עצירות אצל ילדה בת שנתיים וחצי...

hallo kitti

New member
עצירות אצל ילדה בת שנתיים וחצי...

שלום,
הקטנה שלנו גמולה מחיתולים כבר חודשים רבים ללא בעיות. היא אוכלת הכל באופן רגיל ולבד ואנו משתדלים לתת לה לשתות כמה שיותר וגם מתדרכים בגן שיקפידו על כך.

בחודשים האחרונים היו אפיזודות רבות של עצירויות ללא כל סיבה הגיונית, כבר היינו אצל מומחית גסטרו, בדקנו בעיות גסטרו שונות כמו צליאק וכדומה והכל חזר תקין וקיבלנו הדרכה לתת נורמלקס לתקופה מסוימת ובהדרגה לעבור לסיבים תזונתיים באבקה.
הנורמלקס גורם ליציאות סדירות מס פעמים ביום אך הבעיה היא שברגע המעבר לסיבים, גם לאחר פעם אחת בלבד, הילדה שוב סובלת מצואה גדולה, קשה, מכאיבה ומסרבת להתקרב לשירותים למשך מספר ימים, כנראה בגלל פיסורה, עד שמעדיפה לעשות במכנסיים תוך שהיא בוכה בלילות ומסרבת לאכול עד שהצואה יוצאת. אני חייבת לציין כי היא אינה יודעת כי אנו מעבירים אותה בין החומרים כי היא מקבלת את שניהם באותו האופן כך שזו בוודאות אינה "הצגה".
ניסינו כבר שני קורסים של חודש נורמלקס ואז מעבר הדרגתי לסיבים ובשתי הפעמים המצב חזר על עצמו במדויק לאחר מתן אחד בלבד של סיבים. הרופאה עדיין ממליצה על התהליך של מעבר לסיבים הללו אך אני מרחמת על הקטנה ולא מאמינה שזה יהיה יעיל כי אני לא יודעת איך לגרום לה לשתות מעבר למה שהיא מסוגלת כרגע וכנראה שהסיבים הללו יוצרים לה מעין "פקק" כבר מס שעות לאחר המתן.
האם ישנה דרך אחרת לגמול מנורמלקס וללא מעבר לסיבים ועדיין לשמור שלא תתפתח עצירות?
תודה.

עצירות

קודם כל אין בעייה שתשאר עוד מספר חודשים עם נומלקס, רצוי כלכלה עישהר בסיבים אך חשובה שתיה מרובה יחד עמה. תנסי לרדת בהרדגה ביותר עם הנומלקס ולהעשי את הכלכלה לעשירה בסיבים ולשתיה מרובה במקביל.

hallo kitti

New member
תודה ושאלה נוספת

הבנתי שהנורמלקס אינו מתערב בפעילות של מערכת העיכול אלא רק עוזר לצואה לספוח נוזלים, כלומר אינו גורם למעיים עצלים, האם זה נכון? אני שואלת בקשר להמלצה להמשיך איתו לעוד מספר חודשים...

למעלה