עצירות ופגלקס

namshush11

New member
עצירות ופגלקס

בוקר טוב הבת שלי בת 11 חודשים. מגיל 6 חודשים , כשהתחילה לאכול מוצקים, החלה לסבול מעצירות קשה (פעם בשבוע יציאות קשות תוך כדי בכי). כל הנסיונות לפתור את הבעייה באמצעות פתרונות טבעיים לא צלחו והתחלתי לתת לה פגלקס. המשכתי עם הפגלקס 4 חודשים והפסקתי את השימוש בהדרגה עד הפסקה מוחלטת. לאחר ההפסקה היציאות היו תקינות כשבועיים. לאחר כשבועיים סבלה שוב מהעדר יציאות כשלושה ימים. החלטתי לתת לה שוב את התרופה כדי לא להגיע למצב של יציאה קשה , בכי ופציעות באזור. נתתי יום אחד והפסקתי והיציאות היו תקינות. לאחר שבוע , חזרה העצירות. נתתי שוב פגלקס לאחר 3 ימים ללא יציאות והיא מקבלת מעכשיו פגלקס. אני מפחדת להפסיק את השימוש. האם כדאי לחזור לשימוש קבוע בפגלקס? האם השימוש בפגלקס לאורך זמן יכול להביא לתלות בו? מה המלצתך?

עצירות ופגלקס

ראשית בעית עצירות מתמשכת מצריכה לעיתים בדיקות מעבדה בסיסיות כולל רמת סידן בדם , תיפקודי תירואיד ,בדיקה גופנית מלאה כולל בדיקה רקטאלית פנימית. זאת לודא שהעצירות אינה משנית לבעיה אחרת. ככלל ברוב המיקרים לא נמצאת סיבה ברורה לעצירות ואז יש לטפל במרככי צואה. פגלקס הינו חומר שאינו נספג לגוף, אינו גורם להתרגלות המעיים ולכן אין בעיה עם שימוש ארוך טווח איתו.אני ממליץ לך לתת את הטיפול באופן קבוע ולאורך זמן ולא לסירוגין.כמוכ ן ישנם גורמים תזונתיים כמו פירות וירקות,פירות שזיפים, שתיה מרובה היכולים להשפיע על רכוך צואה.

למעלה