עציץ גבינה.

Justacook

New member
עציץ גבינה.

אז בואו נתחיל במנת קינוח חביבה שהכנתי לכבוד יום הנישואים של הורי. המנה הזו מיוחדת כי כשהכנתי אותה לא היו עדיין ציוד וחומרים מתקדמים בארץ, היא פשוטה מאוד ולא דורשת ציוד משוכלל, כאשר היא הוגשה לשולחן לא ניתנו הוראות הפעלה או הנחיות, לפני הסועדים פשוט הונח עציץ וכפית. ההלם במחשבה שהם צריכים לאכול אדמה וההפתעה כאשר גילו שאלו שוקולד ועוגת גבינה בלי ספק תרמו לחוויה בלתי נשכחת, מקווה שתהנו.

העוגה מורכבת מ3 אלמנטים:
העוגה היא עוגת גבינה בלי בישול, החול שעשוי מתערובת של קקאו וסוכר והעלים הם עלי נענע ומרווה.
בנוסף נדרשים כלים שלתוכם ניצוק את העוגה, עדיפות כוסות אטומות.

ל3 מנות עוגה נדרשים המרכיבים הבאים:
500 גרם גבינת שמנת נטרלית
100 מ"ל מי סוכר (50 גרם סוכר ו50 מ"ל מים, שהורתחו ביחד וקוררו)
כפית תמצית וניל או גרגירים מחצי מקל וניל
5 גרם ג'לטין (אפשר חצי שקית אינסטנט פודינג וניל)*

מצרכים לחול שוקולד:
50 מ"ל מי סוכר
75 גרם קקאו

לעלים נדרש זר עלי נענע ומרווה טריים ויפים

הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את גבינת השמנת מי הסוכר של העוגה והוניל הייטב.
את הג'לטין משרים כ10 דקות במעט מים קרים ותוך כדי מחממים חצי כוס מים כמעט לרתיחה.
מוסיפים את המים החמים לג'לטים ומערבבים הייטב, נותנים 5 דקות לג'לטין לנוח.
מוסיפים את המים והג'לטין לבלילה ומערבבים (מומלץ לסנן לאחר העירבוב כדי למנוע גושי ג'לטין).
את הבלילה יוצקים לכלים שנבחרו אבל דואגים לא למלא יותר מ3/4 גובהה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

הוראות הכנה לחול:
ערבבו את הקקאו ומי הסוכר במזלג עד שנוצרים גרגרים בגודל לא אחיד.

להגשה כסו את עוגת הגבינה בפירורי השוקולד. חיתכו את עלי המרווה והנענע כדי שיתאימו בעציץ, הרטיבו אותם קלות כדי להקנות להם מראה רענן ונעצו אותם בעוגת הגבינה. בתאבון.


אז הנה לכם רעיון, מקווה שהוא יספק לכם השראה ליצור, אשמח לשמוע אינטרפטציות שלכם לרעיון הזה.



 
אני מאמינה שאת חול השוקולד..

אפשר גם לעשות באמצעות פירורים של עוגה או עוגיות שוקולד, או אפילו שוקולד מגורר בפומפיה, למי שלא אוהב אבקת קקאו..
&nbsp
בהחלט רעיון יפה:)
 

מיכי 10

Member
מה שהכי יפה בעיני,

זה שהצמחים נראים כל כך בריאים וטריים, וכתבת שגם התזת עליהם מים כדי שייראו רעננים. נהדר!
רק לא הבנתי למה כתבת שעדיף להשתמש בכוסות אטומות. בתמונה רואים שהכוסות שקופות, ודווקא זה הרבה יותר יפה בעיני.
אולי זה הורס טיפה את גורם ההפתעה, כי רואים שזאת גבינה ולא אדמה, אבל כך זה הרבה יותר אסטטי.
כל הכבוד לרעיון ולביצוע!
 

