עצירות

עצירות

הנכד שלי, ילד מקסים בן שלוש וחצ,מסרב בתוקף לאכול פירות וירקות. הוא אובחן לפני כ-שנה וחצי ב-PDD והוא הולך באופן קבוע לקלינאית תקשורת ו-מרפאה בעיסוק. תודה לאל ראינו שיפור מסוים ויתכן שהאבחון לא סופי עקב גילו הצעיר. אחת הבעיות שיש לטפל בהם היא שהוא מסרב בתוקף לאכול פירות/ירקות או לשתות מיצים. כתוצאה הוא עושה קקי בממוצע פעם ב-6 ימים. רואים שהוא סובל ומתאפק וזה הופך להיות יותר ויותר קשה בשבילו. יש לי שתי שאלות: 1) האם יש דרך לתת לו אוכל "שיעשה את העבודה". 2) משום שמדובר בתקופה ארוכה האם קיימת אפשרות של חוסר ויטמינים אצלו? איך בודקים אתזה והאם צריך לתת לו ויטמינים? בתודה מראש על העזרה. סבתא דואגת

שלום סבתא רינה

מכיון שלא כתבת מה הוא כן אוכל , אני אענה לך באופן כללי. ראשית בילדי PDD אני נתקלים השכם ןערב באכילה סלקטיבית, קרוב לוודאי ע"ר תחושתי ובד"כ יש צורך בהרבה עבודה כדי לשנות את התפריט הקיים. לגבי אוכל שיעשה את העבודה אני ממליצה להוסיף לשתיה שלו (מים אני מניחה , או כל דבר אחר שהוא שותה-) תכשיר שיש להשיג בבתי המרקחת שמכיל סיבים תזונתיים באבקה וזה ישפר לו את היציאות . לגבי בדיקות מעבדה ביחס לחסרים תזונתיים , שוב, מכיון שאני לא יודעת מה הוא אוכל קשה לי להעריך אם יש בגלל צורך. שווה להתיעץ עם דיאטנית בקופה, שתעריך לגבי כל אבות המזון והויטמינים אם יש לו מספיק בכדי לגדול בריא .

למעלה