עציץ גבינה.
אז בואו נתחיל במנת קינוח חביבה שהכנתי לכבוד יום הנישואים של הורי. המנה הזו מיוחדת כי כשהכנתי אותה לא היו עדיין ציוד וחומרים מתקדמים בארץ, היא פשוטה מאוד ולא דורשת ציוד משוכלל, כאשר היא הוגשה לשולחן לא ניתנו הוראות הפעלה או הנחיות, לפני הסועדים פשוט הונח עציץ וכפית. ההלם במחשבה שהם צריכים לאכול אדמה וההפתעה כאשר גילו שאלו שוקולד ועוגת גבינה בלי ספק תרמו לחוויה בלתי נשכחת, מקווה שתהנו.
העוגה מורכבת מ3 אלמנטים:
העוגה היא עוגת גבינה בלי בישול, החול שעשוי מתערובת של קקאו וסוכר והעלים הם עלי נענע ומרווה.
בנוסף נדרשים כלים שלתוכם ניצוק את העוגה, עדיפות כוסות אטומות.
ל3 מנות עוגה נדרשים המרכיבים הבאים:
500 גרם גבינת שמנת נטרלית
100 מ"ל מי סוכר (50 גרם סוכר ו50 מ"ל מים, שהורתחו ביחד וקוררו)
כפית תמצית וניל או גרגירים מחצי מקל וניל
5 גרם ג'לטין (אפשר חצי שקית אינסטנט פודינג וניל)*
מצרכים לחול שוקולד:
50 מ"ל מי סוכר
75 גרם קקאו
לעלים נדרש זר עלי נענע ומרווה טריים ויפים
הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את גבינת השמנת מי הסוכר של העוגה והוניל הייטב.
את הג'לטין משרים כ10 דקות במעט מים קרים ותוך כדי מחממים חצי כוס מים כמעט לרתיחה.
מוסיפים את המים החמים לג'לטים ומערבבים הייטב, נותנים 5 דקות לג'לטין לנוח.
מוסיפים את המים והג'לטין לבלילה ומערבבים (מומלץ לסנן לאחר העירבוב כדי למנוע גושי ג'לטין).
את הבלילה יוצקים לכלים שנבחרו אבל דואגים לא למלא יותר מ3/4 גובהה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
הוראות הכנה לחול:
ערבבו את הקקאו ומי הסוכר במזלג עד שנוצרים גרגרים בגודל לא אחיד.
להגשה כסו את עוגת הגבינה בפירורי השוקולד. חיתכו את עלי המרווה והנענע כדי שיתאימו בעציץ, הרטיבו אותם קלות כדי להקנות להם מראה רענן ונעצו אותם בעוגת הגבינה. בתאבון.
אז הנה לכם רעיון, מקווה שהוא יספק לכם השראה ליצור, אשמח לשמוע אינטרפטציות שלכם לרעיון הזה.
אז בואו נתחיל במנת קינוח חביבה שהכנתי לכבוד יום הנישואים של הורי. המנה הזו מיוחדת כי כשהכנתי אותה לא היו עדיין ציוד וחומרים מתקדמים בארץ, היא פשוטה מאוד ולא דורשת ציוד משוכלל, כאשר היא הוגשה לשולחן לא ניתנו הוראות הפעלה או הנחיות, לפני הסועדים פשוט הונח עציץ וכפית. ההלם במחשבה שהם צריכים לאכול אדמה וההפתעה כאשר גילו שאלו שוקולד ועוגת גבינה בלי ספק תרמו לחוויה בלתי נשכחת, מקווה שתהנו.
העוגה מורכבת מ3 אלמנטים:
העוגה היא עוגת גבינה בלי בישול, החול שעשוי מתערובת של קקאו וסוכר והעלים הם עלי נענע ומרווה.
בנוסף נדרשים כלים שלתוכם ניצוק את העוגה, עדיפות כוסות אטומות.
ל3 מנות עוגה נדרשים המרכיבים הבאים:
500 גרם גבינת שמנת נטרלית
100 מ"ל מי סוכר (50 גרם סוכר ו50 מ"ל מים, שהורתחו ביחד וקוררו)
כפית תמצית וניל או גרגירים מחצי מקל וניל
5 גרם ג'לטין (אפשר חצי שקית אינסטנט פודינג וניל)*
מצרכים לחול שוקולד:
50 מ"ל מי סוכר
75 גרם קקאו
לעלים נדרש זר עלי נענע ומרווה טריים ויפים
הוראות הכנה לעוגה:
מערבבים את גבינת השמנת מי הסוכר של העוגה והוניל הייטב.
את הג'לטין משרים כ10 דקות במעט מים קרים ותוך כדי מחממים חצי כוס מים כמעט לרתיחה.
מוסיפים את המים החמים לג'לטים ומערבבים הייטב, נותנים 5 דקות לג'לטין לנוח.
מוסיפים את המים והג'לטין לבלילה ומערבבים (מומלץ לסנן לאחר העירבוב כדי למנוע גושי ג'לטין).
את הבלילה יוצקים לכלים שנבחרו אבל דואגים לא למלא יותר מ3/4 גובהה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
הוראות הכנה לחול:
ערבבו את הקקאו ומי הסוכר במזלג עד שנוצרים גרגרים בגודל לא אחיד.
להגשה כסו את עוגת הגבינה בפירורי השוקולד. חיתכו את עלי המרווה והנענע כדי שיתאימו בעציץ, הרטיבו אותם קלות כדי להקנות להם מראה רענן ונעצו אותם בעוגת הגבינה. בתאבון.
אז הנה לכם רעיון, מקווה שהוא יספק לכם השראה ליצור, אשמח לשמוע אינטרפטציות שלכם לרעיון הזה.