Justacook

New member
תודה רבה וברוכה הבאה

היה לי קריטי שיהיו צמחים כאלו בריאים כי לא רציתי להגיש עציץ נובל...

הבחירה שלי בכוסות אטומות היה מתוך רצון להדהים את הסעדים שמצאו את עצמם מול דבר שהיה להם מאוד קשה "לבלוע".
מצד שני כמובן שיש משהו בדברייך, במבט לאחור על המנה היה בה קסם לראות את הבפנים.

בכל מקרה אשמח לראות אותך פה שוב, מחר לאחר שתפוז יעבירו את השרתים אתן מתכון חדש והזוי של גרניטה סלט יווני.
 

מיכי 10

Member
תודה על קבלת הפנים הנעימה, ובאמת ברכות לך על הפורום החדש


כן, אשמח להיכנס לכאן מדי פעם, כי בכל אופן זה מעניין אותי. אוהבת גם כימיה וגם אוכל (אם כי לא ביחד, כפי שכתבתי לך קודם בפורום מתכונים). גם התמונות יפהפיות.
ומוצאת חן בעיני דרך הניהול שלך, עם החידות המרתקות. ההרגשה שלי כקוראת, שכל הזמן יש כאן אקשן ו"המשך יבוא".

*~*~*~*~*
לגבי מחר, אחרי העברת השרתים החדשים, אני מאד בספק. אם התהליך הזה יעבור בשלום ובזמן, אשמח מאד ואופתע מאד. אבל נקווה לטוב.
עכשיו לקח לי שעה ועשרים מאז שכתבתי, עד שההודעה הצליחה להישלח! כל הזמן היה כתוב "שולח..." וזה לא נשלח.
 

מיכי 10

Member
בדקתי עכשיו בגוגל, ומצאתי שגרניטה

זה קינוח איטלקי. אז מה הקשר לסלט יווני?
עוד הפתעה מהמעבדה לכימיה שלך?


בינתיים נראה שהעברת השרתים עברה בשלום. לא ראיתי שום שיפור, וההבדל היחיד הנראה לעין, הוא שכל התגובות שכבר נקראו, חזרו מצבע תכול לצבע שחור. ומספר הצפיות בהודעות הצטמצם מאד...
 

Justacook

New member
לשמחתנו

נראה שבאמת ההעברה לא גרמה נזק אמיתי.
בקרוב אעלה את המתכון לגרניטה סלט יוני, ואולי גם פינה חדשה של שולחן הניתוחים.
צפי להפתעות מהמעבדה חחחחח
 

מיכי 10

Member
ר3ק עכשיו ראיתי את תגובתך.

אולי העברת השרתים של תפוז עברה בשלום, אבל כמות הבאגים שנוצרו - עצומה ומרגיזה.
כולל העובדה שאין התראות, ושהתגובות שנקראו לא נשארות בצבע תכלת, אלא משחירות שוב ושוב. אז לא ברור מה קראנו כבר ומה לא.

קראתי קודם את המתכון שלך לגרניטה. אל תיפגע, אבל החלטתי שבישול מולקולרי אינו בשבילי. אני חייבת לעצמי להפריד בין כימיה ואוכל. אז אכנס לכאן לקרוא מדי פעם, כי זה בכל זאת מפתיע ומעניין לראות. אבל אסתפק במתכונים שלך הלא מוקולריים, אותם אתה מביא לפורום מתכונים הרגיל, ובעצות הטובות.


בכל אופן, מאחלת לך הצלחה והמשך הכיף שבאהבת העבודה שלך.
שבת שלום,
מיכל.
 

Justacook

New member
כמו שכבר אמרתי בעבר

העברת השרתים הביאה לכולנו תעסוקה מאוד מעניינת אבל לא רצויה...

אל תדאגי, חלילה נעלבתי
זה בסדר גמור
כמובן שאשמח לראות אותך פה מדי פעם ואני שמח שאת נהנת מהכתיבה שלי.

