטובוס בחדרים במלון? לכו לישון יש לכם בדיוק 6 שעות עלובות! לגבי עצה 1. לנו היה מותר לקחת רק 8 קילו של מטען.... (כי המטען הקבוצתי היה ענק) קיצורו אנשים קנו פליז (אמיתי שעשוי מפולארטק! להשיג בכל רשת למטייל ריקושט ומסעות ובירושלים אפשר להשיג באורחה נחלת שבעה יואל סלומון 12 ליד כיכר ציון) זה כ"כ איכותי! בגודל של סווטשר מחמם כמו מעיל.. כמו כן יש בגדים תחתונים/גופיות גרביים/גטקעס(ממולץ!)/חולצות וכו' תרמיים מבד פולארטק (החנויות שלמעלה ציוד מטיילים) כ,כ מצמצם נפח ]חות מסורבל בבוש וכ"כ מחמם! (וזה גם נראה טוב כאילו אתם טראקרים משופשפים סתם זה באמת נראה טוב! תבדקו שווה!) ותהנו (וכן יש מקום למילה הזו בהקשר הזה.. ותפיקו את המירב... בהצלחה!

guyp2

New member
הרגת אותי עם התפוזים..!כ"כ נכון..!+

עוד עצה.. להביא כפפות איגרוף..! אתם לא יודעים איזה כיף ללכת מכות עם הקב"ן..! מחזק את עצת הגטקעס..!! אל תסעו בלי..! ובאמת אל תשמעו מוזיקה..! רק תנגנו, תשירו ותריצו צחוקים..! אתם לא יודעים איזה צחוקים מטורפים הולכים שם..! חלודנה וודה..!

עניין, הדיסקמן

עניין הדיסקמן זה בעיקר כדי להתנתק, לפעמים צריך ובמיוחד סמסע כזה קשה פיסית ונפשית, כשלא בא לך להיות עם כולם, כשבא לישון או סתם להתנתק כשעצוב לך... דיסקמן יכול להיות פיתרון מעולה... אבל כמובן לא יותר מידי כי באמת רצים צחוקים מטורפים!!!

מיכלוש7

New member
לא תמיד יש ראש לכל הצחוקים

המטורפים!! אני בעד להביא דיסקמן... כמו שאמרת-לפעמים בא להתנתק מכולם... להיות קצת עם עצמך... לשמוע שירים עצובים... אני אישית גם שמעתי מוסיקה כל יום לפני שהלכתי לישון... אבל אני סתם מכורה

not coming home

New member
תיקון...

לכל מי שנוסע כדי לבדוק האם פולין הצטרפה לאיחוד האירופי כי אם כן אז המטבע בו משתמשים הוא יורו ולא זלוטי.....

שום איחוד אירופי ושום נעליים ../images/Emo76.gif

כרגע? בפולין רק זלוטי? ברור? רק זלוטי! דיוטיפרי זה משהו אחר! רצוי להמיר את הכסף בבנק הדואר כי לא לוקחים עמלות

דידי22

New member
מאד מאד מאד חשוב...

לשמור על הדברים שלכם ב-900 עיניים!!!!!!!!!! אני איבדתי את תיק הגב שלי במשלחת עם יומן המסע, כל מיני דברים שקניתי ויצאתי ממש מבואסת... עד היום (6 שנים עברו) אני מקווה שאולי יום אחד איזה צ'כי חביב (זה היה בפראג) יחליט שבא לו להחזיר לי את התיק שלי.

למעלה