עצירה

eti97

New member
עצירה

היי, אני חצי שנה אחרי ניתוח טבעת משקל התחלתי 97 גובה 162 וירידה של 24 ק"ג. בחודש האחרון עצירה בירידה ובנוסף מרגישה שיכולה לאכול הכל ופשוט אין הגבלה רצינית. אני מגבילה את עצמי בכמויות ובסוג האוכל ולא הטבעת. השאלה שלי האם לסגור ברבע או בחצי?

קוביd1

New member
עצירה בירידה

זה דבר טבעי שיש עצירות בירידה במשקל ,הגוף מכונה חכמה ששומרת על עצמה מפני נזקים שיכולים להיגרם מירידה מהירה
נפח הארוחות שלך עלה ,בשביל זה יש את הטבעת לסגור, .אני מציע שתסגרי בחצי תשתי 3כוסות ותראי מה קורה במידה וישנה בעיה תפתחי ברבע
אשמח לדיווח מה קרה אחרי הסגירה
דבר נוסף תשתדלי לאכול מאכלים לא עתירי קלוריות ,ולא לנשנש הרבה \כי גלידות יורדות יופי בכל סגירה ,

קובי

קובי, דרך אגב- אצלי גלידות ממש לא יורדות

אופירA

New member
מנהל
חסרים לי פרטים -

היה לך BMI פחות מ-40. ירידה של 24 קילו (שהיא רוב רובו של עודף המשקל) בחצי שנה זה המון!!!
את שוקלת 73 קילו. כמה את חושבת שאת צריכה לשקול בגובה 1.62? ולמה את חושבת שכל העודף צריך לרדת ב-7 חודשים?

מה היה במשך חצי שנה - סגרת את הטבעת? הרגשת הגבלה? פתאום את לא מרגישה הגבלה רצינית?
או שעד כה לא היתה לך הגבלה רצינית אבל פשוט ירדת במשקל.
כמה פעמים סגרת עד היום? באיזה סגירות סגרת?

מה בכלל את אוכלת במשך היום? האם את רעבה ומתקשה להגביל את עצמך, או שאינך רעבה?
אני לא יכולה לדעת אם לסגור וכמה לסגור, ללא כל הנתונים האלה.

eti97

New member
עצירה

תודה על תשובתך ולהלן פרטים נוספים:
סגרתי 5 +2+2 = 9 .

עד כה הרגשתי הגבלה בעיקר אחרי סגירה ולאט לאט זה עובר ואז אני מגבילה את עצמי. לפעמים רעבה ולפעמים לא אך מתגברת על כך בעזרת ירקות מבושלים או נס קפה.
התפריט שלי כיום:
בוקר - סלט 1 עגבניה 1 מלפפון חצי פלפל גמבה חצי בצל וחסה + 2 כפות קוטג' + 2 כפות טחינה.

צהריים - מרק ירקות עשיר.

ערב - קציצת עוף / בשר, 2 כפות אורז וירקות מבושלים(כרובית/לקט)

נס קפה כ- 5 כוסות ביום ללא סוכר.

אני רוצה להגיע למשקל 60 ולכן חושבת שעליי לסגור מכיוון שאני מרגישה בשבועיים האחרונים עליה בנפח הארוחות (כלומר יכולה כ- 3 קציצות בא. הערב וסלט יותר גדול, יותר אורז).
אני לא מקיאה ואוכלת בתבונה כפי שאת מדריכה.
אודה לך באם תדריכי אותי מה עליי לעשות ואם בכלל לסגור.

אופירA

New member
מנהל
כמה דברים

קודם כל, הייתי מטפלת בבעיית הרעב, כי את צריכה לחיות עם התפריט הזה כל החיים. לשם כך צריך להוסיף ארוחות ביניים שבהם נראה לי שאת צריכה לאכול דגנים מלאים, בכמות קטנה. קרקר מחיטה מלאה, יוגורט עם פשתן טחון (זה סיבים תזונתיים ומאוד חשוב הן לשובע והן להרזיה), חתיכה קטנה של לחם מקמח מלא עם סיבים תזונתיים, ביצה קשה.
כשאת מוסיפה את המזון הזה, זה לא צריך לגרום להשמנה, כי זה מפוזר במשך היום, ממריץ את חילוף החומרים ועשוי גם להקטין את נפח הארוחות האחרות.
במרק הירקות חשוב מאוד שתכניסי עדשים או קטניות אחרות. זה גם ישביע יותר וגם ייתן יותר חלבון וגם טעים.
כדאי לעבור לאורז מלא במקום אורז לבן. או להעדיף לחם מקמח מלא במקום האורז.
אין הגבלה על גודל הסלט. חופשי. מי שאוהב לנשנש ירקות חתוכים - שיעשה את זה גם כל היום, אין בעיה בכלל.

רצוי מאוד להפחית צריכת קפה. רק בריאות יוצאת מזה. אפילו תפחיתי כוס אחת, חצי כוס - מה שאת מסוגלת.
יש להוסיף שתיית מים. למעשה, את לא שותה כלום, כי נס קפה משתן ולא נחשב שתייה. ואת צריכה לשתות 10 כוסות מים לפחות, כדי להמריץ את חילוף החומרים ולאפשר שריפת שומן. לא שותים לא מרזים. 10 כוסות מים זה חוץ מהנס קפה! זה יכול להיות תה, מים עם תרכיז דיאט, שוקו דיאט על בסיס מים ו-1/4-1/3 חלב, או מים נקיים.
כדי לשלוט על כמות השתייה, רצוי למלא בקבוקים, וכך לדעת כמה שתית במשך היום.

לא הייתי סוגרת כרגע, אלא דווקא עושה את השינוי התזונתי הזה ובודקת עם הרעב מסתדר. אין שום דחיפות לרדת מהר יותר במשקל. עצירה זמנית היא נורמלית ובריאה.
הייתי ממתינה עם הסגירה כרגע, ומעדכנת בעוד חודש איך את מרגישה ואיך רמת ההגבלה.

את רוצה להגיע למשקל 60 ק"ג. אבל זה לא ריאלי, הרצון הזה, ולא בריא, והוא נוסחה כמעט בטוחה לכך שבטווח הרחוק זה יגרום לך להשמנה ועלול לגרום גם לצרות עם הטבעת (מה שיגרום לצורך לפתוח או להוציא את הטבעת, ולהשמין עשרות ק"ג...). מוטב ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ, ותפסת מרובה - לא תפסת.
אדם שזכאי לניתוח סובל מהשמנה מורבידית. מי שסבל מהשמנה מורבידית, צריך לשאוף ל-BMI 26-27 ולא פחות מ-25. אם הוא רוצה לשמור באופן ריאלי על התוצאות ולא להגיע לקיצוניות שאינה טבעית לגוף שעבר השמנה מורבידית, ואז לשלם מחיר יקר בקיצוניות ההפוכה.
BMI 25 אצלך זה 66 ק"ג.
BMI 26 אצלך זה 68.5 ק"ג.
BMI 27 אצלך זה 71 ק"ג.

תחשבי גם על העתיד הרחוק, לא רק על הטווח הקצר (ואח"כ - המבול...).

eti97

New member
עצירה

קראתי את תשובתך המפורטת ומודה לך מאוד על התייחסותך.
לקחתי לתשומת ליבי את ההדרכה שלך אני מתכוונת לבצע זאת והעדכן אותך בעוד כחודש.
תודה תודה תודה!!!

למעלה