עצירות אצל בת 7 חד'

עצירות אצל בת 7 חד'

הקטנה התחילה לאכול מרק וכנראה מכיון שלא מסכימה לשתות מים סובלת מעצירות. מה אפשר להציע לה לשתות חוץ ממים (וחוץ מהתה של ניפ ודומיו שמכילים סוכר)? הציעו לי לתת לה את מים שהושרו בהם שזיפים מיובשים. האם מותר בגיל הזה וכמה? יכול להיות שבגלל העצירות היא גם מסרבת לסימילאק במהלך היום? ואז גם את הנוזלים האלה היא לא מקבלת...

עצירות

מהי הגדרתך לעצירות? לעיתים יציאה אחת קשה מוגדרת ע"י הורים כעצירות או יום ללא יציאה.. מבלי לדעת פרטים על מס' הימים ללא יציאה אתייחס בהסתייגות. רצוי לא להרגיל את המערכת למי השזיפים לבל תתעצל מערכת העיכול. מצד שני, במקרים מסויימים מומלץ להשקות במי שזיפים. מים מים ועוד מים. אני נגד כל תה במיוחד בגילאים הצעירים . (עד גיל שנה). נסי בדרכים שונות ובקבוקים שונים. מחכה לפירוט ממתי העצירות, איך מואפיינת וממתי זה התחיל (כמה ימים? ).

happpy

New member
באותו נושא ברשותך

בני עוד מעט בן 7 חודשים ואנחנו עוד בשלב הטעימות. התחלנו עם בטטה והוא אוכל גם גזר, תפוח ואגס. עוד לא נתתי לו מים כי הוא יונק מלא חוץ מזה ולא הייתי בטוחה שהוא צריך. באיזה שלב לתת לו לשתות מים? האם שתיית מים באמת יכולה להקל על היציאות? (היו לו יציאות קשות שהוא לא רגיל אליהן בתור יונק והיה לו קשה לעשות אותן). האם להציע את המים מיד אחרי האוכל או לחכות קצת? תודה רבה

anilat2

New member
עזרה דחופה באותו הנושא - עצירות

גם אני באותו הנושא. ילדתי בסוף החודש בת 7 חודשים ואוכלת מגיל חצי שנה ארוחת מוצקים בכל יום (גזר/קישוא/בטטה/תפו"א/בצל/תפוח/בננה) ובמקביל יונקת מלא. גם היא סובלת בימים האחרונים מעצירות (יומיים בלי יציאות ואז יום עם יציאה בצורת גללים של עז ואז יום עם יציאה כמו של מבוגר ואח"כ יציאה רכה של יונק ושוב אח"כ יומיים בלי יציאות בכלל). אני מוטרדת מעניין שתיית המים - התחלתי לתת לה מים אחרי הארוחה והיא מבקשת עוד ועוד ואני עוצרת אותה ונותנת לה לינוק במקום. האם זה בסדר? כמה צריך לתת לה מים ומתי??? בערב אחרי ההנקה נתתי לה בקבוק מים 100 CC והיא בלעה הכל וביקשה עוד! האם זה בסדר שתרדם בלילה עם בקבוק מים מלא? האם זה אומר שהיא עדיין רעבה? האם לתינוק שתייה מרובה מדי של מים יכולה להזיק? מה לעשות? :(

שלום לanilat2

מצויין שאוהבת לשתות מים אך כדאי ששתייתם לא תבוא על חשבון הנקה. נסי לתת מים בכמות קטנה בתור התחלה. במידה ורעבה הניקי אותה. כשתגדל תדע יותר להסביר מה היא רוצה אם מים או חלב אם.. בהצלחה

מתן מים

שלום לHAPPY , מתן מים מגיל חצי שנה. כמות קטנה בסמוך לארוחת המוצקים. מים אכן עוזרים ליציאות להתרכך. בהצלחה

שלום מיכל,

תודה על התגובה. אז ככה, יכול להיות יומיים בלי יציאות בכלל ואז יציאה מאד קשה וקטנה (תיארו כאן כמו גללים של עיזים...). היא ממש ממש מסרבת לשתות מים והרי היא אוכלת סימילאק מבקבוק כך שזה לא שהיא לא רוצה בקבוק. ניסיתי גם כוס של אוונט רכה כזו אבל גם ממנה אין הצלחה מרובה, היא חושבת שזה משחק ונושכת את הכוס אבל לא שותה. אני ינסה לקנות בקבוק נוסף. אבל בינתיים מה לעשות? מה לתת לה לשתות? האם בקבוק סימילאק נחשב נוזלים כמו מים או שנחשב ארוחה כמו מוצקים? כמובן מבחינת נוזלים ולא מבחינת קלוריות או אוכל. אני עומדת להישבר ולקנות לה תה שומר... אני מזכירה שהיא גם כך קטנטונת (אחוזון 30 במקרה הטוב, נראה לי שהיא ירדה עוד קצת), האם תה שומר עם סוכר ענבים יכול להיות כל כך גרוע?

שלום דניאלה

משרד הבריאות (וגם אני) נגד מתן כל תה עד גיל שנה. במיוחד עם סוכר.. בשביל מה ? את חושבת שתה היא תסכים לשתות ומים לא? אם כן,לדעתי זו הבעיה! ממליצה לנסות כוסות שונות כמו בקבוק מים של מי עדן ודומיהם ועוד כלים משונים שעולים ע לדעתך. אני לא יכוהל להמליץ לך ע למתן תה עם סוכר (מאיזה סוג שיהיה). בהצלחה

למעלה