עצירות בילדה בת שנה וחודשיים

צימפקית

New member
עצירות בילדה בת שנה וחודשיים

היי ותודה מראש על התשובות.
יש לנו תאומות, ואחת מהן לפני כחודשיים לערך החלה טיפול של 2 מנות ברזל ביום עקב אנמיה קלה שנמצאה.לאחר חודש הפסקנו את הברזל (נשארנו עם מנה אחת בלבד) כי החלה עצירות קשה.מדובר ב-2-3 יציאות מאוד קשות ביום בהן הילדה סובלת כמו בחבלי לידה.אני בוכה יחד איתה.הלכנו לרופאי ילדים והותחל טיפול באבילאק פעמיים ביום (5 cc בכל פעם) + עגבניות עם שמן זית + גרבר שזיפים אם אני מוצאת. אני אבודה ומודאגת מאוד מאוד.לאחרונה (שבועיים אחרונים) הילדה כמעט ולא אוכלת מוצקים בגן (אצלי עדיין כן אחה"צ) ומוכנה רק בקבוקים (כאילו מבינה את ההקשר בין אכילה ויציאה ונמנעת מלאכול בשביל שלא ייכאב לה). יש לציין שהיתה הרבה פעמים חולה החורף הזה וקיבלה אנטיבוטיקה רבה (נותנת לה גם פרוביוטיקה "ביוגאיה"). הדבר היחיד ששונה מבחינת תזונה, היה שעברנו לשלב שלוש של אופטימיל לפני חודשיים.
מבקשת עזרה דחופה.אני פוחדת מחסימת מעיים ואני פוחדת שהילדה תפתח הפרעה בגלל המצב.
יש לציין שברגע שהיציאה יוצאת- היא חוזרת להיות ילדה מדהימה עם מצב רוח טוב ומשחקת יפה.
בבקשה תעזרו לנו לעזור לה.
תודה ושבת שלום.
אם את רואה שיש סיבה להתייעצות פרטית בבקשה תשלחי ד"ר ירון איך מגיעים אליך באופן פרטי, אין לנו זמן "לבזבז" בבתי חולים. תודה מראש.

צימפקית

New member
משהו? מישהו שומע אותי

עצירות

עקרונית אכן חשוב לטפל בעצירות שלא תפתח חרדה מאכילה ומה יציאות כמו כן שלא יופיעו פיסורות. חשוב לבדוק את הילדה (לפעמים צורך בבדיקה רקטלית). שתיה מרובה חשובה כחלק מהטיפול שאתם נותנים.

עצירות

עקרונית אכן חשוב לטפל בעצירות שלא תפתח חרדה מאכילה ומה יציאות כמו כן שלא יופיעו פיסורות. חשוב לבדוק את הילדה (לפעמים צורך בבדיקה רקטלית). שתיה מרובה חשובה כחלק מהטיפול שאתם נותנים.

למעלה