עצירות@טחורים

• פותח הנושא IFR1
  • פורסם בתאריך

IFR1

New member
עצירות@טחורים

מעשה שהיה כך היה: לפני כשלושה שבועות נכנסתי לשירותים. נסיון היציאה היה קשה, קשה מאוד. ויתרתי, ולמחרת ניסיתי שוב (יש לציין כי יציאות "סטנדרטיות" אצלי, הן בתדירות של פעם ביומיים-שלושה). גם הפעם, היה קשה מאוד. הרגשתי היתה כאילו כל הצואה מרוכזת לקראת פי הטבעת ואיננה יכולה לצאת מפאת עוביה/קשיותה. לאחר מאמצים רבים מלווים בכאבים חדים בפי הטבעת, ביום שאחרי, הצלחתי. מכאן ואילך הסיפור רק הסתבך: הצואה של הימים שעברו עדיין היתה קשה ועבה, כך שהמצב לא הוקל לי, ואם זה לא מספיק - כנראה שמרוב מאמץ/עובי הצואה - נפצעתי בצורה מסויימת בפי-הטבעת. בכל פעם מהפעמים הבאות שנכנסתי לשירותים כאב לי מאוד, והדבר לווה בדם בצואה. מאז ועד היום עברו שבועיים, ואני עדיין מדמם וסובל מכאבים חדים ועזים בחלק הפנימי של פי הטבעת (החלק הלא חשוף). אני ממעיט לאכול אוכל "כבד" ומשתדל לשתות הרבה ולאכול ירקות/פירות. נסיונות לקבל שלשול לא עוזרים, הצואה ממשיכה להיות "לא שלשולית", וממשיכה להכאיב לי ולדמם בכל פעם שאני נכנס לשירותים. סימן הדם על הצואה הוא ברוחב של כ-חצי ס"מ, ומתמשך לאורכה; כאילו הצואה "נמרחת" על פצע מסוים לקראת היציאה החוצה. אני משער שאותו "פצע" מסוגל להיות טחורים, אך נסיוני דל בתחום. כמעט נואש, מבקש את עזרתכם הנאמנה בנושא. תודה.

טו פז

New member
גש מיד לרופא לקבלת טיפול../images/Emo70.gif

אחרי שתקבל טיפול ותתרפא, הייתי ממליצה לך לקבוע פגישה עם תזונאית ולעבוד יחד איתה על תפריט חדש ו"עשיר" מבחינה תזונתית שימנע ממך מקרים קשים כמו אלה בעתיד. התפקוד של מערכת העיכול שלנו תלוי במיץ המרה ובאיכות הניקוז ועוצמתו . מיץ מרה מוחלש אינו משפיע כראוי על מערכת העיכול ,דבר שגורם להאטה בתנועות המעיים, ולעצירות קשה. האטת תנועות הפליטה של מערכת העיכול גורמת לכך שהרעלנים ומיני פסולת שוהים בתוך הגוף פרק זמן ממושך מידי והרעלנים עוברים מבעד לדופן המעיים ומשבשים את בריאותנו מן הסתם. כשהרעלנים משבשים את מיץ המרה, יעילותו נחלשת ואז אנחנו מגיעים למצב של עצירות כרונית,וההרעלה העצמית יכולה להפוך לתופעת קבע אם לא משנים את הבסיס-התפריט היומי- ולכן חשוב להכין תפריט עם דיאטנית מוסמכת ,בהתאם לאורח חייך ונטיות ליבך. מאכלים בעלי ערך תזונתי גבוה,ירקות,סלטים ופירות העונה,לחם מלא,ביצים,דבש וגבינות רזות,דגנים מלאים, קטניות,אגוזיםושקדים.. (מזונות מרוכזים עתירי שומן בריא)בשר רזה,מרקים וכ"ו... עוד הייתי ממליצה לך, לנסות לשלב פעילות גופנית, זה מאוד עוזר להרגשה הכללית של הגוף והמצב רוח וגם עוזר במתן יציאות סדירות. תרגיש טוב!

חבל

שאתה סובל ולא מטפל, וזוהי רק תחילתו של "מעגל אימים" שכן ככל שהפיסורה (הפצע שאתה מתאר בפרוטרוט) תוחמר כך גם העצירות תוחמר. גש לרופא לקבלת טיפול מקומי כמו כן התייעץ עם דיאטנ/ית לגביי תפריטך היומי טהרגלי השתייה שלך וייתכן שבשלב זה אף תצטרך להעזר באמצעים נוספים: שמן פרפין, אבקות מצויינות שקיימות בשוק שמרככות את הצואה ומגבירות יציאות, אל תחכה.

טו פז

New member
קח בחשבון

ששמן פאראפין גורם לאובדן ויטמינים ניכר וזה לא מומלץ, והדבר הראשון זה טיפול והחזרתך לקו הבריאות- אך לעתיד קח כמה שיטות להקלה על עצירות אם חלילה יהיה בכך צורך. מומלצים להפסקת העצירות- אצות(שבעזרתם מגלגלים סושי) הם משמנים את דופן המעיים ומגדילים את משקלו ואת נפחו של גבלול הצואה, זה מומלץ כי מדובר בפעולה מכאנית ותו לא. בחנויות טבע תוכל לקנות -זרעי לחך הפסיליום- גם מאוד עוזר בלי להזיק לגוף. עוד פתרון בריא ולא מזיק-הוא שמן זית- משכך את גודש הכבד ומטיב עם המעיים. סובין- תרופה בדוקה לעצירות-אפשר בערב שלוש כפות סובין בתוך כוס מים או לאכול את הסובין שבלחם מלא- ממש טעים ובריא! בשביל להיפטר מעצירות בדרך של טיפול מתון, ערבב כף של שמן זיתמכבישה ראשונה בקור עם מיץ מלימון אחד, ושתה על קיבה ריקה- מאוד מומלץ.יש גם תחליטים שמסייעים נגד עצירות - תוכל לברר בחנויות טבע. חשוב שתשתש בדרכים השונות באופן מגוון כדי למנוע מצב של התמכרות ותלות. לאט לאט צמצם את השימוש בהם ותכלול בתפריט שלך מאכלים עשירים שפועלים נגד עצירות, פירות כמו ענבים, שזיפים, תאנים, אפרסקים,ומלונים, וכל שאר הפירות והירקות כמובן שעוזרים לסייע ב"עצלנות" המעיים".

למעלה