עצירות לבת 8 חודשים+קראתי את המאמר

shiranShik

New member
עצירות לבת 8 חודשים+קראתי את המאמר

שלום רב לדר' וסרמן, קראתי את מאמרך בנושא "עצירות" ועדיין יש לי שאלות, ושאמח אם תוכל לענות אפילו על חלקן: 1. השאלה החשובה ביותר היא האם יש צורך בהפנית רופא משפחה/ילדים כדי להגיע לרופא גסטרו-ילדים. 2. בתי בת 8 חודשים ויש לה צואה קשה ומאמץ ביציאות גם כשלא נראה שה"תוצר" מצדיק זאת. יש לה יציאה לפחות פעם ביום, מעין בצק ובד"כ בצבע ירוק. לעתים תחילת הקקי הוא קשה וההמשך הוא סביר בהחלט. אך המאמץ רב וכרוך בבכי, ולעתים המאמץ רב בשביל חתיכה כל כך קטנה. אם אכן מדובר בפיסורה או פצע כלשהו, האם ע"י הוספת מזון מתאים ולפיכך יציאות טובות יותר, ואי מאמץ רב - יבריא הפצע, או האם הכרחי טיפול של ממש (שמן וכדומה) נוסף על המזון. 3. תזונתה כיום - מרק ירקות+הודו, פירות, ובעיקר - תחליף חלב צמחי (סויה). היא אינה שותה מים/תה וכדומה. מאז שהוספנו לה יותר מי מרק למנת הירקות המבושלים, מצב היציאות משתפר. בעיקר מאז הוספת מעט עגבניה לתפריט (האם עדיף מבושלת ומרוסקת או חיה ומרוסקת) 3. כשנתתי לה ברזל יצאו לה גולות קשות כאבן, והמאמץ היה נורא וכואב. וכל היום היה סיוט. הפסקתי עם הברזל, ואולי חבל אך לא מצאתי פתרון אחר. נ"ב - סה"כ יש לה כל מיני בעיות עיכול מאז נולדה: ייתכן ששרירי הבטן חלשים, אכן היה לה שבר בטבור שנעלם. ולמעשה הופיע השבר מזמן המעבר מהנקה לתחליף בגיל חודשיים וחצי. וגם כשהייתה יונקת הייתה מתאמצת ביציאות, ללא קשר למה שאכלתי. כמו כן סבלה מרפלוקס בדרגה קלה, וגם בעיה זו נפתרה מעצמה, אולי לגמרי. וגם, מאז נולדה ועד לפני כחודש סבלה מגזים נוראיים, בין אם אכלה תחליף צמחי ובין אם חלבי. ועוד אציין: כשאכלה תחליף חלב מסוג כלשהו, מגיל כמה חודשים היו לה יציאות רכות מדי, כמעט שלשול (היציאות היו משהו כמו אחת ליום סה"כ). כאשר אכלה/אוכלת תחליף צמחי מסוג כלשהו, היציאות קשות. מאז גיל 4 חודשים וחצי בערך ועד היום אוכלת צמחי(סויה). אולי בכלל עדיף לנסות לשוב ולתת לה תחליף חלבי, ופשוט להוסיף מוצרי מזון המקשים את הצואה (גזר, בננה, תפוח עץ), אם היציאות יהיו כמו שלשולים, וכד'? ולגבי המיקוניום - איני זוכרת מתי הוציאה לראשונה. ועוד אוכל לומר כי עד גיל חודישים וחצי אכלה ממש מעט.

shiranShik

New member
תוצאות בדיקות:בלוטת תריס, צילום בטן

עשו לה מספר בדיקות בעבר בשל הרפלוקס, בגיל מספר חודשים, ונמצא שבלוטת התריס בסדר, וצילום בטן תקין. הדבר היחידי שלא בסדר ונעשה כבדיקה מקיפה בלבד, הוא שה-CPK שלה גבוה. 530 בגיל 7 חודשים (317 בגיל מספר חודשים). בנושא זה קבעתי תור למומחה בנושא, אך השאלה היא אם יכול להיות קשר בין המאמץ ביציאות לבין זה. התפתחותה בסדר גמור.

הפניה לגסטרו

בכל קופה יש את הנוהל שלה אני אישית לא דורש הפנייה מרופא מומחה אני מניח שיש לך הרבה שאלות- הכי חשוב זה לא מה שהיה בחודשים האחרונים אלא איך לרכך את היציאה- ראשית על ידי הפסקת הברזל לתקופה מסויימת ושנית עגבניות ושאר ירקות (גם מבושלים) תגיג באיזו קופה את ואשתדל לעזור כל טוב

shiranShik

New member
תודה ותשובה לשאלתך

תודה על התגובה. 1. לשאלתך - אני בקופת חולים הכללית. 2. לצורך ריכוך היציאות - האם חשוב אם העגבניה מבושלת או לא?אילו ירקות מיטיבים עם היציאות? 3. אם היציאות סבירות כתוצאה מתזונה מתאימה, וזה הדבר היחידי שמסייע, האם כבר אין צורך בפנייה לבירור? גם אם מדי פעם כשאתן בננה בלבד למשל (ללא פירות אחרים),זה יגרום לעצירות? (מה שאומר שהבעיה אולי לא ממש נפתרה?)

תשובות

אם על ירקות כולל עגבניה (לא חשוב אם טריה או מבושלת- העקר לרחוץ היטב) יש יציאות טובות הייתי דוחה את עניין הגסטרו לילדים לגבי פרות וירקות- ממש אין לי העדפות וגם בבננה יש 2 גרם סיבים שיכולים לרכך יציאה הרבה הורים משתמשים בשזיפים שחורים מושרים במים בכל מקרה בשלב הזה אני מציע שתתייעצי עם שכנות, טיפת חלב, והכי חשוב להיות עצמאית ולהחליט מה טוב לבת שלך הרבה בריאות

shiranShik

New member
תודה ותשובה לשאלתך

תודה על התגובה. 1. לשאלתך - אני בקופת חולים הכללית. 2. לצורך ריכוך היציאות - האם חשוב אם העגבניה מבושלת או לא?אילו ירקות מיטיבים עם היציאות? 3. אם היציאות סבירות כתוצאה מתזונה מתאימה, וזה הדבר היחידי שמסייע, האם כבר אין צורך בפנייה לבירור? גם אם מדי פעם כשאתן בננה בלבד למשל (ללא פירות אחרים),זה יגרום לעצירות? (מה שאומר שהבעיה אולי לא ממש נפתרה?)

saarid

New member
תחליפים

לעניות דעתי רצוי להפסיק מתן תחליפי חלב מכל סוג שהם. תנסי במקום חלב שקדים בתוספת שמן פשתן, בעניין ירקות מבושלים, את צריכה לדעת שבישול רגיל מפחית מערכם התזונתי והורס את המבנה התאי שלהם. לכן מומלץ לעבור לשיטת בישול יותר עדינה ויותר בריאה. לפרטים, שלחי אלי מסר אישי בציון מס' טלפון. בברכה, עידית סער, נטורופתית

למעלה