לגבי כימיה ואוכל את לא חייבת לקחת את החלק הזה דווקא מהמטבח המולקולרי, אני מאמין שתמצאי פה אוצרות טובים לא פחות כמו טיפים ורעיונות.

בכל מקרה, תודה רבה ובהצלחה גם לך בכל מעשייך
 

מיכי 10

Member
תודה גם לך.


למרות הוותק שלי בפורומי תפוז, עדיין לא התרגלתי לחפש מאמרים בפורומים, בכלים ומידע. אז לקח לי רגע להבין איפה המאמר שלך על תבניות סיליקון.
הצצתי בו ברפרוף, כי אני ממהרת לצאת מהבית. אבל אקרא בעיון ובשמחה. וכבר הספקתי לראות את הצילום ששלחת, עם ציון הטמפרטורות המותרות, גם בצלסיוס וגם בפארנהייט.

שבוע טוב, תודה ולהשתמע!
 

Justacook

New member
שמחתי לשמוע

קחי את הזמן עם לקרוא את המאמר, יש עוד זמן עד שאכתוב על פרלינים...
לגבי ציון הטמפרטורות חשוב לי לציין שבכל מוצר יש ציון משלו, אז חובה לבדוק כל מוצר לפני השימוש.
 

מיכי 10

Member
תודה. קראתי הכל. מצאתי בארון שתי תבניות סיליקון

בהן לא השתמשתי כמה שנים טובות. דווקא זאת שבטוח עלתה מעט, נראית חזקה. זו תבנית (בצבע בורדו) של שישה שקעים עגולים (בקוטר של כ-6 ס"מ).
הטמפרטורות המצויינות הן מינוס 50 עד פלוס 220.
ואילו השנייה, תבנית עגולה תכולה, בקוטר כ-22.5 ס"מ. היא רכה מאד ואפשר לקפל ולקמט אותה. דווקא היא נראית יותר טובה, אבל עליה לא כתוב שום כלום! מוזר. היא באמת נראית טובה, עם פסים בולטים כמו גלים בתחתית, ונקודות בולטות בשתי הידיות. עושה רושם איכותי, אז איך זה שאין טמפרטורות ולא שום סימנים אחרים? תמהתני.

אם רוצים תבניות סיליקון איכותיות באמת, אפשר לקנות תבניות של Tupperware. אבל הן בטח יקרות במיוחד.

השאלה שלי היא איך מנקים תבניות סיליקון. תבנית השקעים שלי נראית כאילו מוכתמת. אולי היא "נאכלה" מהאפייה, למרות שהיא חלקה.
 

Justacook

New member
לנקות תבנית סיליקון

זה מאוד פשוט, מים זורמים וסבון. חשוב לייבש היטב מיד לאחר מכן.
לגבי הכתמים זה טבעי וצריך לרדת במים וסבון, אין סיבה לדאוג מזה.
Tupperware מייצרת כלים נהדרים אבל הבעיה איתם זה המחיר, יחסית הם יקרים...
 

מיכי 10

Member
תודה Justacook ולא ידעתי שחשוב לייבש היטב את התבניות הרחוצות

נכון, Tupperware הכי טובים. עבדתי לפני כמה שנים כאחת המדריכות שלהם במשך תשעה חודשים. אבל המחירים באמת יקרים מאד.

למדנו ממך שיש לבדוק את טווח הטמפרטורות של כל כלי סיליקון. ובכל זאת אני מתלבטת אם מותר להשתמש בהם גם בטוסטר אובן, או רק בתנור אפייה.
כי יש לי למשל שני כלי אפייה של טפרוור (עשויים מתרכובת של פלסטיק וקרמיקה ביחד). בהם מותר להשתמש רק בתנור אפייה, ולא בטוסטר אובן (וכמובן לא על כיריים).

אז ידוע לך מה ההוראות בהקשר זה לגבי כלי סיליקון?
 

Justacook

New member
עבדת כמדריכה שלהם?

