עצירות

שי אמיר

New member
עצירות

כדי למנוע נפיחות בבטן ועצירות- אילו חליטות צמחים כדי לי לשתות? אני לא יודעת מה לקנות ולא רוצה לקנות סתם מיני תה או סוגי חליטות פירות שכלל לא יעזרו לי. אשמח לקבל מתכון לקוקטייל שיכול למנוע ולשפר יציאה קלה. בנוסף, אשמח לשמוע מה כדאי לאכול כדי לעודד יציאה קלה.

shahaful

New member
עצירות

עצירות יכולה לנבוע מכמה גורמים וסיבות, ויש לבודד ולאבחן ממה העצירות שאת סובלת ממנה נובעת. יכול להיות חולשה ועייפות של מע' העיכול, יובש או מזון לא נכון. ראשית, אני ממליץ לפתוח כל בוקר דבר ראשון עם כף שמן זית, זה עוזר לסכך את מע' העיכוול ולהחליק את האוכל. שנית, יש להקפיד על מזון קל לעיכול ומבושל. תה שומר, גי'נג'ר, מרווה יכולים לעזור, אבל כל מקרה גופו. גם חליטה של שזיפים מבושלים עושה פלאים. כדאי גם להרגיל את הגוף לשעות יציאה מסודרות פשוט ע"י ישיבה בשירותים בשעה קבועה (נניח בבוקר לאחר ארוחת הבוקר), וכמובן להרגיל את הגוף לשעות אוכל קבועות. גם עיסוי לבטן עם ערק עם כיוון השעון יכול להועיל. בקיצור, יש מספר דרכים, אך אני מציע לגשת למטפל מנוסה שיוכל לאבחן את מקור הבעיה ולטפל בכך מהעומק. בהצלחה

עצירות

היי, כמו ששחף כתב, עצירות יכולה להיגרם מכל מיני סיבות, ועל פי אבחון מדויק של הבעיה, יהיה אפשר להתאים את הטיפול הכי נכון. בגדול- פעילות גופנית, גם מתונה, עוזרת, וגם שתיה של מים. גם אכילה של סיבים תזונתיים תעזור- אבל אני מצטרפת להמלצה של שחף: על מנת לטפל בבעיה כמו שצריך, אני ממליצה ללכת למטפל כדי להגיע לפתרון כמה שיותר מלא.

למעלה