עצירות כרונית

• פותח הנושא Golf6
  • פורסם בתאריך

Golf6

New member
עצירות כרונית

שלום רב
אני בת 19, מאז ומתמיד הייתה לי תופעה של עצירות שתסמיניה היו הליכה לשירותים אחת לשבוע-שבוע וחצי. זכור לי שכשהייתי בגיל 12 בערך אושפזתי ליומיים בבי"ח לאחר שלא הלכתי לשירותים מעל לשבועיים וסבלתי מכאבי בטן חזקים, אם אני זוכרת נכון טופלתי בחוקן, אינפוזיה וכדורים עד שהלכתי לשירותים ושוחררתי הביתה עם כמה תרופות מסייעות להמשך. הבעיה הלכה וחזרה לסירוגין במהלך חיי כשהמצב החיובי ביותר היה הליכה לשירותים פעמיים-שלוש בשבוע (ואם העניין רלוונטי- לצורך הטלת שתן אני הולכת לשירותים פעמיים-שלוש ביום לכל היותר). מלבד אותה פעם בגיל צעיר הנושא מעולם לא הפריע לי, כשהלכתי לשירותים הייתה לי התרוקנות מלאה ולא סבלתי מכאבים כלשהם. החודש החלה אצלי הבעיה הבאה- אני הולכת לשירותים בערך פעם בשבוע וגם את הפעם הזו הייתי מאוד רוצה למנוע כיוון שאני סובלת מיציאות קשות שגורמות לי כאב לא נעים בכלל גם כמה שעות לאחר מכן. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, אך עד כה ללא תסמינים, (האנדוקרינולוגית שייכה את תת הפעילות לכך שאני נוטלת גלולות למניעת הריון תקופה ארוכה) אני פעילה גופנית, משקל גופי תקין ומטה ובאופן כללי אני בן-אדם בריא בהחלט. אשמח אם תוכל להתייחס לנתונים שהצגתי ועל מה הם עשויים להצביע. תודה מראש

עצירות כרונית

שלום רב אצל מרבית האנשים הסובלים מעצירות מדובר בעצירות תיפקודית פשוטה הניתנת לטיפול בשינוי דיאטטי ולעיתים סיוע בתכשירים תרופתיים פשוטים. כנראה שאת משתייכת לקבוצת המיעוט שבה קיימת עצירות קשה. בקבוצה זו שתי תת קבוצות עיקריות: א. עצירות הנובעת מבעיות בהתרוקנות פי הטבעת והרקטום - יש קבוצה גדולה למדי של הפרעות בפי הטבעת והרקטום שיכולות לגרום לעצירות מסוג זה הנקראת גם "חסימת מוצא" OBSTRUCTIVE DEFECATION/OUTLET OBSTRUCTION- כלומר המעי הגס עובד באופן תקין אך בחלקו האחרון קיימת בעייה בהתרוקנות. ב. עצירות הנובעת ממעבר איטי של צואה במעי הגס, כלומר המעי הגס עצל ותדירות הגעת צואה אל הרקטום ופי הטבעת נמוכה. להפרעה זו קוראים SLOW TRANSIT CONSTIPATION או COLONIC INERTIA . הסיפור שאת מספרת מאוד אופייני לעצירות מהסוג השני של מעי גס עצל: תדירות מאוד נמוכה של יציאות ללא קושי בהתרוקנות עצמה. לעיתים יש שילוב של שתי הבעיות יחדיו. על מנת לאבחן יש צורך לראיין אותך, לבדוק גופנית, ולבצע בדיקות מכוונות. בהתאם לאבחנה ניתן להציע טיפול מתאים. נשמח לראותך במרפאת רצפת האגן של איכילוב. לתיאום תורים 03-6974281 ד"ר קריב

למעלה