עצירות אצל תינוק בן 3 חודשים

Lihi79

New member
עצירות אצל תינוק בן 3 חודשים

שלום, בני בן 3 חודשים סובל מעצירות ולצערי שיטת המד חום הפכה להיות מובילה. אני יודעת שזה לא מומלץ, מסוכן, גורם לטחורים,גירוי יתר והופך את שרירי פי הטבעת לעצלים, אך שום דבר אחר פשוט לא עוזר. זה או זה או נרות גליצרין, כשההעדפה למד חום היא הברורה ביותר.הקטנצ'יק בן ה-3 חודשים מגיע למצב של חוסר תאבון ופשוט מסרב לאכול,מתפתל מכאבים+גזים שמציקים לו.הבטן שלו רכה, גם אחרי 4-5 ימים ללא יציאות (יותר מזה לא הצלחנו להחזיק מעמעד) . הרופאה המליצה על שמן פרפין שגם הוא ממשפחת המשלשלים ואני קצת נרתעת. היא אמרה שזה עדיף מלהתעסק בפי הטבעת. הוא ניזון מהנקה+סימילק פעמיים ביום. היתכן והדבר גורם לחוסר איזון בגוף ובשל כך נגרמת העצירות? יש לציין שאני מוכרחה לתת לו סימילק. השאלה האם לעבור רק למתן סימילק ולהפסיק כליל עם ההנקות ואולי משם תבוא הישועה ?אולי אני עושה לו באלגן בבטן והוא מתקשה להתמודד עם זה ? האם מיץ של גזר יכול להועיל ? שמעתי שזה עוזר. הכנתי לו גם מיץ שזיפים משזיפים יבשים מבושלים וזה לא היה אפקטיבי וגם גרם לפריחה בגוף. כמו כן, שמעתי על הורים שהשתמשו במד חום ממושכות עד שפעילות המעיים הסתדרו ושום נזק לא נגרם מזה. אני די מיואשת, אשמח לקבל עצות. ליהי

תשובה

עדיף כמו שאמרת לא להשתמש במד חום באופן קבוע מהסיבות שאמרת. אין לך מה לפחד משמן פרפין, זה רק שמן וזה יכול מאוד לעזור לו, לנסות כפית ביום ולהעלות בהדרגה עד שזה יעזור, אח"כ זה אמור להסתדר. יש גם סירופ של הדס נגד עצירות שניתן לנסות וניתן לקנות בחנויות טבע. לא הייתי עוברת לסימילאק לגמרי. דווקא חלב אם מתעכל בקלות יותר ומכיל נוזלים בכמות גדולה והפסקתו רק תחמיר את המצב.

למעלה