עצירות, גזים ותחושה של נפיחות בבטן

ענתי 10

New member
עצירות, גזים ותחושה של נפיחות בבטן

שלום! אני בת 27, אף פעם לא סבלתי מעודף משקל. המשקל שלי תמיד נע בין 51-58 ק"ג (גובה 166), כשהמשקל הממוצע וה"נורמלי" שלי הוא 54. לאחרונה עברתי תקופה לחוצה בה כמעט לא אכלתי כלום (ארוחה אחת בקושי, במשך כחודשיים), ירדתי כ-6 ק"ג, התחיל לנשור לי השיער, הייתי חלשה וכו'. החלטתי לחזור ל"שומרי משקל" (פעם עשיתי את זה אחרי לידה), באופן עצמאי. כעת (כחודש) אני מקפידה על תזונה מסודרת מאוד, 4 ארוחות ביום שכוללות את כל אבות המזון, לפי הכמויות המומלצות עפ"י השיטה. התזונה הממוצעת שלי להיום היא: בוקר: יוגורט 0% שומן, פרי, 2 פרוסות לחם קל עם פרוסה גבינה צהובה 9% או משולש גבינת מונבלאן. צהריים: סלט, ירקות מבושלים, מרק, מנת בשר או דג, כוס קטניות ארוחת 4: גבוע קוטג' 1/2%, פרי ערב: 2 פרוסות לחם עם גבינה או פסטרמה, "פינוקים": כגון גלידה דייט או חטיף אנרג'י, או לחילופין עוד טוסט כנ"ל. בדר"כ עוד מנה של מרק או ירקות. הבעיה שמאז שהתחלתי את ה"דיאטה" אני סובלת מיציאות מאוד קשות, תחושה של שובע מתמיד, גזים ונפיחות בבטן. מה יכולה להיות הסיבה?

תחושות שונות

ענת אמנם את אוכלת קצת יותר ויותר טוב מאשר ארוחה ביום אך עדיין נרה לי כי תפריטך אינו עובר את האלף קלוריות אז קחי את זה לתשומת ליבך. את אוכלת לחם קל, ירקות טריים, וקטניות על בסיס יומי ןאולי אלה (סיבים תזונתיים ואווריריות הלחם הקל) הם הגורמים לגאזים ולתחושת המלאות. אני מקווה כי את מקפידה לשתות הרבה וכי יש בתפריטך מעט שומן מהסוג הטוב כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה זיתים וכו'. אני מציעה לך לגשת לדיאטן/ית בקופת חולים ולבדוק האם מניפולצות בתפריט יעזרו לשיפור בסימפטומים שאת מתארת ואם לא קבעי תור לרופא או לגסטרואנטרולוג, בהצלחה.

reutרעות

New member
לחם קל עושה גזים???

גם לי יש בעיית גזים ואני מנסה לאתר מה עושה לי..

למעלה