עצירות בת שבוע בכל פעם בשל בעיות גמ

כלבובה

New member
עצירות בת שבוע בכל פעם בשל בעיות גמ

הי, בני, בן שנתיים ותשעה חודשים החל גמילה בצורה מוצלחת, עושה פיפי רק בשירותים ועשה מספר פעמים קקי בסיר. מסיבה שאינה ברורה לי, פתאום החל להימנע מלעשות קקי, והואמתרוץ בכאבים חזקים בבית , ולא עושה. אני מסבירהלו שאם יעשה ייעלם הכאב אך הוא דוחה אותי ואומר "עוד כמה דקות..". גם כששמתי לו נר, לאחר חמישה ימים של עצירות הבחנתי כי הוא מתאפק בכל כוחו שלא לעשות, ורק על ידי נר נוסף, כעבור יומיים, עשה סוף סוף. מצב זה נמשך כבר כחודש וחצי . התדירות בה הוא מתלונן על כאבי בטןירדה בזמן זה, מה שגורם לי לחשש שהוא מתרגל למצב זה של עצירות כרונית אציין כי אין שינוי בתזונתו, ואין כל גורם אובייקטיבי נראה לעין, מלבד המצב הפסיכולוגי, שגורם לעצירות. תודה על כל עצה והפניה למי ישכול לייעץ ולעזור לי בפתרון הבעיה.

גמילה

הבעיה מוכרת וידועה יש בסרגל העליון סקירה שלי בנושא העצירות אכן דרושה תכנית התנהגותית אם תרצי אשמח לסייע בהצלחה

כלבובה

New member
שלום ד"ר וסרמן

ראשית - תודה על תשובתך. קראתי את מאמרך בנושא העצירות , ואכן מוזכר בו ה"ריקוד" אותו רוקד בני מספר פעמים ביום בליווי מוסיקלי של צרחות מרוב כאבים.. אשמח לשמוע ממך האם יש מסגרת טיפולית בנושא זה אליה ניתן לפנות. עוד אציין כי במילא אנו מרבים בחיזוקים חיוביים כשהוא סופסוף עושה, גם בפעמים הבודדות בהן עשה בסיר קיבל פרסים, וגם בחודש האחרון, לאחר שחזרנו לחיתול, בכל פעם שמצליח , לאחר ייסורים קשים, לעשות, מקבל פרס. בנוסף, כדי לרכך את הצואה אני נותנת לו מדי יום מיץ שזיפים וכן סירופ "אל-צירות", אך למרות שאני רואה שנוצר אצלו דחף חזק לעשות - הוא מתאפק ולא עושה. כיצד ממשיכים מכאן, וכיצד ניתן לפנות אליך לעזרה? תודה,שירלי

למעלה