עצירה בהורדת % שומן

orelr

New member
עצירה בהורדת % שומן

שמי אוראל בן 22.5. עד לפני שנה שקלתי 88 קילו, כיום אני 78, (גובה 1.79), השינוי חל בעקבות תזונה נכונה יותר וויתור על כל מה שלא מוגדר כ"אוכל", ואימוני מסה ואירובי רבים בהם דגש על דופק גבוה. סיבולת לב ריאה השתפרה בצורה מרשימה, וההיקפים הצטמצמו למצב שכל תכולת הארון מצאה את עצמה בפח זבל / תרומה. בחודשים האחרונים שמתי לב לכך שהמשקל נשאר קבוע על 78, וחגורת הבטן מסרבת להצטמצם עוד (מותניייייייים), על אף היותי מתקיים על מאזן שלילי כבר קרוב לשנה, לצד ספורט מסוג אופניים (שעה וחצי לפחות), ריצה, סקי וספינינג לפחות פעמיים בשבוע על 80-85% מדופק מקסימלי. כשתיארתי את המצב למאמן בחדר הכושר הוא אמר לי שהגוף שלי בסטרס, ולכן את כל מה שהוא צריך להשלים בגלל המאזן השלילי, הוא יקח מהשריר ולא ממאגרי השומן (הגיוני במיוחד לאור העובדה שהשרירים לא משתנים בנפחם למרות אימוני משקולות), הוא הציע לי לעשות הפסקה ולהתחיל לאכול ואפילו להשמין בשביל לצאת מהסטרס, תוך כדי זה להגדיל מסת שרירים, ולאחר מכן לחזור לאורח חיים הקודם ואז הגוף "ירשה לעצמו" יותר לוותר על שומן. כמה שזה נשמע הגיוני, אני פוחד להשמין שוב, כמובן שאין לי בעיה לאכול... השאלה היא אם זוהי דרך בטוחה. אשמח לשמוע תגובות / מאמרים ממומחים בנושא. תודה וחג שמח.

oridoron77

New member
תשובה

לפי מה שתיארת, אתה נמצא בגירעון קלורי קרוב לשנה. אני מניח שפשוט החלטת לקצץ קלוריות על דעת על עצמך לא? אם כן, אז כמובן שיכול להיות שאתה סובל מחסרים תזונתיים כמו ויטמינים שבמהלך תקופת הגירעון ירדו, ולכן אני מציע לך בראשונה ללכת לעשות בדיקות דם. שנית אני מציע לך כאופציה מועדפת להיפגש עם תזונאי\ת ספורט בנושא, כיוון שאין לדעת כרגע מה בדיוק קורה בגופך (אחוז שומן, פרופיל הורמונלי שיכול להעיד על מצב "סטרס", חילוף חומרים וכו'...). בכל אופן, רצוי לעלות בהדרגה את ההכנסה הקלורית למצב מאוזן, ומשם לתת לגוף לחזור לחילוף החומרים הרגיל, מצב הורמונלי תקין וכו... לאחר מכן תוכל לבחור אם ברצונך לעלות אחוז שומן, או לעלות מאסת שריר. נסה רק לעלות בצורה הדרגתית את ההכנסה הקלורית, כיוון שהגוף שלך במצב רגיש (כרגע, אני לא יודע בדיוק, ויכול לאבחן דרך האינטרנט), מה שיכול להוביל לעלייה באחוזי שומן אם תתחיל להיכנס למאזן קלורי חיובי גדול. בהצלחה אורי

Fit2day

New member
אם המשקל נשאר קבוע

בחודשיים האחרונים.אז אתה כבר לא על מאזן שלילי. כמות הקלוריות שצרכת לפני שנה היתה עם גירעון קלורי ועכשיו מכל מיני סיבות כנראה שהגוף צריך פחות על מנת לרדת במשקל. בכל מקרה העצה שקיבלת , היא טובה גם לדעתי. לעלות קצת באוכל ,לשים לב שאין חסרים תזונתיים.ואחרי תקופה לא ארוכה להפחית שוב. חוץ מזה קצב הירידה במשקל הופך ליותר איטי, יש לשים לב לאחוזי השומן ולהיקפים. לעיתים הירידה במשקל מגיעה ב"גלים" , יכול להיתקע קצת זמן ואז פתאום לרדת שוב יותר מהר

למעלה