איזה מגניב
אם הייתי יכול הייתי קונה את רוב המוצרים שלהם (אולי אחרי זכיה בלוטו).
תראי, מה שהיצרן אמר זה מה שעושים בסופו של דבר, אם הוא אמר רק תנור אז רק תנור ואין סיבה להסתבך.
אבל במוצר שאני צילמתי למשל אין הוראות אלא רק טווח טמפרטורה, בעבר הכנסתי לא מעט תבניות סיליקון כאלו לטוסטר אובן ולא קרה שום דבר. לאומת זאת על אש גלוייה א הייתי מסתכן...

אגב מיכי, הולכת לנסות את החידה השבועית החדשה?
 

מיכי 10

Member
אני כל כך כעוסה בגלל הבאגים.

רק עכשיו, כשהחלטתי ללכת פעם אחת מוקדם (יחסית) לישון, מצאתי את התגובה המעניינת שלך כאן, ואני חייבת לענות מיד.

אין התראות על תגובות בפורומים, וזה משגע אותי. בפורום אחר, כתבתי כך:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=181&messageid=177660966

אז ככה: גם אני הייתי קונה בשמחה עוד כלים של טפרוור, כי הם נהדרים בעיני; גם איכותיים וגם יפים. אבל המחיר מרתיע.
וגם אני קיוויתי מאד לזכות במשהו: כשנכנסתי להדרכה, היה עלי לקנות לעצמי ערכה די גדולה של כלים, כדי שאוכל להדגים באמצעותם. היתה הגרלה בין המדריכים החדשים, והפרס היה ערכה חינם למי שיזכה. כל כך כל כך קיוויתי שאני אהיה הזוכה, אבל כמובן שזה לא קרה.

ברור שנתנו לנו את הערכה בהנחה, אם אני זוכרת נכון, של 30%. בכלל, בתור מדריכים, היינו צריכים לקנות כל הזמן עוד ועוד כלים חדשים, כדי שנוכל להדגים אותם. אז קיבלנו אותם במחיר מיוחד, ולפעמים היו אפילו קצת מבצעים.

בקיצור, עד היום הבית שלי מלא כלי טפרוור, וגם קניתי המון מתנות כלים למשפחה ולפעמים לחתונות.
חוץ מכלים בודדים שאינם שימושיים בעיני, בחלק גדול מהכלים אני משתמשת הרבה ונהנית.
*~~*~~*~~*~~*
הבעיה עם כלי הסיליקון שלי, שקניתי אותם לפני שנים, אז אני לא זוכרת את הוראות השימוש, ואיפה שמתי אותן, אם היו.
אסתפק בעצות הנבונות שלך. כלומר, אש גלויה כבר אין לי, כי לפני כשנה וחצי נמאס לי מהשירות של חברת הגז, אז ביקשתי לנתק לי את החיבור לגז, וקניתי כיריים חשמליות! לא אנסה עליהן כלים מיוחדים, אלא רק סירים ומחבתות ממתכת.
סיליקון בטוסטר אובן אנסה, אם כך. תודה!
*~~*~~*~~*~~*
כן, אנסה את החידה השבועית. עם כזאת הזמנה, מי אני שאסרב.

ויותר מזה: אין לך מושג כמה החידה הזאת מתאימה לי, כי בוטניקה זה אחד המקצועות הכי אהובים עלי. וגם אוהבת מאד חידות!!
אז השינה שלי תחכה עד לאחר פתירת החידה.
 

Justacook

New member
חחחח סליחה שגזלתי לך את השינה חחחחח


תאמיני לי שאין זועם ממני על התקלות האלו.
יש לי בלוג ופורום לתחזק וזה די קשה כשהמערכת יורה לך ברגליים...
לפני כמה ימים העלתי מאמר והוא נמחק ונעלם, סידרתי את זה אבל זה גרר איזו חצי שעה של קללות, מזל שאני מגבה הכל.
אין מה לעשות... זה מה יש ועם זה ננצח.
 
למעלה